Евреин е жертвата на второто нападение в Копенхаген

Заради двете атаки в града се провежда мащабна полицейска операция
Обновена: 15 фев 2015 14:01 | 15 фев 2015 09:47, Анисия Иванова
101
Евреин е жертвата на второто нападение в Копенхаген
Снимка БТА

Мъжът, който беше прострелян тази нощ при второто нападение в близост до синагога в Копенхаген, е евреин, предаде Франс прес, като се позова на асоциация на евреите в Дания. Той е отговарял за охраната на религиозния обект, допълва Франс прес.

Жертвата на второто нападение е била на 55 години. Мъжът беше прострелян в главата и почина от тежките рани в болницата, припомня ДПА.

Още по темата
Двама полицаи бяха ранени в това второ нападение край синагогата в квартала Норебро. Животът им е вън от опасност. Засега официални представители не са сигурни дали има връзка между тази стрелба и по-ранната стрелба вчера вечерта срещу културен център, в който се провеждаше дебат за ислямизацията и свободата на словото и в който участваше полемичният шведски карикатурист Ларс Вилкс.

Заради двете нападения в Копенхаген се провежда мащабна полицейска операция в няколко района. Патрулират въоръжени полицаи с кучета. Над града прелитат хеликоптери. Полицията призова гражданите да бъдат бдителни. Издирват се отговорният или отговорните за двете нападения, посочва ТАСС.

Полицията в Копенхаген заяви, че разследва дали мъжът, който полицаи простреляха смъртоносно, след като той откри огън по тях, е свързан с двете нападения с огнестрелно оръжие в датската столица, предаде Асошиейтед прес. И в двата случая нападателят бе успял да избяга.

Полицията съобщи, че стрелбата в квартал Ньоребро възникнала, след като бил поставен под наблюдение адрес близо до жп гара Ньорепорт.

В датската столица през нощта течеше масирана полицейска операция с участието на спецчасти и хеликоптер, след като вчера следобед неизвестен мъж откри огън с автоматично оръжие срещу кафенето на културния център "Крудтенден", където бе организирана публична дискусия "Изкуство, богохулство и свобода на словото". Сред участниците бяха шведският карикатурист Ларс Вилкс и посланикът на Франция Франсоа Зимере.

След полунощ неизвестен стреля край синагога на улица Кристалгаде на около три км от първото нападение. Бяха простреляни трима души, двама полицаи и цивилен гражданин, който почина по-късно.

Във връзка със случилото се в Копенхаген бяха въведени засилени мерки за сигурност. Полицията блокира районите около местата на двете нападения, засилен бе контролът на всички транспортни изходи. Колите, пътуващи за съседна Швеция по моста Йоресунд бяха претърсвани. По молба на датските си колеги  германската полиция засили проверките на граничните пунктове с Германия. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 2314 - първо - еврей или християнин - това не е националност - жертвата в този терористичен акт явно е датчанин - изповядващ йеудизъм - второ не ни наричай гои -те неверници - защото по тази логика вие сте неверници за християните - и трето -израелците 90% са невъзпитани -алчни стиснати -егоисти - предатели -*** нахални безкултурни - но израелците не - българите-евреи - грузинците -евреи - и тн така че - религията няма нищо общо с манталитета на даден народ
68
2
 
21
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Поредното доказателство за това, че мюсюлманите и техните разбирания са напълно несъвместими с Европейската ценностна система. Да си ходят в техните държави, така всеки ще си тежи на мястото!
67
1
 
24
 
! Отговори
EUROPE преди 9 години
Европа сами си произвжда Терористите , първо ги приемат после им дават пари и ги образоват естественно не всички и накрая хората от хубаво полудяват , и ето ти Тероризъм
66
0
 
24
 
! Отговори
Шломо Шекелберг преди 9 години
Помнете 6-те трилиарда, гои!
65
1
 
27
 
! Отговори
100% смях преди 9 години
Хахаха във вести.бг на Новината в Копенхаген са сложили снимка на немска полициа POLIZEI вместо POLITI , колко некадърни Журналисти има в България
64
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 71Шалом ли!!!!??Жена,вади бързо шмайзера!
63
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ееее!!! Най после една приятна новина бе.В последно време едно ми беше мъчно за хорицата в Украйна с тая пущина война.Една бройка убита еврейска ***...охаааа.
62
7
 
22
 
! Отговори
2334 преди 9 години
А знаете личе ерейството е религия,а не кръв? Евреи има много видове,имало е дори китайски евреи и т.н.! Евреите са велики само с факта,че са адски хитри,умни,манипулативни,умеят да правят така,че *** гоиски сами да се прецакватЗащо един човек по принцип бива мразен? Ако е умен,хитър,преуспяващ,далновиден и умее да прецаква другите,ако е играч,нали? Значи кои им е виновен на гоите?Нали затова са си гои-щот са прости и наивни,страхливи и неадекватни,суеверни и слабоумни! Шалом!
61
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Донецк за три дни бяха убити 22 човека - жени, деца, старци. неевреи. И още хиляди преди това.
60
3
 
25
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Няма никакви евреи, а хазари. Това са турци - България е била пет века под хазарско. По долу някакъв РБ пише че хазарите са учени и хора на изкуството и да ги уважаваме. Великите им учени са откраднали от бели хора това онова, както рабитата им са присвоили стария завет от някой други - тайна, засекретено. А в изкуството са навлязли масово след кото го забраниха и превърнаха във фарс. Типичен творец е кретена Грети Асса!
59
8
 
27
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Пак американски демагогии, убити заподозрени без съд и присъда. Докога ЦРУ ше мачка Европа?
58
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веселието в Европа тепърва започва. А притока на мюсюлмани дори не е намалял. До 10 години нищо няма да е останало от Европа, която помним. А емиграцията на европейци с цел бягство от заформящия се ужас ще е ежедневие.
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До EquilibriumViarata , viarata da se pripomni i da se zapomni ! Koito iska razbira se. Nishto na sila ne stava.
56
6
 
19
 
! Отговори
ne sam evrein преди 9 години
До aa1Ne si na qsno. Cheti stari debeli knigi s tanki listove i pojalteli stranici, no ne samo na balgarski ezik.Kakvo e evrein ? Evrein ne e evropeec, ne e afrikanec, ne e amerikanec, ne e palestinec, ne e aziatec.Evrein e starozavetnik. Toi moje da bade na cviat ot rus i rijav do cheren negar. Starozavetnichestvoto e razprasnato po celia sviat. Erusalem e centar na tri religii a Boga i na trite religii e Edin Bog na Avram, Isus i Mohamed.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До aa1Само дето хазарите не са туркомонголи. Единствено управляващият им елит е имал тюркски произход.
54
1
 
40
 
! Отговори
4343 преди 9 години
Историята се повтаря,колелото се върти! Кой има полза от тия неща? Кой ще е новият Хитлер,кой ще се възползва от ситуацията или от вечния принцип на разделяй и владей? Или ще гледаме пак филм - няма проблем-създай проблем и го реши и после да те обичат хората?! На всеки е вече повече от ясно накъде отиват нещата,а всичко започна с Икономическата криза.Тогава хората започнаха да си задават въпроси! Кои са тия дето отпускат заеми на цели държави?! Кои са те,за да определят кой ще яде и кой не?!
53
6
 
30
 
! Отговори
Equilibrium преди 9 години
Е,какво става? Западът и САЩ пак и отново напред......Русия е друга история,а ние? Безработица,мизерия,пенсионери ровещи по кофите, все повече побъркани по улиците,млади и стари,все повече хора с нервни кризи и болести,безпътица,завист,злоба,коментари,съчинения,всеки гледа себе си,никой не го е*е за другия! Кой ни е виновен?САЩ,Русия,ЕС или някой друг?Не,истината е жестока...ние сами сме си виновни,че не сме народ,а ***! Бойко е прав! Материала е лош! Каквито управниците,такъв и народа!
52
3
 
29
 
! Отговори
aa1 преди 9 години
Генетичният анализ показва, че европейските евреи произхождат от хазарски прадеди, които обитавали Северен Кавказ, на територията на Хазарския хаганат. 90% от днешните евреи са хазари по произход. Те са от турско-монголско племе, което приема юдаизма в средата на 8-ми век. Когато тяхната империя се разпадна през 10 век те се заселили в цяла Русия и Европа и по-късно на американския континент. Те нямат никакъв семитски произход. Евреите семити идват от Палестина и са между 7 и 10%.
51
4
 
45
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Продължавайте със строежа на джамиите и вниманието си до небесата за тях,а ползвайте белите хора от Европа за роби в собственните си държави и ще видите истинските резултати само след 10 години-ЛИЦЕМЕРИ.......
50
4
 
25
 
! Отговори
DEVSADIVTAME преди 9 години
До РБАтомната бомба е тяхно откритие ...