Юнкер срещу Ципрас: Подвеждате гърците!

Шефът на ЕК обвини Гърция, че преправя диалога
Обновена: 17 юни 2015 08:06 | 17 юни 2015 08:06,
77
Юнкер срещу Ципрас: Подвеждате гърците!
Снимка: Reuters

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини гръцкото правителство, че подвежда гласоподавателите си. Изявлението му дойде в отговор на обвиненията на премиера Алексис Ципрас , че кредиторите се опитват да „унижат“ страната му. Това съобщи BBC, цитирана от „Фокус”.

Още по темата
Юнкер обясни, че гръцкото правителството не казва истината за предложенията по спасителния план.
„Обвинявам гърците, че казват неща на гръцкото общество, които не съответстват на това, което съм говорил с гръцкия премиер“, каза Юнкер.

Според думите на Ципрас, кредиторите искат увеличение на ДДС за електричеството. Други гръцки министри пък критикуват предложенията за увеличаване на данъците за лекарствата.

Въпреки това, Юнкер заяви: „Не подкрепям увеличението на ДДС върху медикаментите и електричеството и премиерът знае това. Това ще бъде голяма грешка“.

„Дебатът в Гърция и извън Гърция щеше да бъде по-лесен, ако гръцкото правителство казваше точно какво Комисията предлага в действителност“, добави председателят на ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
God преди 8 години
До Анонимен 55Ти правиш ли разлика между държавен и частен дълг? Вложенията в банките не са дълг на гражданите на Люксембур, а само на банките, които са ги приели. Ако не дай боже гръмне някоя от тях, едва ли държавата им има ресурса да я спаси. Пред време в Швейцария фалира една от най-старите им банки и държавата не си мръдна пръста да я спаси. Не ги мисли люксембурците. Ние сме за мислене - как ще се оправим като само търсим виновен за мизерията ни и не си мърдаме пръста за нищо.
54
0
 
1
 
! Отговори
God преди 8 години
До !Капитализмът не ти дава насила заеми. Ако знаеш, че няма да можеш да ги връщаш не ги взимаш и се разпростираш според чергата си. Капитализмът ли накара Гърция да наеме половината си население на държавна работа? Там всеки втори работещ е държавен чиновник, т.е. не работи. Защо капитализмът работи в САЩ и Зап. Европа, а на Балканите все на социализъм го избива?
53
0
 
1
 
! Отговори
! преди 8 години
Няма какво да се лъжем: Никой не казва истината! Гърците са свикнали 70 години на корем, по време на студената война им даряваха пари за да им завиждаме колко са добре, а ние колко сме зле. Сега всеки вижда апетитно парче земя в Гърция и използване на ниско платен труд като в повечето южни държави в сравнение със северните в Европа. Това е капитализма ... искахте го получавате го, не се оплаквайте! Ще ви извиват ръцете докато ги имате!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пазарлъка е срещу колко така наречените европейски политици ще наведат европейският съюз да плати гръцкия дълг уж да не се разпадне. Гръцкият дълг си е една далавера на банките която ще се плаща от всички европейски граждани включително и българските или гърците твърдо няма да плащат. Май ще плащаме всички ние.
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция няма да плаща външен дълг , има силно правителство и няма да плаща. Дълга е превъртян сто пъти и колко са изяли гърците колко са лихви , комисиони, такси , мътна и кървава. Само че така наречените кредитори имат уж едни виртуални пари които всъщност ги няма. Балона се е пукнал отдавна. Ама да не ги мислете за *** кредиторите или че са се отказали. Кой може да плати да кажем 800 милиарда. Европейския съюз или политиците управляващи този съюз.Мотив-бобдърпаме загърция,задватаичуваламаслини
50
2
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До Анонимен В Люксембург има 600 банки. В тях има вложения за трилиони. Това представлява външния дълг на Люксембург- най-големия на глава от населението в света. Тези трилиони са раздадени кредити по света (вкл. и Гърция) с по-висока лихва. Така ''Люксембург'' печели от разликата и освен това не просрочва задълженията си. Докато Гърция е изяла/изпила всичко и сега...... няма. Не е важно колко ти е дълга, а какво си направил с него и дали го обслужваш.
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** глупаците има тук щом си мислят че някой друг е виновен за сегашното положение на Гърция!
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас не казва нито повече,нито по-малко от това,което е записано на документа,предаден му от Юнкер на срещата им,а то е увеличаване на ДДС-то на тока на 23%,при положение,че гражданите дължат около 2млрд.за сметки за тока,а така също и увеличаване на ДДС-то на лекарствата.След т.нар."спасителна програма",БВП достигна 180на сто,а Гърция влезе в кризата със 120на сто!?Г-н Юнкер да ни каже нещо за скандала Luxleaks!От поста,който заема,не му прави чест за такива изказвания!STOP на булинга!!!
47
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарят Юнкер да каже как неговите сънародници са натрупали най-големият дълг в света на глава от населението и с какво точно си гарантират дълга. Някой да знае какво точно произвежда Люксембург?
46
8
 
8
 
! Отговори
Ratka Piratka преди 8 години
До Нане 53Каква икономическа криза в Гърция? Поне не пишете глупости за вътрешна консумация! Аз и моите колежки компаньонки, в хоризонтално положение заработваме само за 1 седмица в Гърция, това което заработвахме за цял сезон на Слънчев бряг! Яка пичка,калпав к-р рани!Прочети още на: dnes.bg/balkani/2011/06/20/spirat-toka-v-gyrciia-zaradi-stachka.121828
45
7
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо- Нане преди 8 години
Браво Нане! Разсъждаваш напълно правилно.Единственото, което може да загуби роба това са оковите, но затова са нужни истински мъже с топки между краката като гърците, а не като нашите плашливи и женствени тракийски гейчета, които празнуват на Гей парада и практикуват орфическите ритуали.
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Понякога, на Балканите, единствените добри новини, са лошите новини за съседите!
43
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 8 години
До ВутеНаздраве Бай ***, Наздраве Вуте! Ние сме, най големите щастливци на Балканите, защото така или иначе, няма какво да загубим в кризата, защото нищо не притежаваме! Значи, че излизаме печеливши от цялата игра! Нали Вуте?
42
8
 
12
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
И ние сме зле, но комшиите са още по зле, защото не са свикнали на немотия като нас и да ровят в кофите за *** търсейки препитание! Мед ми капна на сърцето! Ха,хаа,ха! Ай наздраве,че плодовата ракия сабахле,много ми се ослади!
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото е и в България близките до ЕС Близнашки и Борисов вдигнаха цената на тока с 15 % за по-малко от 1 година и след изборите се очаква ново покачване.
40
5
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
Гърците да не се правят на китайци, а да вземат да си плащат вече.
39
0
 
25
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
EC ''унижавал'' гърците, за това, че си иска парите. Евреина е измислил кредита, но гръка е измислил, как да не го връща.
38
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дебатът в Гърция и извън Гърция щеше да бъде по-лесен, ако гръцкото правителство казваше точно какво Комисията предлага в действителност, добави председателят на ЕК."Хахахах Юнкер, гърците казват това, което "Комисията" предлага в действителност, кого се опитваш да излъжеш, забрави ли, че ви записват разговорите?
37
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти ли говориш за подвеждане бе цайсат ***, забрави ли, че си извършвал данъчни измами в огромен размер в Люксембург? Ще обясниш ли защо ЕП отказа създаването на комисия за разследването на далаверите ти точно когато ти седна на председателския пост? Питам щото великият ЕП иначе толкова настоятелно иска от България да изправя пред съда чиновници, замесени в корупция, а си затвори очите за тебе.
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им спират парите ивсичко да приключва.