Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре

ЕС може да ги отмени, ако Русия прилага мирния план в Украйна
11 сеп 2014 18:10, Анисия Иванова
211
Ромпой потвърди: Новите санкции срещу Русия са в сила от утре
Херман ван Ромпой и Жозе Мануел Барозу. Снимка Reuters

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой потвърди, че новите европейски санкции срещу Русия заради ролята й в Украйна ще влязат в сила утре, предаде Ройтерс.

Ромпой посочи, че ЕС може да отмени санкциите срещу Русия след оценка на напредъка по прилагането на мирния план в Украйна, предаде Франс прес. Европейският лидер добави, че оценката ще бъде направена до края на септември.

Още по темата
"В зависимост от тази изчерпателна оценка ЕС може да реши да промени, да прекрати временно действието или дори да отмени санкциите", каза Ромпой.

Той прикани още отсега ЕК и Службата за външно действие на ЕС да започнат да подготвят предложения за промяна, временно прекратяване на действието или отмяна на пакета от санкции.

Новите икономически санкции на ЕС срещу Русия забраняват финансирането на дълга на три големи руски компании от сектора на отбраната и на три други компании от енергийния отрасъл, посочи Европейският съвет, цитиран от Франс прес.

Санкции се въвеждат и срещу пет държавни банки, допълва ДПА.

Европейски граждани и компании няма да могат повече да предоставят заеми на тези пет големи руски банки, държавна собственост, пояснява Европейският съвет.

Европейският съвет съобщава и за въведени санкции срещу 24 физически лица. На тях се налага забрана за пътуване в ЕС и замразяване на авоарите, допълва ДПА. Тези хора са замесени в действия срещу териториалната цялост на Украйна. Сред тях са и нови ръководни фигури на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, членове на ръководството на Крим, както и руски олигарси и политици, посочва Европейският съвет.

Санкциите ще засегнат и проекти в областта на петролодобива. Според санкциите няма да бъдат предоставяни услугите, необходими за проучването на петролни находища в Арктика, за дълбоководното проучване на петролни находища и за проекти в областта на шистовия петрол, посочва ДПА.

Според европейски източник забраната може би ще визира петролните компании "Роснефт" и "Транснефт", както и петролния клон на газовия гигант "Газпром".

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
4
 
! Отговори
SANKCIONER преди 9 години
sankci mnogo vaida nema RYSIA E STRANA neobiatna i velika ;i xitler go razbra i napolion samo tapite xamerikanci oshte ne sa ; no te nali sa nadaleko i samo podkokorosvat tapite evropeici ;a nikoi ne misli 4e zima ide ,kolko narot mogat da izmrat ot styt aaaaaaaaaaa......
144
4
 
2
 
! Отговори
Angelhell преди 9 години
До въйИ с какво ще залеем пазара на руснаците?С въшки може би?То за да продаваш нещо, преди това трябва да си го произвел!Аман от червени ***!
143
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ХА ТАКА. САМО ТОВА Е НАЧИНЪТ ДА СЕ ОТГОВОРИ НА ПУТИН.
142
1
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 9 години
*** мутанти в черно.Но не "Мъже в черно",не стават за това.
141
0
 
4
 
! Отговори
АН преди 9 години
dРУГО НЕ ЗНАЕ ОСВЕН ГЛУПОВИ САНКЦИИ КОИТО НИЩО НЕ ОЗНАЧАВАТ
140
2
 
2
 
! Отговори
69 преди 9 години
До въйС *на ли щеше да залееш пазара бе пич? хахахахаахахахахах
139
1
 
14
 
! Отговори
въй преди 9 години
Какво ни помогна ЕС?Да минаваме границите без проверка , лесно да емигрират децата.Сега ако не бяхме в НАТО и ЕС щяхме да изкъртим пазара на руснаците и да го залеем е капка в морето на Русия а океан за нас
138
0
 
11
 
! Отговори
рапан преди 9 години
Този Рапан с камъни ,ще го изгонят от ЕС.
137
0
 
5
 
! Отговори
rustam преди 9 години
До 192 Дмитрий , вот ето правда
136
4
 
29
 
! Отговори
Дмитрий преди 9 години
До Анонимные 169Я русский, и хочу сказать, что никогда - НИКОГДА Россия не нападала ни не кого. Наоборот помогала всем. И Болгары наши братья славяне, как и Украинцы и Белорусы. Зачем украинцы бегут в Россию от войны, если она на них напала? США лезут в политику всех стран и могут бомбить Ирак, Сирию, и даже ядерную бомбу скинули на Японию. Им все можно
135
0
 
23
 
! Отговори
Ел преди 9 години
Ромпой,иде зима!А тя много"помогна" на Наполеон и Хитлер!
134
2
 
4
 
! Отговори
ДО РОМПОЙ преди 9 години
НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ А ЗАПОЧВАЙТЕ ДА МИСЛИТЕ СЛЕДВАЩИТЕ САНКЦИИ
133
0
 
16
 
! Отговори
Ние преди 9 години
И ние ще плащаме за тези "санкции" т.е."Където всички турци-там и гол Асан".Западът проглуши света ,че диалогът е основен метод на отношенията между държавите,а с лека ръка налага санкции на Русия,която едва ли ще почуства съществени щети,но ние-да.
132
1
 
15
 
! Отговори
rambo преди 9 години
не на експлоататорите от америка европа и нато.ние работиме за жълти стотинки а те трупат милиони на наш гръб.всеки втори българин е безработен и социално слаб а западните капиталисти ни експлоатираг като ни донесоха безработица глад и мизерия.да кажем да на ссср да на югославия да на беларус и казахстан.да на китаи и индия да на латинска америка.вън от българия американските европеиските и натовските експлоататори и милионери.да кажем да на социализма при който всички бяхме равни.
131
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименРомпой е откачалка както всички в ЕС!
130
2
 
14
 
! Отговори
шофьор на Деситу преди 9 години
до коментар 182 Пич, нещо си се объркал, ние не Путин ще провалим , а както е тръгнало ЕС.Ние не сме в съюз в момента с Русия, а с ЕС. Така че да се готви ЕС,......а не Русия.
129
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ромпой е пичага , какво не го харесвате налага си санкциите и хич не му дреме...
128
3
 
3
 
! Отговори
самолет №5 преди 9 години
Шопе, не знам за майките на другите, но твоята е много дашна. Спор няма, че е профи в бранша. Явно на околомръсното доста пълни програми е извъртяла. Така, като те чета, май и ти си в този занаят и турските тираджии добре ти продухват амбразурата. Тя крушата не пада по-далеч от дървото. Та какво разправяше за чуждите майки, че не разбрах?
127
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Казваш,че е в интерес на нашите внуци.Децата нямат възпитано чувство за национална принадлежност, в повечето случаи от малки ги карат да учат западни езици и ги пращат да учат в Холандия и сие.Както се казваше в един американски филм:хвани ги от малки и можеш да направиш всичко от тях.В Западна Европа животът е по-лесен и по-лъскав,но неизбежно ще нараства разликата с изтока.Украинците винаги ще са бедни като нас.Те са поредната източна колония.
126
3
 
11
 
! Отговори
Работодател преди 9 години
От цялата поредица нелогични,войнствени и незащитени с икономическа обосновка решения на Европейския съвет,ще се получат пробиви в най-слабото звено - България.Доколкото имам информация от колеги в туристическия бранш, има спад на руските летовници.При мен санкциите удрят косвено и аз вече съм готов с частични съкращения.А това е само началото.