Словакия отказа да приюти бежанци - мюсюлмани

В страната няма нито една джамия, защитават се словаците
20 авг 2015 16:23,
122
Словакия отказа да приюти бежанци - мюсюлмани
Снимка: архив Ройтерс

Словашкото правителство обяви, че ще сподели бремето на съюза от десетки хиляди мигранти, прииждащи в Европа, приемайки 200 сирийски бежанци. Освен че това е твърде малък брой, спрямо миграционната вълна, тези бежанци трябва да бъдат християни, пише вестник "Ню Йорк Таймс".

''Можем да приемем 800 мюсюлмани, но ние нямаме джамии в Словакия, така че как биха могли да се интегрират мюсюлманите, ако тук няма да им хареса?'', заяви говорителят на вътрешното министерство Иван Метик. ''Следователно ние искаме да приютим само християните'', допълни той.

Миналия месец страните от ЕС се съгласиха да приемат повече от 32 000 бежанци, с план до края на годината да предложат допълнителни 7 000 места. Надеждите са, че тези планове ще облекчат притока от търсещи убежище, които заливат Европа.

В интервю пред "Уол стрийт журнал", словашкият министър-председател Роберт Фицо защити решението на страната му с думите: ''Имам само един въпрос: Кой бомбардира Либия? Кой създаде проблеми в Северна Африка? Словакия? Не!''

Аргументите му са широко подкрепяни от обществеността в страната. Наскоро град, близо до столицата, гласува в референдум против настаняването на 500 бежанеца в близка сграда. 97% от гласувалите зачеркнаха ''Не''.

''Тъй като Словакия е християнска страна, не можем да толерираме приток от 300-400 000 мюсюлмански мигранти, които ще искат да залеят страната ни с джамии и ще се опитат да променят същността, културата и ценностите на страната'', заяви Фицо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
0
 
! Отговори
вън преди 3 месеца
Мюсюлманите са много проста нация, която унижава жените...Тези ненормални си съсипват държавите понеже са прости и се пръсват по света да съсипят и останалите.
82
0
 
0
 
! Отговори
от 101 преди 8 години
Чехия, извинявам се, по навик
81
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Сега се дава гласност на това изказване, защото темата с мигриращите е на дневен ред. Нямаше да е зле да ни осведомяват медиите как тези държави, особено бивши социалистически в Европа, се развиват добре, защото водят правилна политика в защита на националните си интереси.Дали децата изобщо знаят че съществуват Унгария, Полша, Чехословакия........един кадър в новините не съм видяла от тях. Нищо не знаем, пълна тишина, освен когато се наводнят, примерно
80
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕВАЛА!Това е достойно защитаване на страната.
79
0
 
24
 
! Отговори
Армен преди 8 години
Евалла ,опряха се на европейските дупедавци ! Пък ние ще събираме цялата световна *** да ги хрантутиме щот сме евро хумманисти .Дрън дрън че пляс Ще дойде времето да ревем от тая тъпотия
78
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Словакия! Има държавници и не случайно дърпа здраво напред.
77
0
 
15
 
! Отговори
до 94 преди 8 години
Словения и Словакия са две различни държани.Но и изпълняващият длъжността президент ги бърка така че ти е простено невежеството.
76
8
 
2
 
! Отговори
Fifth corps bih преди 8 години
Nishto do 30 godini shte e obratnoto shte ima samo djamii i nqma da ima nito edna carkva islam Will dominate
75
5
 
41
 
! Отговори
Словак преди 8 години
Уж са мишоци словаците, а вижте как се опълчиха срещу "правоверните". Шапка ви свалям , вие сте истински славяни и християни. До преди 10 години беше престиж да имаш западно европейски паспорт. Като виждам с колко правоверна *** се напълниха се отвръщавам. Бих се гордял да получа словашко гражданство. Как бранят християнските ценности. Браво словаци!!! Да живее Ратко Младич!!!
74
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се наблъска Европа с мигранти от Азия и Африка решават ли се конфликтите в размирните страни?Помага ли тази миграция?Или конфликтите ще започнат в самата Европа между мигранти и местните народи.
73
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е Словения да си построи Джамия , нещо са закаснели
72
1
 
37
 
! Отговори
Диман преди 8 години
Хайде стига с тези мусулмани! Мусулманите в мусулманските страни, а не в християнска Европа!!!
71
1
 
26
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Мустафа ЕвропеецаСподелям идеята мюсюлманите са се приемат от Саудитска Арабия. .Катар. .Бахрейн. .сащ също да приема нали той създаде хауса в региона. .
70
4
 
42
 
! Отговори
Поп фолк преди 8 години
С'я разбрахте ли защо, дори и в бившите соц. държави в Европа живеят като бели хора, а при вас е брутален ориент и свинщината е на макс?
69
1
 
57
 
! Отговори
Мустафа Европееца преди 8 години
Мюсюлманите да емигрират в Саудитска Арабия. Там има много джамии.
68
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на тези, само нашите са пълни дупедавци
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
mnogo hubavo go e kazal 4oveka. koi sa tija, mjusjulmanska papla4, deto se opitvat da promenjat kulturata i zennostnite na christianskite dargavi. ja si hodete v Turzia ili v drugi strani s tjahna vjara. Kade tar4ite vse po Evropa da serete...to hubavo taka na metenoto da se izkenzash...ei, aman maina ot pomijari!
66
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да им пратим хора от ДПС-то да им помогнат.Срамота джамия да нямат.У нас за 20 години джамиите станаха повече от църквите. ДПС-то ще им дадат НОУ-Хауто как да ги направят и новини на арабски може да уредят по националната им телевизия.
65
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички избират, само на нас не ни се дава такава възможност. Защото управляващите не мислят да живеят по нашите земи.
64
1
 
45
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Само така !