Пътници от френски град на бунт: Отделна спирка за ромите!

Били санитарна опасност и миришели лошо
Обновена: 12 апр 2015 18:53 | 12 апр 2015 18:00, Камелия Цветанова
195
Пътници от френски град на бунт: Отделна спирка за ромите!
Снимка: Ройтерс, архив

Шофьори и пътници на автобуси на градския транспорт във френския град Монпелие настояват за отделна автобусна линия за местните роми, пише в. "Фигаро", цитиран от БТА.

Според Доминик Грание, един от местните шофьори и представител на синдиката Работническа сила, ромите били истинска "санитарна опасност".

Всеки ден ромски семейства пътуват с градския автобус номер девет от тяхното гето в близост до квартала Грамон до центъра на Монпелие.

Шофьорите на автобуси и пътници се оплаквали, че ромите миришели, затова назрява искането да бъде открита отделна автобусна линия само за тях.

Въпросът обаче породи полемика.

Компанията за градски транспорт на Монпелие разкритикува предложението.

В страницата си във Фейсбук тя написа, че ромите не са прокажени, а бедни хора и ако излъчват лоша миризма, то е защото в гетото си нямат течаща вода и елементарни санитарни условия.

Ето защо според автобусната компания трябва да се положат усилия за намаляване на бедността на ромите, вместо те да се заклеймяват и дискриминират.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Монпелиеавтобусроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
70
 
! Отговори
???? преди 9 години
"Ето защо според автобусната компания трябва да се положат усилия за намаляване на бедността на ромите, вместо те да се заклеймяват и дискриминират."Uspeh na fransetata...Sega shte vidqt te KON BOB QDE LI....