Транспортен хаос в Лондон заради стачка на метрото

Протестът е срещу плановете за денонощна работа през уикенда
Обновена: 6 авг 2015 14:08 | 6 авг 2015 12:35, Елка Василева
4
Транспортен хаос в Лондон заради стачка на метрото
Снимка: БТА

Милиони лондончани днес са силно затруднени да стигнат до работните си места, тъй като 24-часовата стачка на служителите в метрото отново парализира подземния транспорт, предаде Ройтерс.

Британската столица е обхваната от транспортен хаос, след като пътуващите от предградията прибягнаха до автомобили, лодки, велосипеди и препълниха автобусите на градския транспорт.

Обикновено с метрото в Лондон се правят около 4 милиона пътувания дневно.
Стачката бе обявена след продължителен спор около плановете на компанията оператор London Underground от 12 септември да предлага денонощен транспорт през уикенда.

Служителите настояват да бъдат наети още хора за поемане на допълнителните смени, тъй като в противен случай ще пострада балансът между работата и личния им живот.

Според представител на компанията предложението, отправено до синдикатите, включва повишаване на заплатите с 2 процента, което е над темпа на инфлацията, бонус от 500 бр. лири и обещание, че водачите на мотриси ще имат същия брой свободни уикенди, както и досега. Годишният отпуск също се запазва - 43 дни за водачите на влаковете и 52 дни за персонала по станциите.

Днес в движение са пуснати допълнителни 250 автобуса, които да превозват пътуващите. Предишната стачка на метрото миналия месец обаче доведе до големи опашки на автобусните спирки и стоянките за таксита.

Кметът Борис Джонсън призова синдикатите да приемат предложението на компанията и "да пощадят лондончани от безсмислени стачни действия“.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: лондонметростачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези изверги стартират от 50 хилки на година и 48 работни дни ПЛАТЕН годишен отпуск и пак искат още??? Сега искали 4- дневна 32- часова работна седмица и 52 дни отпуск! Ай сик**р от тука бе!
3
1
 
4
 
! Отговори
да преди 8 години
Няма един англичанин на снимката бе!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Обикновено с метрото в Лондон се правят около 4 милиона пътувания дневно.".............Което е около 2.5 - 3.0 пъти по-малко от повече от 10-те милиона пътници, превозвани всеки ден от московското метро. Само за сравнение.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ли еще будет!