Разтуриха бежански лагер, изникнал насред Париж

В него от месеци живееха близо 350 души, главно от Судан
2 юни 2015 12:56, Елка Василева
15
Разтуриха бежански лагер, изникнал насред Париж
Снимка: БТА

Френската полиция разтури тази сутрин импровизиран лагер насред Париж, в който живееха от месеци близо 350 мигранти - повечето от Судан, но също и хора от Еритрея, Сомалия и Египет, предаде Франс прес.

Настанили се след често пъти хаотични лутания под естакада на въздушното метро в северен квартал на Париж, тези мигранти - главно самотни мъже, но и семейства с деца, живееха в твърде нехигиенични условия, отбелязва агенцията.

Рано сутринта те стояха спокойно в отцепена зона, очаквайки да бъдат качени в десетина автобуса и откарани в центрове за настаняване около Париж, видя журналистка от АФП.

След разговори с тях стана ясно, че около 160 души може да подадат молби за убежище, а 200 са "транзитни пътници" и се насочват към други страни, основно Великобритания и северните държави.

Появил се миналото лято, през април т. г. лагерът стремително се разрасна - според неправителствени сдружения благодарение на мигрантската вълна по италианското крайбрежие тази пролет. Условията в него се влошаваха и положението стана нетърпимо поради липсата на санитарни удобства и недостига на място, съчетани с притока на нови изгнаници.

Санитарната администрация сигнализира през май за опасност от дизентерия и случаи на краста; в сряда полицейските власти съобщиха за риск от епидемия, налагащ бърза евакуация, посочва агенцията.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Парижбежански лагер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
калашник преди 8 години
последиците от защитата на американските интереси в близкият изток,и северна африка.европа ще плаща.
12
0
 
6
 
! Отговори
баи Ганю преди 8 години
Всеки път се питам,ще има ли краи наи после това преселение на народите към смотаната ни Европа.Това не е Европа а световна *** за всякакви *** и джихадисти.Управниците в Брюксел нямат никакво намерение да се съобразяват с мнението на гражданите от ЕС искатли ги тези навлеци в държавите си.Отровиха ни живота тези американски слуги.
11
0
 
6
 
! Отговори
Ноа преди 8 години
Някога е трябвало да завладееш дадена нация за да я "омесиш" със своята. Сега зорлем се мешат и лошото е , че Европа е център на всичко това заради торелирането на САЩ и кефовете им. И Украйна се напънаха да пускат... 46 милиона са там и живеят зле. Махни всичко ми в близкият изток е страшно. Няма как това нещо да издържи в идеята и целта си за напред. Въпросът е кога ще се започне...
10
0
 
14
 
! Отговори
От Бургас преди 8 години
САЩ донесе своя "демокрация" на Близък изток,и издуха целия Близък изток. Навсякъде е война, унищожаване, глад, геноцид, масови екзекуции и милиони бежанци в Европа! Но защо Европа трябва да плащат за интересите на САЩ? Нали, Европа трябва да се превърне в жертва на интересите на САЩ? Възразявам! Който още е с мен?
9
0
 
8
 
! Отговори
бг преди 8 години
Най-добре да заминат за Великобритания.
8
2
 
2
 
! Отговори
.!. преди 8 години
Мухахаха кеффф само със сирене и шансон не става.Не знам защо ми е толкова кеф.
7
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
ЕС избягват да отговорят на елементарното въпросче - До колко бежанци емигранти, мигранти, изобщо прииждащи от Азия и Африка Европа може да поеме без да възникнат етнически конфликти? За българските управници особенно се отнася!
6
0
 
17
 
! Отговори
За вас може нали? преди 8 години
А расисти ксенофоби фашисти.... хубаво ли вие да ви наричат така а??? А питате ли ни нас Българите лесно ли ние като държавата е пълна с подобни индивиди....
5
1
 
20
 
! Отговори
ЕС преди 8 години
Обратно в Африка!!!Много маймуни станаха в Европа!!!Няма кой да ги храни!!!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нова дума "мигранти"
3
0
 
21
 
! Отговори
гост преди 8 години
Е що не ги интегрират? Или са много смели само като не е у тях тая пасмина.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да спрат да ги пускат.Важи и за нашите гранични власти.
1
0
 
33
 
! Отговори
Местачев преди 8 години
Е хубу де, що не им предложат да си купят земята и всичко ще си е законно. Като при нас?