Дания обеща по-твърда политика към имигрантите

Не се наблюдава интегриране на имигрантите в датското общество
2 яну 2015 08:16, Елка Василева
29
Дания обеща по-твърда политика към имигрантите
Хеле Торнинг-Шмит. Снимка: архив, Reuters

През новата 2015 година правителството на Дания ще втвърди политиката си към имигрантите. Това обеща в новогодишното си послание министър-председателката на Дания Хеле Торнинг-Шмит, цитирана от ТАСС.

Според премиера на Дания не се наблюдава интегриране на имигрантите към датското общество, а твърде много от тях получават социални помощи.

 "Бежанците в Дания трябва да работят, а не да стават клиенти", подчерта ръководителката на правителството.

Торнинг-Шмит съобщи, че ще бъдат намалени възможностите за  събиране на семейства и ще се въведат по-строги правила за  предоставяне на убежище.

Тя добави, че правителството ще направи нови предложения за увеличаване на икономическия растеж и се изказа в подкрепа на подобряването на системата на изплащане на помощи за безработица.

Според местни наблюдатели датската министър-председателка подготвя почвата за произвеждане на предсрочни парламентарни избори. Според анализатора Ханс Енгел те ще се състоят през май, стига управляващата коалиция да е с достатъчно висок рейтинг. Редовните избори в Дания трябва да се произведат до септември т.г., отбелязва ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Данияимигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
38
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Aко някой е ходил в Копенгхаген не може да не е забелязал за какво става дума по централните улици. Разпасани, мръсни, следящи за поредната далаверка хора, които не са местни. В по-крайните квартали жените са забулени, хлапетата са типично ориенталско-балканско нагли, без никакъв родителски контрол. Дюнереджийници, неугледни бакалии, гледат те защо си им навлязъл в територията. Ако не предприемат нещо скоро, просто са отписани.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами по твърда политика и на хотелиерския бранш към алкохолния туризъм на ПРИМЕРНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ!
10
2
 
32
 
! Отговори
оптимист преди 9 години
щом се втърдявате към емигрантите дайте малко пари да направим оградата защото сме бедни и на никой не трябваме
9
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички имигранти ще се екстрадират за БГ за да не обезлюдее страната. Има полза от ЕС, все пак:-)
8
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!
7
0
 
41
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
Щом "левичарката Хеле-гучи", започна да говори за втвърдяваща се позиция. Това означава, че и при тях положението, е деликатно.
6
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен11-"Защо мюслитата тормозят горките скандинавци?"... отговор:Защото в "родните им пустини", нерастат демократични мюсли!
5
2
 
60
 
! Отговори
КуРти преди 9 години
Заспалата Европа започва да се пробужда, че тази милти-националност е не работеща сама по себе си. Щом в либерални общества като скандинавските започват да се появяват такива мнения, представете си какво става при останалите! Тия дни излезна информация, че 1/3 от германците подкрепят анти-мюсюлманските настроения, това е официално, реално са сигурно 2/3. Май наближава момента тая *** да я товарят в обратната посока от, която е дошла.
4
0
 
57
 
! Отговори
аналнологичен слючай преди 9 години
Не се наблюдава интегриране на имигрантите - ми те не са дошли да се интегрират, та са тук за да ни интегрират, кога тея политици ЧЕ сванат за кво стаа въпросо!?
3
7
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Досега не съм срещал интегриран мюсюлманин.
2
2
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не се наблюдава интегриране на имигрантите в датското общество"Каква изненада!
1
1
 
66
 
! Отговори
Нинджа преди 9 години
Хахахаха, мадам.....Вие им давайте по 5000 крони на месец, за да си висят по моловете пък после ги чакайте да се интегрират...Дания и Швеция въвеждат 70-те години либерална политика спрямо имигрианти от Близкия изток, Африка и Азия, за да се оправят със застаряването на нацията. Последиците от това решение от десетина години са драматични и това доведе до това през 2011 да плащат на човек по 100 000 крони ако се откаже от легалния си имигрантския статут и се прибере по родните места :)