Младите белгийци не разчитат нито на политиците, нито на Господ

Една трета се тревожат, че броят на чужденците непрестанно нараства
10 дек 2014 11:16, Елка Василева
22
Младите белгийци не разчитат нито на политиците, нито на Господ
Снимка: архив, Reuters

Едва 16 процента от белгийците на възраст 25-35 години разчитат на политиката, за да подобрят живота си. Това сочат данните от проучване, представено в местните медии.

Останалите 84 на сто отхвърлят политиката като средство за личен напредък.

Общо 80 процента от участниците в допитването са изразили оптимизъм за собственото си бъдеще, но не и за бъдещето на обществото.

Като индивидуалисти се описват 96 на сто от младите.

Общо 84 на сто от младите мюсюлмани разчитат на Аллах за по-добро бъдеще, докато при младите християни едва 16 на сто се уповават за това на Господ.

Сред основните опасения, споделени от младите белгийци (54 на сто), са, че ще трябва да работят повече и по-дълго от своите родители, че ще се наложи да се ограничават в разходите (42 на сто), че няма да могат да ходят на почивки (30 на сто).

Един от трима млади белгийци е разтревожен, че броят на чужденците около него непрестанно нараства.

Над половината от участвалите в допитването изразяват доверие в ЕС, като най-убедени европейски защитници са мюсюлманите.

Обобщава се, че в очите на младежите ЕС има аура и те си дават сметка за важността и влиянието на общностните решения над техния живот.

Двама от трима християни заявяват, че не разчитат на Църквата, а на собствените си възможности, за да успеят, докато при мюсюлманите вярата в Аллах и самоувереността се изравнени.

Трима от четирима участници в допитването са заявили, че успехът им в живота е обвързан с технологиите.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
баиГаню преди 9 години
Аиде сега ми кажете гледаики това *** на картинката,може ли човек да разбере това мъж ли е или жена и какво може да носи в чантата си и къде би могло лекичко да я остави защото и тежи??????И после под това фередже може спокоино да се носи калашника или връзка с бомби.Ш*на работа е тази с мисюлманите и бежанците.Такава бела ЕС ще си докара с тези хора но докато някои го проумеят вече ще бъде късно.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** VIARVAT V PRAVITELSTVOTO,ZASHTOTO IM DAVA POMOSHTI INE GI KARA DA RABOTIAT.
13
1
 
13
 
! Отговори
ае преди 9 години
На скоро имах "удоволствието" да пътувам из страната с железопътните им линии.Беше леко обезспокояващо..Не мога да повярвам на какво прилича столицата на Европа от вътре..А нещата, които видях из Брюксел.. Трудно е за вярване, просто.Такива неща и в България не съм виждал.
12
0
 
21
 
! Отговори
виждате на снимката преди 9 години
млада белгиика,която има доверие в ЕС,който защитава правата на мюсюлманите.След време ще гледаме восъчни фигури на древни,белгиици,шведи и холандци в музеите.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Момче катунарчеАми тъй де! Няма да се разваля изненадата. По този начин се жениш и чак тогава разопаковаш булката да видиш каква е. Като коледен подарък...
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези несвързани изречения, които наричате статия, нищо не значат. Това е като една статистика, която видях преди време. "80 на сто от учениците признават, че се напиват поне веднъж в месеца, а останалите 20 - поне 12 пъти годишно"
9
2
 
9
 
! Отговори
Момче катунарче преди 9 години
Ееех ето нащи забулените стават все повече и повече. След 100 години всичкото жени ще са забулени;))))
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 10: Съжалявам, но не мога да се съглася. По тази логика, трябва да оставим хората с умствено изоставане да умират. Според мен, всеки в една напреднала държава трябва да е сигурен, че няма да умре от глад или от лечима болест, но не повече. От там нататък, ако иска телевизор или жилище или хладилник -- вече си е тяхна работа и опира до желание и възможности.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да разчиташ на себе си повече отколкото на държавата за личен напредък е нещо хубаво. Държавата има за задача 1) да не умреш от глад и 2) да не ти пречи да се развиваш. Не е нейна работа да те напредва в личен план.
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Двама от трима християни заявяват, че не разчитат на Църквата, а на собствените си възможности".Че къде ги намерихте тези трима местни християни в Белгия бе, това някаква шега ли е
5
0
 
20
 
! Отговори
Ro преди 9 години
Европейката на нашия век!
4
6
 
22
 
! Отговори
Хардкор преди 9 години
Белгийциите са разплакали много хора в колониите си. Сега е техен ред да са на колене.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е таласъм.
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Господ или аллах са слаба гаранция за по добър живот. Лозето не дава от молитва а от мотика.
1
2
 
35
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 9 години
А какво е това на снимката