Не се женим, но пък българката ражда – извънбрачно

Три пъти е спаднал броят на браковете у нас, твърди Евростат
22 юли 2015 08:06,
127
Не се женим, но пък българката ражда – извънбрачно
Снимка: flickr

Близо три пъти е спаднал броят на браковете у нас за последните 55 години, отчита анализ на Евростат за браковете и разводите в ЕС.

Ако през 1960 г. у нас са се падали по 9 брака на 1000 души, то през 2013 г. те са спаднали до 3 брака на 1000 души, сочи европейската статистика.

Според данните на НСИ през 2013 г. у нас е имало малко над 21 хиляди брака и 10 908 развода.

На челно място сме също и по брой на родените извънбрачни деца в ЕС - 59,1 на сто от всички живородени деца. По данни на националната статистика през миналата година у нас са се родили малко над 67 хиляди деца, като 27 хиляди са били от семейства в брак, а останалите 40 хиляди са били извънбрачни.

Анализът на Евростат сочи най-висок коефициент на бракове на 1000 души в Литва - 6,9 брака, Кипър - 6,4 брака и Малта - 6,1 брака.

В дъното по брой на сключените бракове, освен България, са Словения и Португалия - по 3 брака на 1000 души, както и Люксембург, и Италия - 3,2 брака на 1000 души.

Най-висок е делът на разводите в Дания, Литва и Латвия - по 3,4 на 1000 души. За България този показател е 1,5 на хиляда души.

Като цяло в ЕС през този период е имало около 2 милиона сключени брака и около 980 хиляди развода, отчита анализът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм този, който ти предлага да отидеш в гората, понеже там ти е мястото - на чист въздух.
60
0
 
0
 
! Отговори
до 79 преди 8 години
Аха. Значи не те познавам, обаче ти ме познаваш така ли? Значи твърдиш, че съм неуравновесена, зла и крайна?Добре. Име нямаш. Ти какъв си? Опиши се. Ти какъв си?
59
1
 
0
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
Продължаваш да ми правиш анализчета. Докторчето ми прави диагностика, пише ми в картончето, следи здравето ми и психическото ми състояние. Впечатлена съм.Името ти е? Забрави ли го?
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме познаваш Гудо. Едва ли бих завързал познанство с такова неуравновесено, зло, крайно... като теб.
57
1
 
0
 
! Отговори
до 77 преди 8 години
А името ти е?Коментарите ми, ги оставям ти да ги следиш. Явно го правиш. Явно ме познаваш навсякъде и във всичко. Представи се де? Кой от всички беше?
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мизерна душица си Гудке. Върни се назад в постовете си и виж какво си писала и колко пъти си ревала за онзи, който те е оставил. Щеше да се самоубиваш, да ходиш в гората, да спреш да пишеш - нито едно от написаните не изпълни. Отвътре ти се иска да спреш, но циклофренията не те оставя намира и продължава..
55
1
 
0
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
Забрави, както винаги, да си напишеш името. Просто е важно да си припомня кой от всички наритани от мен си. Да те знам поне, ако успея да си спомня кой си изобщо, че освен реални и виртуални доста съм наритала и сега продължават да бленуват да им драсна някоя буквичка,че да имат вдъхновение да се мечкосват с жените си, дето се вдъхновяват от плющене на пица и снимки на тъжни мъже, на който слагат етикетчета "мой"? Какво ти беше буквието?
54
2
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
А, ако напиша, че съм те прелъстила и изоставила и в момента ти се опитваш да изкараш болчицата си като ме преследваш и постоянно рипаш из коментарите ми? Така ли се случи? Хайде похвали се, да знам каква ти е игричката, къде ти е болката, кое да ти излекувам стрАхльо? Нямаш ли жена, че да ти вкара в душичката позитивизъм и да не реагираш и виждаш в коментарите ми само неща, които сам носиш в себе си? Вечната обич и бля бля... ко стана? Много бързо залезе май?! Вдъхновението где е?
53
1
 
2
 
! Отговори
до 73 преди 8 години
Дай повече информация. От кого е прелъстена и изоставена?
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как да въобразя нещо което е очевидно : Прелъстена и изоставена Гуда, озлобена и крайна от връзките си, нахъсана да налага своето неадекватно мнение...Това изпъква от всеки твой коментар.
51
1
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Не мога да разбера защо щастлив "мъж" ще се занимава с дисекция и следене на емоционалните ми състояния, житейските ми опитности, ще мисли дали съм в гората, планината, под водата, в банята, сама или не сама, дали съм задоволена или незадоволена, дали съм щастлива или нещастна, дали от коментарите ми "лъхало" на позитивизъм или нега? Ей това не ми е ясно. Ясно ми е, че си страаааашно заинтересован от живота в гората, но все пак е хубаво да се скриеш в хралупата си и да се задоволиш с наличното.
50
0
 
2
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Пак нещо не си разбрал.Прочети коментар 69, Алекс. Описва всичко, което подкрепям и което твърдя и съм приела за своя истина.Разбира се, трябва прозрение да прочетеш това, което всъщност пиша аз, а не това, което си си въобразил, че четеш в думите ми. Мисля, че е време, след толкова години летописване и следене на писанията ми в нета, да си схванал основни понятия и принципи, които подкрепям в живота си. Ако не си ги схванал: "любов" за пред хората, фейсбук позьорство и предателства.Ти можеш.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбрахме, че Светлето - Лудата Гуда е против брака и си е напълно самодостатъчна.Гудке, няма значение дали си омъжена или не. Важно е да си щастлива, но от коментари ти не лъха позитивизъм, а 'луда' незадоволеност и не върви да даваш съвети... Може би и свежия въздух - горски не ти действа добре, а? Един съвет от мен и Мечо Пух: Колкото повече, толкова повече. Хайде обратно в горичката и да не вземеш да сбъркаш да се 'омечиш' за мечока, че после те чакат дълги години мечешки 'сървиз'.
48
4
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Интересна дискусия се заформи за ранообразие от изтърканите политически простотии. :)Аз също съм женен но едва след като видях, че събитието може да мине и без танца с прасето в тавата, или бой на напилите се роди и тем подобни глупости. Честно казано въпреки че съм с жена ми от 13 години сме женени от 2 и със или без пръстен разлика няма. Подписа няма да ви задържи заедно ако не искате да сте или да ви раздели ако си пасвате, за мен е въпрос на личен избор и практичност, отколкото нещо друго.
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Внасянето на втора бременна жена натоварва икономиката на държавата гостоприемник повече от един самоубийствен атентат
46
3
 
5
 
! Отговори
българин преди 8 години
До 51:Никой. Много малко са днес хората, които сменят памперси на родителите си, да не говорим за по-далечни роднини. Аз също не можах да го правя за майка си, дадох я в старчески дом ("хостел") и там я умориха. Жена ми и дъщеря ми ме изоставиха точно тогава. Днес жена ми е покойна, Бог да я прости, а дъщеря ми - омъжена и рядко я чувам и виждам, особено откакто отказах да и припиша дошлия при мен имотен дял на майка й. Ако дойда до памперси, ще трябва да се оправям сам. Да помага Господ.
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ ТО ЕДИН ПОДПИС НЕ ПРАВИ НИТО ЛЮБОВТА НИТО ВРЪЗКАТА ПО-СИЛНИ. ЕТО ОТ СТАТИСТИКАТА СЕ ВИЖДА ЧЕ НА 20 ХИЛ БРАКА 10 ХИЛ СЕ РАЗВЕЖДАТ-ВСЕКИ ВТОРИ БРАК СЕ РАЗПАДА И ЗАПОЧВА ВЕЛИКОТО ХОДЕНЕ ПО СЪДИЛИЩА. ИМАМ ЧУВСТВО ЧЕ НЯКОЙ ПОВЕЧЕ Е ПРИТЕСНЕН ОТ НАМАЛЯЛА РАБОТА ПО СКЛЮЧВАНЕ НА БРАКОВЕ И ПО БРАКОРАЗВОДНИ ДЕЛА
44
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всичко е въпрос на вътрешно усещане - ние се оженихме без да храним родата и да вдигаме олелии, но така ни дойде отвътре.
43
2
 
4
 
! Отговори
пешо преди 8 години
ам, един момент, нали атакистите убеждавате, че упадъкът на морала ни е следствие от еврогейския съюз. сега какво се оказа? че по вашите критерии за морал всички в ес се представят по-добре от българия, тоест не сме ние догонващите в случая... друг е въпросът че бракът на млади години е ненужен.
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Коментиращите защитиха светостта на брака чудесно. Всеки млад който още не се е решил може да си направи изводите.