Столтенберг подкрепя мирния план на Меркел и Оланд за Украйна

Конфликтът отне живота на повече от 5300 души за десет месеца
Обновена: 6 фев 2015 17:27 | 6 фев 2015 17:23, Камелия Цветанова
160
Столтенберг подкрепя мирния план на Меркел и Оланд за Украйна
Йенс Столтенберг. Снимка: Reuters, архив

НАТО изцяло подкрепя мирната инициатива за Украйна, предложена от Ангела Меркел и Франсоа Оланд, защото обстановката в източната част на страната е критична, заяви днес генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Франс прес.

Още по темата
"Обстановката е много сериозна, тя е критична", каза Столтенберг при пристигането си в Мюнхен за участие в ежегодната конференция по въпросите на сигурността.

"Аз изцяло подкрепям новите опити на канцлера Меркел и президента Оланд за намиране на мирно решение" на конфликта, който отне живота на повече от 5300 души за десет месеца, добави той.

Френският президент и германският канцлер са очаквани тази вечер в Кремъл, за да се опитат да убедят руския президент Владимир Путин да приеме новия мирен план, разработен спешно поради засилването на боевете в Източна Украйна от началото на годината.

Ангела Меркел и Франсоа Оланд вече пристигнаха в Москва, където по-късно днес ще се срещнат с руския президент, съобщи ТАСС.

Очаква се Столтенберг да се срещне с руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на тридневната мюнхенска конференция, в която участват лидери от цял свят.

"Ще повторя, че Русия трябва да съблюдава международното право и международните си задължения", каза Столтенберг, който ще разговаря също с украинския президент Петро Порошенко и с американския вицепрезидент Джо Байдън.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нато е терористична организация доказан факт
80
0
 
2
 
! Отговори
лицимер преди 9 години
Лъжеш натовец добре знаеш че ако настъпи мир няма с какво да плашите страните и те да дават грешни пари за оръжие а и щом няма конфликти за какво ни е нато?
79
0
 
3
 
! Отговори
23 преди 9 години
Жертвите са над 50000!!! Вече започна да изплува информация.
78
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руснаците са съвсем друг народ,дърво съвет не взема.Те си търсят белята.Но Обама е добър,ако бе6е Никсън,проблемът да бе6е ре6ен отдавна.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ли губи Киев та се разтимахте ?Загрижили се че има убити !А незнаеха ли ,че при последния поход на Порошенко , ще има убити хора , както си спят по домовете ?
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО ще си изтегли ли военните си бази от БУФЕРНАТА зона с Русия ?Защо заплашват с война , а говорят че се отбраняват ?
75
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Меркел и Оланд са пристигнали в москва с мирния план ?Е какъв е този план !- подчинете се на нашите искания , защо започнахме размириците ?Ох и Байдан е в Германия , и той има лиичен икономически интерес и използва силов натиск , това не е ли използване на положението си като върховен в управлението на САЩ, за собствени интереси - но е поставил синът си !!
74
1
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Добре де, какъв точно беше този мирен план?
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЦиганинРУСИЯ Е ВЕЛИКА
72
2
 
7
 
! Отговори
На 2столаберг преди 9 години
подкрепя това което му кажат! Кукла на конци.
71
16
 
3
 
! Отговори
аа преди 9 години
Проблемът е, че Меркел и Холанд са миролюбиви хора, не виждат просто, че Путин реагира само тогава когато му треснеш един шамар. Опитват се да го "омилостивят". Това няма да стане, Путин е стара номенклатура. На него му действа само шамар - или тотален погром на руската икономика или масова подкрепа на украинските военни, с всичките им недостатъци... "Като не става с добро..."
70
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Приятели русофили,радвайте се идва края на краварите! Проблемите ще се решат от само себе си.Най-мощният вулкан на Земята - в Йелоустоун, може да изригне скоро и да ги заличи от лицето на земята.Намира се в северна Америка,национален парк в Скалистите планини.Всеки момент ще из-трещи и няма да се наложи да берем ядове с тях.Русия ще награби Украйна и ще я присъедини към федерацията си.Всички кравари ще изпукат в последствие от глад и мизерия.Това Ще бъде край на кризата с Русия и краят на САЩ
69
4
 
5
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Преди малко видях по ТВ ТРИМАТА преговарящи в Москва и нещо не ми харесаха и тримата се недовлни и напрегнати -а дано след това излезнат по усмихнати и тримата .
68
1
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Украйна е ограбена от украинските комунисти и мафията по подобие на БГ.След събитията и военният конфликт,за да не се задълбочи гражданската война,решението е едно.Украйна да се раздели,според предпочитанието на населението.Референдум по области с наблюдатели от ЕС.С Обамовци,Меркелки и Путеновци проблема няма да се реши.РЕФЕРЕНДУМ -народа да реши.Това е ДЕМОКРАЦИЯ.
67
2
 
20
 
! Отговори
? преди 9 години
Столтенберг да нправи СЪЩОТО ИЗЯВЛЕНИЕ ЗА"ИЗРАЕЛ"който бомбардира съседите си и води политика на държавен тероризъм от 1948г.,окупира Сирийски и Палестински земи,заселва окупационно население и сее тероризъм и подстрекателства за войни за ционистки интереси или заВелик"Израел".
66
3
 
16
 
! Отговори
смешки преди 9 години
Киевските терористи губят по фланга затова се разтичаха лидерите.Този ли на снимката говори за мир,ха,ха,ха!Шапката на Русия е скроена и и се пише същото като на Сирия,чичо Путин нали знае това.
65
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Под Столтенберг САЩ ли се разбира?
64
1
 
27
 
! Отговори
Сороститутка преди 9 години
И кво стана сега. Толкоз кютек ручаха мишоците от киев ,че вече и на автономия май ще са доволни,пък за Крим даже и забравиха окраинските ***.
63
12
 
5
 
! Отговори
до ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Надявай се *** лидери да оправят ***, че инак и пъпчивия ти *** ще яде изходния материал на любимия ти психопат...
62
4
 
2
 
! Отговори
демократ преди 9 години
Депутатите от руската Държавна дума не подкрепиха законопроект, внесен от фракцията на партията "Родина", в който се предлагаше да бъде определена дата, на която е приключила войната между Япония и Русия, предаде РИА "Новости".Законопроектът "За установяване на датата на прекратяване войната между Съветския съюз и Япония" предвиждаше да бъде обявено, че военните действия са приключили на втори септември 1945 г., когато Япония подписва капитулация. Според авторите на законопроекта, тъй като в м