В ужаса над Алпите загинали бизнесмени и жена на политик

Сред жертвите има и американец, австралийци, вероятно и британци
25 мар 2015 07:24,
23
В ужаса над Алпите загинали бизнесмени и жена на политик
Снимка: Reuters

На борда на разбилия се във френските Алпи самолет „Еърбъс“ А320 на нискотарифната германска авиокомпания „Джърмънуингс“, изпълнявал полет по маршрута Барселона — Дюселдорф, освен граждани на Германия и Испания са пътували и двама аржентинци, гражданин на САЩ, колумбиец, мексиканец, белгиец и мароканец, според информация от източник от барселонското летище Ел Прат, съобщи „Фокус”.

По-рано от „Джърмънуингс“ беше съобщено,че на борда са били 67 германци и 47 испанци.

Оперният певец Олег Брижак, започнал кариерата си в СССР, е загинал при авиокатастрофата в Алпите. „Ние изгубихме великия изпълнител и великия човек Олег Брижак. Ние сме потресени“, заяви директорът на Дойче опера Кристоф Майер.

Сред жертвите на самолетната катастрофа в Алпите има много испански бизнесмени и работещи в Германия. От намиралите се на борда 150 души 42 са граждани на Испания, каза вицепремиерът Сорайя Санес де Сантамария.
Независимо от липсата на официална информация за пътниците, испанските медии публикуваха първите данни за жертвите на трагедията.

На борда е била съпругата на каталонския политик Луис Жунка, началник на кабинета на лидера на „Лявата републиканска партия на Каталония“ Ориол Жункерас.

Твърде вероятно е британски граждани да са били на борда на самолета, потвърди британския външен министър. Филип Хамонд заяви, че е „вероятно там да е имало няколко британски граждани“, но не сподели никакви допълнителни детайли.

Сред загиналите вероятно е жителката на Манчестър, Марина Бандрес Лопес-Белио - от град Хака в Испанските Пиринеи, Североизточна Испания. Смята се, че тя е пътувала със злополучния „Еърбъс“ А320 заедно със седем-месечното си дете и полския си съпруг. Местен вестник съобщава, че 37-годишната испанка е била в страната за погребението на чичо си.

Сред пътниците на разбилия се в Южна Франция самолет е имало и двама граждани на Австралия, съобщи министърът на външните работи на страната Джули Бишъп. На пресконференция в Канбера тя обяви, че сред пътниците на разбилия се самолет са били майка с дете от щата Виктория. Бишъп не разкри имената на загиналите.
Австралия изяснява дали сред пътниците е имало и други нейни граждани.

Авиокомпания „Луфтханза“ смята, че авиокатастрофата в Алпите на самолет „Еърбъс“ на нискотарифната й дъщерна авиокомпания „Джърмънуингс“ е инцидент.

„За момента ние казваме, че е инцидент, всичко останало би било спекулация“, каза пред журналисти в Барселона вицепрезидентът на „Луфтханза“ по продажбите и услугите в Европа Хайке Бирленбах. Тя поясни, че авиокомпанията разполага само с имената на пътниците и не може веднага да оповести тяхната националност.

Самолетът „Еърбъс“ А320 е имал технически проблем преди дни. Според германски медии, самолетът имал проблем с вратата на отсега, в който се прибира предният колесник, и няколко часа останал на стоянка на летището в Дюселдорф.

„Но проблемът бил напълно разрешен и в 10 часа сутринта вчера самолетът се е върнал към изпълнение на редовни плети“, съобщават от „Луфтханза“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо изключват тероризъм? Не е ли вероятно един резак да се набута в кабината,да заключи и да застреля пилотите? От тук нататък нещата са ясни...
15
2
 
1
 
! Отговори
активен преди 9 години
Изгледа грешката за катастрофата са допуснали местното РВД. Предлагам да им изпратим много опитния специалист в РВД България- съпруга на Цецка Цачева. Да им предаде малко от своя богат опит.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
as mislia, 4e e atentat, a izvednyj i 4ernata kutia bila povredena.
13
1
 
7
 
! Отговори
Сейфи до 16 преди 9 години
на кой му пукало,като не ти пука няма да коментираш бай ***
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Na koi mu puka che umreli tia kradci. Napishete edna statia za DECATA koito sa pochinali, te sa mnogo po vajni
11
1
 
7
 
! Отговори
пионер преди 9 години
До Некой си...това да не е български политик
10
1
 
21
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
"...вратата на отсега..." - отсеК, Верче, отсеКККККККККККККККККККК!!!Поредният изблик на неграмотност!
9
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези, които твърдят че това е най-безопасният начин на транспорт на дълги разстояния да се замислят каква е вероятността да оцелееш, а не да се заблуждават че рядко се случвали инциденти. Смъртността като е 99,9% това изобщо не ги грее участниците в инцидентите. Авиокомпаниите печелят пари и изпитват нови технологии на гърба на наивните пътници. Колко народ измря по самолетни катастрофи. Ако имаше 99,9% риск да загинете при инцидент бихте ли се качили в колата си или на метрото?
8
12
 
6
 
! Отговори
yoyo преди 9 години
Zhalko che Samoa Edno yankee e zaminalo
7
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, бива ли така? Заради някакъв си съветски дисидент в полета да затрият цял самолет с хора? Не е истина просто...
6
7
 
9
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Очевидно някой руски самолет с изключени транспондери е предизвикал катастрофата!?!?
5
1
 
19
 
! Отговори
Дупелюбец Храбър преди 9 години
Летенето със самолет е действие, което е свързано с поемането на множество рискове. Системата за безопасност в авиацията представлява система от мерки, които намаляват разпознатите рискове до приемливо ниво. Рано или късно обаче, обстоятелствата се променят и предложените мерки се оказват неефективни, което довежда до реализиране на риска. Въпрос на време е такива обстоятелства да възникнат. Разследването трябва да намери обстоятелствата, при които се е реализирал риска, за да се поучим.
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе да питат укрите.Те ще кажат ,какво е станало и кой е виновен.Те са световни експерти.Само дето тия казаха имената за по малко от ден,пък ония не са казали и едно име от 240....
3
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин е виновен ,да се измислят още санкции
2
43
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
това е проклятието към меркел заради санкциите към русия господ незабравя жалко за хората
1
14
 
9
 
! Отговори
да преди 9 години
мароканеца е виновен. 100%