Гръцката дългова криза остава в задънена улица

Споразумение с Брюксел все още няма, разговорите продължават
Обновена: 25 юни 2015 11:47 | 25 юни 2015 11:47, Анисия Иванова
54
Гръцката дългова криза остава в задънена улица
Снимка: Bulgaria On Air

Гръцката дългова криза продължава да е в задънена улица, след като Атина и кредиторите й отново не успяха да постигнат споразумение.

След поредица от срещи в Брюксел, продължили до малките часове на нощта, така и не се стигна до реален резултат.

Вчера маратонските преговори започнаха с продължилата 5 часа среща на премиера Алексис Ципрас с кредиторите.

Последва и среща на Еврогрупата, продължила с прекъсвания до малките часове на нощта, но до споразумение така и не се стигна.

Очаква се днес да се проведе нова среща за намиране на решение на дълговата драма, която ще започне в 13.00 часа българско време с поредната среща на Еврогрупата.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
11
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До РОУНапускай ЕС със страшна сила и заминавай за евразия, , атлантидоафрика или оттатък !!! Никой няма да те застреля на границата !!! Напускайте каквото си искате, само си вземете революционния левичарски плам !!! Ако напусне еврозоната, Гърция я чака МИЗЕРИЯ !!! Европа се мъчи да се държи цивилизовано с един свой нелоялен член, но това няма да е за дълго !!!
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНа гърция ще се даде кредит, само ако листата на МВФ е почти 100% призната и потвърдена в Гръцкия парламент. Обаче не виждам кой от Сириза а също и ot Aнел кще гласува положително.Така че... нови избори или GREXIT.
27
2
 
3
 
! Отговори
ptrida преди 8 години
До РОУto4no tova e celta ni!!!Na van ot EVROPA
26
3
 
2
 
! Отговори
antikomunist преди 8 години
sa beda ne isgoniha chervenite bokluzi i dubruvame tuk v Sorosolandija i se chudim na chervenite mechtateli .... (chervenite otdavna ne sa komunisti, no se pravjat na takiva)...Posdravi ot po dobrija svjat. Isvinete sa latinizata.
25
3
 
4
 
! Отговори
patrida преди 8 години
До Божоima da prodava resursino ne i da gi podariava,glup4o
24
9
 
11
 
! Отговори
РОУ преди 8 години
Гърция трябва да обяви дълга за ОМРАЗЕН ДЪЛГ и да не го плаща. Световната банка,МВФ и ЕС , са знаели ,че парите се харчат за нерентабилни инвестиции/магистрали,престижни хотели,спортни съоръжения и т.н/ ,но не и за развитие на производства.Това ни е познато и БЪЛГАРИЯ върви по този сценарии ,благодарение на продажните политици.Унгария изгони всички западни ,благодете-ли /банкери/ и започна да се оправя...ПЪТЯ Е ЕДИН ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС И ДА СЕ ОПРАВИ ...НИЕ СЪЩО ДА НАПУСНЕМ ЕС ..ИНАЧЕ ИЗЧЕЗВАМЕ
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 11Много ми чудно, че има такива заплати (3000-4000 лв.) ! Отговарят ли изобщо на производителността на труда в България? В Германия ( живея от 35г.) нормалният работник в тези браншове получава чисто 1000? и няма постоянни договори, а само чрезлизингови компании, които ги изхвърлят гогато си искат.
22
1
 
5
 
! Отговори
кк преди 8 години
"Вчера маратонските преговори започнаха с продължилата 5 часа среща на премиера Алексис Ципрас с кредиторите".Е, па, разберете се!!!Снощи и тази сутрин всички бяха единодушни, че срещата е траяла едва 1 час.
21
8
 
7
 
! Отговори
Гунчо Гунчев преди 8 години
Каква огромна възможност за гърците да спишат от задълженията си едни стотици милиарди евро борчове и да започнат на ново. Сезона е вече в разга си. Туристите са своево рода заложници на тази криза също. Няма да има споразумение. Това е златен шанс за Гърция да започне на чисто.
20
7
 
7
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До patridaСтига глупости !!! Крадливите гръцки политици са крали огромни пари , давали са трохи на обикновените гърци, а сега *** и фашистите виновни !!! Това левичарско мислене е причината за мизерията в цял свят !!! Където управляват популисти, диктатори /най-гадните популисти/, винаги им е виновен някой друг - ***, фашисти, еврогейове, толерасти ... !!! НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ПОПУЛИСТИ, ЩЕ ВИ ОГРАБЯТ !!!!
19
2
 
4
 
! Отговори
patrida преди 8 години
До АнонименZapo4ni da se informira6 pove4e za6toto pi6e6 glupoti.Nie sme falirali ot 2010 godina pri Papandreo glupaka DNT
18
3
 
4
 
! Отговори
patrida преди 8 години
До АнонименDa gi izhvarliat.i KRAI na evropa.Imeto na evropa e gracko i da go smeniat vednaga.Krai na fa6istite MERKEL i CHoimle smart
17
7
 
7
 
! Отговори
Божо преди 8 години
*** от САЩ са заробили Гърция чрез дългове, обаче *** от САЩ ще опростят дълговете на Гърция , защото искат да заробят Гърция ??????????????? ***, вие сте върха !!!Стига да има проблеми в Европа, вие плещите абсолютни безсмислици, обаче щом е за доброто на *** и "евразийския съюз" , карай :))) Истината е , че навсякъде в Европа се опитват да управляват нагли популисти, а в Гърция го правят много "успешно" !!! *** умира от щастие европейските държави да си имат популизъм!
16
3
 
4
 
! Отговори
patrida преди 8 години
До BerlinNe mogat da izhvarliat garcite ot Europa za6toto niama ot kade da smu4at pari i bogatstvo.No nie predpo4itame da izlezem sami i vsi4ki emigranti da gi vzemat nemcite.koito daje ne izpla6tat dalgovete na ***.Nacisti
15
10
 
12
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Браво на Ципрас - успя да фалира Гърция! Скоро ще се радват на български заплати.
14
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да ги изритат и да не ги изритат парата е изядена и изпита...Да не са балами като са давали евраци без покритие...То никой току така не опрощава 100 милиарда ако това са обезпечени със злато пари.ЕС е една пирамида балон който ще се спука скоро...Добре че има балами страни като нашата да им се връзват още на глупостите...
13
1
 
5
 
! Отговори
patrida преди 8 години
До Анонименibravo ,edi umen 4ovek da otvori o4ite na balgarite
12
7
 
4
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Ако ЕС се грижеше прилежно за икономическите си интереси, щяха да накажат Гърция за назидание на другите.Обаче САЩ ще натиснат ЕС да извади парите за да не изпуснат геополитическото влияние там.Най-показателно е разминаването на Меркел (американска послишничка) с Шойбле (прагматик финансист)
11
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са много умни и следват неотклонно националните си интереси.- пари за връщане на дълга няма- парите отдавна са изнесени от 10 фамилии които контролират икономиката- всяко решение за изплащане на дълга води до заробване на Гърция без причина- решение за излизане на Гърция от еврозоната струва много по-скъпо отколкото опрощаване на дългаТова Ципарис го знае и Европа също го знае.Целта е да бъде поставена Гърция в подчинено положение и да се сложи ръка на нейните ресурси.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво вдигане на цената на тока при средна работна заплата в държавната енергетика 3100 лева, това е недопустимо. Аз твърдя, че трябва да се оптимизират разходите, че е недопустимо средната заплата в БЕХ да е 4053 лева, че е недопустимо средната заплата в НЕК да е 3800 лева, в Булгаргаз - 3600 лева, в Булгартрансгаз - 3600 лева, в АЕЦ е 4300 лева.Това каза от трибуната на парламента при изслушването на КЕВР Найден Зеленогорски.