Последният напън вече е настал... за Гърция

Но след почивката за уточняване на позициите на лидерите от еврозоната
Обновена: 13 юли 2015 09:07 | 13 юли 2015 08:31,
74
Последният напън вече е настал... за Гърция
Снимка: flickr

Пленарното заседание на лидерите от еврозоната е прекъснато за кратко - половин час, за "уточняване на позициите", заяви източник в кулоарите на срещата на върха, цитиран от ТАСС.

"Общото заседание е прекратено за провеждане на серия от двустранни срещи и уточняване на отделни позиции", заяви той.

Още по темата

По-рано друг европейски дипломат съобщи, че Гърция и останалите страни от еврозоната още не са постигнали пълно съгласие за участието на МВФ в третата програма за финансова помощ, на което Атина се противопоставя.

Освен това Гърция не е съгласна с предложението да прехвърли държавни активи на стойност 50 милиарда евро в независим фонд в Люксембург под европейски надзор. Целта на този фонд е да гарантира изпълнението на приватизационната програма, предписана на страната.

Сега лидерите от еврозоната обсъждат компромисно предложение за оставане на Гърция в еврозоната, подготвено тази нощ на четиричасова отделна среща между ръководителите на Германия, Франция, Гърция и председателя на Европейския съвет.

На него те се разбраха, че първата стъпка, която трябва да направи Гърция за изпълнение на своите задължения, е нейният парламент да приеме до 14 юли съгласувани с институциите структурни реформи.

Става дума за законопроекти, сред които за приватизацията, пенсионната и данъчната реформа.

После в сряда трябва да се състои нова среща на Еврогрупата, която да потвърди започване на преговори за окончателно формиране на трета тригодишна програма за кредитиране на Гърция.

Ако това не стане, програмата най-вероятно ще пропадне.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тия руските патриоти таксистите пак имат някакви мокри сънища какъв плацтраем какви пет лева така ли ще сме независим като ми подарит на съседите
42
0
 
5
 
! Отговори
анадъмно преди 8 години
орхане турция е следващата като гърция ако го няма алъша,измамите и ментетата досега да е като сирия
41
1
 
2
 
! Отговори
си ма преди 8 години
хора не гледайте гърция гледай те китай как ще потъне - 40% спад на борсите за 20 дни
40
4
 
1
 
! Отговори
ОРХАН КЕМАЛ ПАША преди 8 години
ОЧАКВАМ ДО 15-20 ***..НОВИ ИЗБОРИ В ЕЛЛАДА... ТОЗИ ЦИПРАС ПРЕДАДЕ ЕЛЛИНИТЕ...ПО-ЗЛЕ И ОТ САМАРАС !!САМО ТУРЦИЯ МОЖЕ ДА ПОМОГНЕ НА НАШИТЕ СЪСЕДИ ГЪРЦИТЕ !!ГЪРЦИЕ НЕ БИВА ДА ОСТАВА В Е.С. И НАТО ! ЗАЩОТО ЩЕ УМРАТ ОТ ГЛАД И БЕДНОСТ.
39
2
 
6
 
! Отговори
Баш Майстора преди 8 години
Това май е първата държава в света която ще стане кредитен милиардер :))
38
0
 
2
 
! Отговори
до 60 преди 8 години
Напълно съм съгласна, започвай веднага да "запълваш" пространството под кортекса!
37
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
54Грешка. Договорите бяха сключени от Иван Костов, точно преди правителството му да си отиде и да дойде след него царчето Симеон. В тези договори има гарантирана печалба на американците, познай колко. Трябва да се разкарат всички ВЕИ, американските тецове, соларни елетро станции и всякаква друга *** от прозиводителите. Обаче ти вярваш ли го? Затова не се радвай много на Меркел, защото на нея и пука само за германците. Ако смяташ, че нещо помага на България, в огромно заблуждение си.
36
4
 
7
 
! Отговори
акълмайстор преди 8 години
Ах Алексис, ах Ципракис,последнакис напънакис и наакис!Ах Сириза комунакис,STOP с лесните евракис
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
каквото и да решат ес започве да се срива с бясна скорост до 2-3 месеца.призовавам б.б да отива в русия и да иска прошка от путин.с него да иде и плевнята и да се извинява и реве на глас.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига вече... Ми не може да плащаш пенсии по 800 евро които ти ги дават държави в които пенсиите са 200 евро. Няма как. Гърция не може вечно да паразитира върху всички. И по-богати и по-бедни от нея.
33
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
EC ? DO RAKOVODITELITE NA EC ! VIE STE OTVRATITELNI VIE STE REKETIORI I PRESTAPNICI ! TOZI SAJUZ SHTE GO UNISHTOGA, VASHATA MAFIA NQMA DA Q BADE
32
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до ОдисейчоОдисейчо, изглежда много неща в енергетиката не са ти ясни. Американските тецове в руските монополи ли си внасят пчелабите? Хайде по-сериозно ако обичаш.
31
8
 
5
 
! Отговори
Сащ командват преди 8 години
До Одисей 1Еврото не обедини Европа, а я разедини. А и еврото няма никакъв шанс срещу долара, защото Сащ командват какво ще стане в Европа, и какво не. Меркел е дакела на Обама в Европа.
30
0
 
7
 
! Отговори
Драган преди 8 години
До ИванДостойни са щото не ти дължат на тебе пари. Ако бяха изпапали твои пари друго ще плампаш
29
10
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
ЦИПРАС Е ГОЛЯМ ЧОВЕК, ТАКИВА ХОРА, КОИТО ЗАЩИТАВАТ НАРОДА СИ ДО ПОСЛЕДНО, ТРЯБВАТ И В БЪЛГАРИЯ !!!
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова беше целия вой на Евросъюза. Никакви заеми не ги интересуват, а искат да им лапнат цялата икономика, яко приватизация на простанища, енергетика, кораби и т.н. Накрая ще станат като нас, що се отнася до енергоразпределителните дружества хахаха
27
9
 
5
 
! Отговори
без евро преди 8 години
Трябва да се отмени изкуствената валута евро, да се възстановят всички стари национални валути и тогава кризата с еврото ще се реши!
26
9
 
7
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Ако беше някой български политик, отдавна щеше да е продал народа си, но гърците са достойни хора и винаги ще са по-добре от нас !
25
0
 
12
 
! Отговори
финансист преди 8 години
Умните уж Гърци така си го набиха , че не могат да се поберат в кожата си . След като плюха ЕС и МФВ и рисуваха г-жа Меркел като хитлерист какво очакват . Наричаха ЕС терорист и сега олеле майко кой ми го на---а . След като толкова сте умни защо просите пари , оправяйте се сами .
24
6
 
4
 
! Отговори
Ellin преди 8 години
Тъпия българин не рабира какво се случва за пореден път. За пореден път той е на грешната страна. Умния българин бива ухулен, когато изрази мнението си. Яще пропаганда и хвалете немската диктатура. Та нали ви "върнаха" Добружа.. Някога.. Иде и ващо време, ама ще го проспите!