Русия няма да участва в срещата за "Южен поток"

Готвят отмяна на междуправителствените споразумения за проекта
Обновена: 8 дек 2014 20:11 | 8 дек 2014 19:09,
103
Русия няма да участва в срещата за "Южен поток"
Снимка: архив, Reuters

Русия извършва подготовка за отмяна на междуправителствените споразумения за "Южен поток", съобщи пред медии руският министър на енергетиката Александър Новак, цитиран от ТАСС.

Русия няма да участва е утрешната среща в Бюксел, посветена на ситуацията около "Южен поток", обяви още той. 

"Ние не сме член на Европейския съюз и за това не планираме да участваме в тази среща", каза министърът.

Още по темата
В края на миналата седмица бе съобщено, че заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по енергийните въпроси Марош Шефчович е насрочил за 9 декември неформална среща в Брюксел на министрите на енергетиката на България, Унгария, Словения, Австрия, Хърватия, Италия, Гърция и Румъния, на която да бъде обсъдена ситуацията около отказа на Русия от проекта "Южен поток".

Очаква се страните от ЕС, които попадаха в трасето на прекратения проект за газопровода "Южен поток", да приемат утре в Брюксел съвместна декларация, съобщи по-рано говорител на Европейската комисия.

Предвижда се министрите на енергетиката на държавите от ЕС, обхванати в проекта, да се срещнат на работен обяд в ЕК.

Европейските енергийни министри ще участват утре и в заседание на Съвета на ЕС, на което се очаква темата за "Южен поток" да бъде обсъждана, макар да не е залегнала недвусмислено в дневния ред. Според официалната програма Съветът ще разговаря по "последните развития в полето на енергийните отношения".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Chechenskite opalchenci otnovo dadoha dobar urok na fasistkite palachi v Kremal
51
0
 
18
 
! Отговори
преди 9 години
До Анонимен 59Северен поток минава по дъното на Баренцово море и влиза в Германия. Тръбата беше построена от Германия и Русия без външни инвеститори и първото подаване на газ беше през 2011 година
50
10
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Икономиката, и математиката не могат да бъдат манипулирани със заклинания, мантри, опорни точки, партийни линии, някои съображения и правителствени решения. Поради това товариш *** няма как да спре свободното падане на съвеЦката икономика. Със Фундаменталните стратегически грешки, които със *** замах извърши обрече държавата и народа на сигурен икономически колапс. Това е очевиден факт и за това е глупаво да влизате в диалог с влюбени до смърт в съвеЦкия строй другари.
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 54Прав си до Германия доставят газа с хеликоптери и самоети не минава от никаде другаде. а и тръбата се оказа отримско време онтирана та няма и инвестиции по нея само я измиха инаписаха северен поток
48
22
 
8
 
! Отговори
хаха преди 9 години
*** е като онез бабички дето продават фъстъци на пътя -викат няма да ти продам , фъстъците ...ми много му здраве, рашата и без това не е надежден партньор- квото му скимне на батюшката в кремлин все е право :))
47
10
 
10
 
! Отговори
естествено преди 9 години
Никой не е поканил россия на таз среща - как ще присъства?
46
4
 
23
 
! Отговори
преди 9 години
До БравоГаза в Германия отива без тръбата да минава през 3 държави,както нашият газ минава през Украйна,Молдова и Румъния и всяка прибира транзитни такси. Ако газа беше тръгнал по дъното на Черно море и за нас щеше да е 350$
45
18
 
8
 
! Отговори
Браво преди 9 години
Браво на Путин , ще кажем като започне да ни продава газта поне на цената на която продава на германците , а не да ни цака с 20% надценка - като а за приятели. Големия брат нали е много богат и голем го вади, а от нас иска да одере по пет кожи. Путин иска само да му ръкопляскаме за глупавата политика и икономическа и военна, която води , а насреща нищо не вади. Само раздава комисионни на комуноидите и се подиграва с нас обикновените Българи.
44
2
 
8
 
! Отговори
преди 9 години
До Маймунио1во газа за България е 406$ за 1000 кубични метра,а останалото е надценка на Булгаргаз. 2ро. България има 25 годишен договор по холандското правило "Вземи или плащай", Още дълги години газта ще идва от Русия,независимо от коя страна дали през Румъния или през Турция. Споразумението и намалението цената на газа беше предложено на предният кабинет Борисов мисля бе подписано през 2011 година.
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои с....ха на метено, сега и да умувате - все тая...
42
3
 
22
 
! Отговори
pet преди 9 години
Голяма работа, нали ще внасяме газ от Луната!!!
41
3
 
34
 
! Отговори
проруска преди 9 години
Правилна позиция на руснаците. Не може Брюксел да каже дали ще се строи ЮП или не.
40
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Божо и Сидеров е национал социалист нали? това е човека на България.Путин е" ***" защото не е *** като теб и тия които ни управляват25 години.яжте *** пенявете се РУСИЯ е била и пак ще БЪДЕ.,ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
39
2
 
42
 
! Отговори
ник преди 9 години
Да кажем че са ми другари от БСП за 40 години направиха толкова,че твоите другари като го продадоха,станаха милионери и от останките още живуркаме всички! Направиха Соди Девня,АЕЦ,Нефтохим ЗММ,рудниците Елаците,Асарел,Оловно цинковия,прекараха навсякъде ток,вода,направиха язовири,проходи,асфалтираха пътищата и хиляди други!А сега сподели твоите другари какво направиха за 25г
38
3
 
33
 
! Отговори
yan преди 9 години
До БожоЗабравил си смисъла на понятието "монопол". Или не ти отърва?А иначе Путин в Русия, Обамата на клона, европейците в да си нищят "човешките псевдо права", а нашите родни уникати - без значение на партия - всички в Белене.
37
21
 
3
 
! Отговори
Маймунио преди 9 години
Ами то и сега газа за България е руски с руска надценка .При 470 $ за Гърция ,за нас е над 500$ за 1000 куб.м. Но след 2020 година през Турция няма да минава само руски газ и неизбежно рашите няма да задържат монополни ценови равнища.
36
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Петролчето падна под 66 $ брента... :)А успоредно с това 1 евро - рубль 66тик так тик так
35
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия няма да участва на срещата. Това много прилича на "правят си сметката без кръчмаря". Споко, газ пак ще има в България, пак ще е руски, ноооооо с турска надценка! Големи умници политици имаме!!!
34
5
 
35
 
! Отговори
yan преди 9 години
До БожоТи не обичаш родината си, а си роб по душа. И слуга на европейските олигарси, които от своя страна са притиснати отвъд океана. И всичко се нарича геополитически интереси, откоито ние винаги губим. От 25 год насам няма нищо положително при нас, защото всички политици са продажни и използват услугите на клакьори като тебе.Чета ви всеки ден глупостите тук и немога да повярвам каква простотия има по света!И купувачът определял цената..... малоумност....
33
29
 
7
 
! Отговори
Божо преди 9 години
До никДругарите ти от БСП спираха интерконекторните връзки с Гърция и Румъния, другарю !!! Освен това , защо другарят *** не продава газ на "братушките" от България на цена , да кажем подобна на цената за Германия ??? Нима България не е братска страна ??? Другарят *** може да намали цената на газта и сега, нали много ни обича ??? *** ни обръща гръб , когато му е изгодно , а ние трябва да му ръкопляскаме ????