Петимата лидери дават на Гърция последно предложение

Меркел, Оланд, Юнкер, Драги и Лагард обсъдиха дълговата криза в Гърция
2 юни 2015 08:03,
15
Петимата лидери дават на Гърция последно предложение
Снимка: архив, Reuters

Шефовете на Европейската централна банка Марио Драги и на Международния валутен фонд Кристин Лагард обсъдиха снощи в Берлин с германската канцлерка Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обща позиция за дълговата криза на Гърция, която е на ръба на неплатежоспособността, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Петимата лидери се уговориха да продължат много интензивно работата в близките дни и да поддържат контакт както помежду си, така и с гръцкото правителство, съобщи кабинетът на Меркел.Според германския вестник "Велт" петимата са изготвили обща позиция, за да направят на Гърция последно предложение. На срещата, продължила около два часа и половина, не е присъствал гръцкият премиер Алексис Ципрас, който в Атина очаквал телефонно обаждане, пише "Велт".

Но според дипломатически източник петимата лидери не са му се обадили по телефона.Преговорите между Гърция и кредиторите й - ЕС и МВФ, са в безизходица, напомня АФП. Кредиторите искат конкретни реформи за оздравяване на гръцката икономика и бюджетни съкращения, за да деблокират последния транш от 7,2 милиарда евро от общо 240 милиарда евро помощ, уговорена през 2010 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.