Двама еврокомисари на среща в София за енергетиката

ЕК остава напълно решена да подкрепи Югоизточна Европа
5 фев 2015 14:32, Елка Василева
22
Двама еврокомисари на среща в София за енергетиката
Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович и еврокомисарят по климата и енергетиката Мигел Канете ще участват в понеделник в първа среща в София, посветена на бъдещия енергиен съюз и сигурността на доставките на газ в района на Югоизточна Европа, съобщи ЕК.

Още по темата

Потвърдено е също участието на енергийните министри на България, Австрия, Хърватия, Гърция, Унгария, Италия, Румъния, Словения и Словакия. Ще бъдат обменени виждания по темата за газовите доставки и възможните инфраструктурни решения в тази област.

Повече от всякога днес е важно да потърсим решения за укрепването на трансграничния поток на газ и да осигурим разнообразяване на газовите доставки, коментира в навечерието на срещата Шефчович, цитиран в съобщението.

Комисарят Канете допълва, че срещата в София е много добра възможност за постигане на напредък в регионалното сътрудничество в полето на енергетиката. Трябва да ускорим развитието на стратегическите проекти, за да повишим сигурността на енергийните доставки в региона, пояснява той.

Еврокомисарят заявява, че ЕК остава напълно решена да подкрепи Югоизточна Европа в усилията за по-добра свързаност и за разнообразяването на местните пазари за газ.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
petko.noshkov преди 9 години
Не мога да кажа преди колко години,може би преди 30 г.,още преди десети ноември пътувах от Бургас за София с един възрастен човек,който целият си стаж е прекарал в Минно геоложкото тогава предприятие и със сонди е дупчил по цяла България.Аз го затрупах с въпроси да ми каже какви подземни богатства имаме?Но той конкретно не ми отговаряше и накрая ми каза само,че в България имаме нефт газ,и въглища,в големи количества,но не са разработват,защото СССР ни ги доставя!А дали СССР не е забранявало?
13
0
 
6
 
! Отговори
wild horse преди 9 години
След като под диктат спряхме всички енергийни проекти,сега ще ни успокоявати напътстват как да се опазим.Скоро Русия ще врътне кранчето на Европа и всеки ще се спасява сам, а ние ще си правим страната на швейцарско сирене,да ровим за шистов газ
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DOSHLI SA SHEFOVETE NA KRADZITE V BALGARIA
11
0
 
2
 
! Отговори
salajadin преди 9 години
alias caneti e fashist,ciala ispania go psuva
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех колко ме е яд какви сме продажници боже. Да сме на пътя на европа и азия и да сме толкова зле ... Яд ме е и на онези в парламента как може за 25 години да не се намери един който да отстоява нашите интереси. Сега ще дойдат тези двамата ще ни потупат по рамото и ще си се върнат при топлите домове с Руски газ а ние? Ние ще си стоим тук в мизерията, калта, немотията и ще цъкаме с език колко много ни уважават...
9
0
 
10
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Европейската комисия винаги решително ни е подкрепяла...морално.За съжаление голите обещания и празните приказки не топлят.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
подкрепата е хубаво нещо , но кажете от къде ще дойде газа , от *** на Кери или от Руските находища
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе остава ама ние си останахме без поток ... и по 10лв да ни даваха пак си беше нещо сега ....
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ще решават, какво ще разпределят. За да разпределиш нещо трябва да го имаш. Всички изредени държави нямат газ, нямат собствени ресурси. И като резултат- на босия цървулите-за нас.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Двама еврокомисари на среща в София за енергетикатаЕК остава напълно решена да подкрепи Югоизточна Европа---------И как?!?След като ни уредиха без АЕЦ Белене, без Южния Поток и ред други изгодни сделки, сега сигурно ще ни подават газ те?Предполагам, тези двамата са ги пратили да ни произвеждат газ, в замяна на руския?Или иможе би след великия проект "Набуто", където също ни набутаха, сега ще носят газ от САЩ, а може би от Луната????
4
1
 
14
 
! Отговори
тариката преди 9 години
Турция си има "Син поток", сега ще си има и "Турски поток".Турция ще си има и четири атомни централи.Турция ще си има ТАНАП(Трансанадолския газопровод ) за газта на Азербайджан,Иран,Тюркменистан.България си няма нищо,щеше да има "Южен поток"-сега няма да има;АЕЦ "Белене"-няма да я има;Закрива АЕЦ "Козлодуй"-няма да има втори;България няма пътища, пристанища.След 19.00 часа като че ли бомба е паднала по улиците жив човек няма;Но си има хубави женици които ходят из Европата и печелят парички
3
1
 
8
 
! Отговори
Гошо Помпата преди 9 години
Ще я помпаме от Черно Море !!!
2
4
 
9
 
! Отговори
ПУТЛЕРчо преди 9 години
До Гошо...ТъпотоНе с камили, а с кораби, Гоше
1
3
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Да бяхте...поканили и Русия;иначе газта ще я...доставяте от Катар,с камили.