Пътници от френски град на бунт: Отделна спирка за ромите!

Били санитарна опасност и миришели лошо
Обновена: 12 апр 2015 18:53 | 12 апр 2015 18:00, Камелия Цветанова
195
Пътници от френски град на бунт: Отделна спирка за ромите!
Снимка: Ройтерс, архив

Шофьори и пътници на автобуси на градския транспорт във френския град Монпелие настояват за отделна автобусна линия за местните роми, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА.

Според Доминик Грание, един от местните шофьори и представител на синдиката Работническа сила, ромите били истинска "санитарна опасност".

Всеки ден ромски семейства пътуват с градския автобус номер девет от тяхното гето в близост до квартала Грамон до центъра на Монпелие.

Шофьорите на автобуси и пътници се оплаквали, че ромите миришели, затова назрява искането да бъде открита отделна автобусна линия само за тях.

Въпросът обаче породи полемика.

Компанията за градски транспорт на Монпелие разкритикува предложението.

В страницата си във Фейсбук тя написа, че ромите не са прокажени, а бедни хора и ако излъчват лоша миризма, то е защото в гетото си нямат течаща вода и елементарни санитарни условия.

Ето защо според автобусната компания трябва да се положат усилия за намаляване на бедността на ромите, вместо те да се заклеймяват и дискриминират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Монпелиеавтобусроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дпс и хелзенския комитет , какво ще кажат по въпроса , ще ходят ли там да протестират , ще се оплачат ли на Брюксел , френския посланик в България , защо не се изказва , че там има гнили ябълки в толерантността , която е висша форма на демокрацията , другите западни институции , защо мълчат . Каква щеше , да е реакцията на френския и другите западни посланици , и на "неправителствените" организации финансирани от запада и сащ , ако това се случи в България .
40
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е. Трият се много от коментарите, но това не променя мнението на хората. Това само показва, че хората, които работят за тази медия са безмозъчни същества.
39
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** в България и Румъния са все от Франция. Някакъв Луй ги изпъдил от там и Сюлейман ги приел в османлъка и ги заселил по нашите земи. Искам всички *** да знаят, че са от Франция и имат историческото право да се завърнат там и да живеят като бели хора. Миришели! А франсетата не миришат ли? Защо тогава дават милиарди за парфюми, ама ха!
38
0
 
33
 
! Отговори
читател преди 9 години
Издребняват французите. НЕ СПИРКА, А ДРУГА ДЪРЖАВА Е НУЖНА, КЪДЕТО ДА ГИ ЗАТВОРЯТ ЗАВИНАГИ.
37
1
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 9 години
Добра ли ти е надницата?
36
0
 
63
 
! Отговори
Лъвчо преди 9 години
Хак ви е, франсета. Това е нашето отмъщение за Ньойския договор.
35
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Моди,Защо триеш коментари, в които няма нищо обидно?!
34
0
 
21
 
! Отговори
До 50 преди 9 години
Защо пък да се пилеят из цяла Европа?По-разумно е най-напред да съсредоточат вниманието и усилията си върху Айфеловата кула, пък после ще видим :)
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОВА НАМИРИСВА НА АПАРТЕЙД!ОСТАВА И БАНТУСТАН ДА ИМ НАПРАВЯТ
32
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До sallaadinrasistu stig ba
31
1
 
21
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Добре дошли във Франция! Това са супер националистите на Европата! Но и тях е трудно да ги разбереш! Един иска майка си , друг баща си. Като гледам спортни състезания за Франция се трепят все "чисти" френци!!
30
0
 
2
 
! Отговори
поправка преди 9 години
До ви да ги приберепоправка - след месец
29
2
 
35
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Според последното допитване в Германия, всеки 4-ти германец е готов да приеме бегълци в къщата си. Не разбирам от какво се оплакват французите. Още не са им разквартирували ромитата по домовете. Какво искат? Миришели били. Да свикват, че още доста идват. Направо да ги взимат по домовете си. Ама да почнат от политиците, като добър пример. Нали това проповядват вече толкова години? Като те фраснат по едната буза, усмихваш се, даваш 20 евро и подлагаш другата.
28
1
 
13
 
! Отговори
HAHAHA преди 9 години
FRANSETATA OTKRIHA TOPLATA VODA !
27
0
 
19
 
! Отговори
ви да ги прибере преди 9 години
цитат - Компанията за градски транспорт на Монпелие разкритикува предложението.Нека компанията да даде пример и да ги назначи да чистят примерно автобусите. И след медец да каже дали пак мисли така
26
1
 
44
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
До ***: Колкото и да триеш постове, колкото и да банваш пишещи те коментари, НЕ МОЖЕШ да ми кажеш кого да обичам и кого да мразя, СЛЕД КАТО СТЕ публикували дадена статия бъдете готови за всякакви мнения и коментари, защото това е СВОБОДАТА НА СЛОВОТО харесва ли ви или не, с поведението си доказвате, че НЕ СТЕ ОБЕКТИВНА МЕДИЯ, освен ако СТЕ ПЛАТЕНА МЕДИЯ, на което ме навежда факта на ПРЕМАХНАТИТЕ КОМЕНТАРИ. МОЛЯ да уважавате и зачитате ПРАВОТО на ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!
25
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Asko.Elate v Balgariq bratq Romi! Nie Balgarite vi obichame.
24
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А *** не им миришат!!!!!
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ау, франсетата ни критикуваха, че не сме ги интегрирали и че сме ги дискриминирали, пък сега глей к'ви ги приказват, ама не може така, уважаеми французи! След като ни посъветвахте да си интегрираме ромите, сега ни покажете нагледно как се прави. Да почерпим малко опит от ва, че нали сте много умни.
22
0
 
44
 
! Отговори
Бобката преди 9 години
Айде интегрирайте ги де....