Похвали и ръкопляскания за Кристалина Георгиева в ЕП

"Отговорите Ви са отлични; досега показахте много добра работа"
Обновена: 2 окт 2014 16:33 | 2 окт 2014 16:33, Елка Василева
145
Похвали и ръкопляскания за Кристалина Георгиева в ЕП
Кристалина Георгиева. Снимка: Reuters

Българският кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева заслужи ръкопляскания и похвали от евродепутатите, участващи в изслушването й в Европейския парламент в Брюксел, още преди изпитът да е приключил.

Неколкократно с отговорите си тя предизвика шумни положителни реакции.

Отговорите Ви са отлични, заяви при задаването на въпроса си евродепутатът Бернд Колмел (Европейски консерватори и реформатори, Германия). Досега показахте много добра работа, допълни Кая Калас (АЛДЕ, Естония). Поздравявам българите, че излъчиха наистина независим кандидат за еврокомисар, познаващ истинския живот, добави Индрек Таранд (Зелени, Естония).

Още по темата

Прозрачността, дори в най-корумпираната среда, е най-добрият подход за защита на бюджетните средства, заяви Георгиева в частта от изпита й, посветена на бюджетните въпроси.

Отговорностите ми като комисар по бюджета и човешките ресурси биха били огромни, но приех поканата, защото имам опит с контрола на огромни бюджети, поясни тя.

Вярвам, че съм доказала независимостта си и не приемам нареждания от друг, освен от европейските граждани. Освен това работя здравата, заяви Георгиева и отново предизвика ръкопляскания в заседателната зала.

Тя успя да предизвика положителна реакция и с отговора си на въпрос на евродепутата Джонатан Арнот (Европа на свободата и пряката демокрация, Великобритания). Той питаше какво е становището й по идеята за едно седалище на ЕП, доколкото в годините на криза европейските данъкоплатци продължават да плащат милиони евро годишно за поддръжката на сградите на институцията в Брюксел и в Страсбург. Чиновниците в ЕС са повече от британската армия, коментира Арнот.

Загрижена съм за числеността на Британската армия, пошегува се в отговор Георгиева и поясни, че се отнася към този въпрос сериозно, но той е свързан с промяната на договора за ЕС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.