Юнкер срещу Ципрас: Подвеждате гърците!

Шефът на ЕК обвини Гърция, че преправя диалога
Обновена: 17 юни 2015 08:06 | 17 юни 2015 08:06,
77
Юнкер срещу Ципрас: Подвеждате гърците!
Снимка: Reuters

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини гръцкото правителство, че подвежда гласоподавателите си. Изявлението му дойде в отговор на обвиненията на премиера Алексис Ципрас , че кредиторите се опитват да „унижат“ страната му. Това съобщи BBC, цитирана от „Фокус”.

Още по темата
Юнкер обясни, че гръцкото правителството не казва истината за предложенията по спасителния план.
„Обвинявам гърците, че казват неща на гръцкото общество, които не съответстват на това, което съм говорил с гръцкия премиер“, каза Юнкер.

Според думите на Ципрас, кредиторите искат увеличение на ДДС за електричеството. Други гръцки министри пък критикуват предложенията за увеличаване на данъците за лекарствата.

Въпреки това, Юнкер заяви: „Не подкрепям увеличението на ДДС върху медикаментите и електричеството и премиерът знае това. Това ще бъде голяма грешка“.

„Дебатът в Гърция и извън Гърция щеше да бъде по-лесен, ако гръцкото правителство казваше точно какво Комисията предлага в действителност“, добави председателят на ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
12
 
! Отговори
Не преди 8 години
Обратното е ЕС подвежда Гърция. Няма да победите. Гърци дръжте се.
34
3
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 8 години
"Аре" ти напиши какво ще стане, ако спрат да плащат?
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тогава водещите световни икономики ще плащат дълга на Гърция и ще спасяват еврото. Имат бол пари, даже и за Боцевите магистрали ще има.
32
3
 
22
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Аре се научи как една икономика работи. Какво си седнал да говориш колко дължала Франция и Италия. Франция е ядрена световна сила със втората по големина икономика в ЕС, а с това стои на челните места в света. Италия също е водеща икономика в света. Двете страни могат да си позволят големи дългове, както САЩ или Германия, защото ги връщат. Теглят заеми и връщат и така се развиват. Гърция няма икономика, няма промишленост, няма производство. Само тегли заеми и нищо не връща. Това е разликата!!!
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До антиЕСмного си си стегнал ушанката днес. Ако я свалиш няма да повярваш колко добре ще се почувстваш.
30
5
 
18
 
! Отговори
до 29 преди 8 години
А ние като спазваме условията на ЕС, сме цъфнали и вързали.-Много страни, които спазват правилата на ЕС са цъфнали и вързали - Германия, Франция, Белгия и т.н. Проблемът не са правилата, а матряла и историческото наследство!
29
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ние като спазваме условията на ЕС, сме цъфнали и вързали.
28
3
 
14
 
! Отговори
факт преди 8 години
Милиардера им Онасис само да се прокашли би изрлатил целия им дълг-Никой на планетата ни няма толкова пари, че да изплати гръцкия дълг, вкл. и най-богатите, а Онасис далеч не е от най-богатите. Второ, никога досега не се е случвало частно лице да изплати държавния дълг на някоя страна. Написал си някаква твоя фантазия. Трето, багатството на Онасис още преди години се разпиля между наследниците му.
27
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отчаяни са Ципрас и Фаруфакис. Това са обикновенни популисти и клоуни, не технически хора! Обещаха неизпълними неща на гърците и за това ги избраха. ЕС си държи на условията и прави всичко възможно да преговарят, а тези въртят номера. Правят някакви предложения за псевдореформи, които знаят че ще бъдат отхвърлени. Така гърците виждат, че те вършат работа, но ЕС не е съгласен с реформите. И накрая когат Гърция фалира, Ципрас ще каже лошият ЕС ви обърна гръб, ние направихме всичко възможно! Театър
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички говорят за последиците за Гърция, но нито дума за катастрофата, която я очаква Европа, заради фалита на една държава от еврозоната. Италия и Франция дължат по 2 трилиона, Италия дължи 1 трилион. Ако решат и те да не плащат...
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС не искаха и от нас да си затваряме АЕЦ-а (поне не явно), но го затворихме. Това, че не искат нещо явно, не значи че не го искат изобщо. Те са доста подли и ние сме го изпитали на гърба си. Но трябва да кажа, че във почти всяка държава, местните политици прехвърлят тяхната вина на ЕС за да не им се срине рейтинга. ЕС е удобния обвиняем в държави като Гърция и Великобритания.
24
2
 
12
 
! Отговори
kaka_fire преди 8 години
Да водиш преговори с гърци - безценно
23
8
 
6
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
Ципата здраво ще ви го наципондри ш алчните ***
22
4
 
13
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Ха-ха-ха :))) Юнкер чака от комунист истина. Наивник!
21
2
 
8
 
! Отговори
B R A V O преди 8 години
До наивнициMnogo to4no. A znaete li za6to balgaria nikoga niama da falira ? Za6toto niama MONEY .
20
6
 
6
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Когато една банка ти дава пари,тя въобще не мисли че ти си на зор имаш нужда от тях, Тя мисли какво ще спечели от теб. Ще те изхвърли на улицата но трябва да спечели. Това се случва сега с Гърция.
19
9
 
20
 
! Отговори
Тарикат преди 8 години
Тоя Ципрас е гръцкия Хитър Петър! Само дето няма да му мине номера май!Лошото е, че може и да си изяде боя, като се усетят гърците как ги е лъгал!
18
6
 
13
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Наш Боце също винаги ни представя международните си срещи като голям успех. Някой да видя снимката от последното му посещение в Катар, дето "не беше пристигнала още"? Иначе слушахме какви интереси имал Катар да инвестира в България.
17
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ мъдрите книги е казано"Няма по жесток човек от сводник и лихварин". Ти слушаш ли се - ЕБ им била опростила 80 милиарда. Преди това сигурно е изкарала от *** на гърците поне 200. Всичките пари са наляти в банки, за да изтекат в банки. Това, което става и в ***. Защо, платене ***, лъжеш хората. Нали и твоето семейство и твоите печални и мизерни родители са жертва на тия мошеници.
16
21
 
8
 
! Отговори
наивници преди 8 години
Никога няма да фалира. Милиардера им Онасис само да се прокашли би изрлатил целия им дълг