Ципрас: GRExit-ът е вече минало!

Водихме битка до край, ще има социална справедливост!
Обновена: 13 юли 2015 11:41 | 13 юли 2015 11:40, Елка Василева
34
Ципрас: GRExit-ът е вече минало!
Гръцкият премиер Алексис Ципрас и финансовият министър Евклидис Цакалотос. Снимка: Reuters

GRExitът /излизането на Гърция от еврозоната/ е вече минало, заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас след края на 17-часовата среща на върха на лидерите от еврозоната, завършила със споразумение за преговори за трета спасителна програма за Гърция, съобщават гръцките електронни медии.

Още по темата

Бяхме изправени пред трудни решения и жестоки дилеми, водихме сурова битка и се борихме до край, за да постигнем възможно най-доброто... споразумението е трудно, но предотвратихме план за финансовото задушаване на Гърция, каза Ципрас.

Мерките, които се изискват, създават рецесионни тенденции, но "пакетът Юнкер" от 35 млрд. евро, споразумението за дълга и финансирането на страната отдалечават Гърция от излизане от еврозоната и по този начин могат да върнат инвестициите, изтъкна гръцкият премиер.

Водихме битка до край, ще има социална справедливост, тежестите ще бъдат поети от всички и от тези, които успяха да избягат от тях, защото бяха покровителствани от предишните правителства, увери Ципрас.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
15
 
! Отговори
Ципрасчо преди 8 години
Европа роди множество изключително богати гърци, които не живеят в Гърция, и като цяло нямат много общо със страната си. Те ще поемат част от тежестта точно когато цъфнат на папата налъмите .. кой ял ял, сега последните да платят сметката ...
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас има и скрита карта, която още не е показал. Както се казва: след време - я камилата, я камиларя!
2
10
 
19
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Не, Ципрас не клекна, той им легна!
1
9
 
20
 
! Отговори
Ципрас преди 8 години
КЛЕКНАХМЕ