"Пълчища алчни мигранти" заливат Европа

ЕС проявява безсилие, пишат руски издания
4 сеп 2015 09:44,
79
"Пълчища алчни мигранти" заливат Европа
Снимка: Reuters

През 2015 г. Европа експлодира. Тъничкото имиграционно поточе изведнаж се превърна в мощна вълна от хора, готова да помете уютната, чистичка Европа, пише "Комсомолская правда".

"Пълчища алчни мигранти" заливат континента, изтъква вестникът, поместващ репортаж на своя специална кореспондентка от няколко европейски страни, където всеки ден пристигат десетки хиляди души от Африка и Близкия изток.

"Това обаче съвсем не са класически бежанци. Те се чувстват стопани на новото си място, презират местните жители, които им помагат, и настояват да получат все повече блага", обобщава "Комсомолская правда".

"Странно усещане - споделя служителка от кметството на унгарско градче. - Никога не съм допускала, че страната ми ще живее зад бодлива тел. Само дето не знаеш от коя страна е затворът".

"Европа бяга от бежанците", отбелязва в заглавие "Московский комсомолец" и добавя: "Здравият разум и състраданието, уви, не винаги са съвместими".

Редица бежанци от Либия, Ирак, Афганистан се представят за сирийци, за да ги приемат в Европа, където "има добри болници, а с помощите може да се живее охолно. Отдавна са го искали и ето че се отваря прозорче, значи трябва да си пробият път".

"Мнозинството сирийци обаче естествено са истински. Те наистина бягат от войната. И няма друг път за тях, няма и дом, няма и къде да се завърнат. Как да различиш едните от другите, щом са хиляди? Няма начин", се казва в материала.

Сега обаче въпросът е какво да се прави с мигрантите. Дали да се пускат в Централна Европа, където напират в търсене на по-добри условия? Или да бъдат блокирани в Унгария и Македония и хранени с хуманитарни помощи, та дано сами се върнат обратно след година-две?, разсъждава изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
ЗА СМЕХ И ПЛАЧ преди 8 години
Цялата самотоха беше организирана от Турското правителство ,което организирано ги достави в района на гръцките острови,снабди ги с лодки и те пристигнаха в Гърция.Целта ясно беше формулирана от Мин. председателя на Турция: Наказание за това че не приемат Турция в Е.С.Гърците организирано с рейсове ги докараха бързо на Македонската граница-наказание на Меркел за ограниченията и изискванията по помощта за Гърция.А Е.С. останаха и продължават да стоят като ненормални пред агресивната тълпа .
50
1
 
9
 
! Отговори
DS преди 8 години
До Луд с Мотика..плана е добър,има недостатък..за стрелба да се предвиди не калашников,..нема стигне джипането..тука требе 12.5 може нещо 14 мм.. може 22.. тамън по 3,4 *** с един . Тия еврогейове обезумяха..тези забравиха как са извоювали армиите независимостта на държавите..Това си е своего рода преврат..те те превземат ти мигаш като мадама..това е крайна фаза на гейството. Резултата е ясен..техните 500 години предстоят.
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сирийците са във войнаКакво им е обаче на сенегалците- канибалците, та и гях подгониха към дашната Меркел
48
0
 
2
 
! Отговори
Дю ЮАР преди 8 години
Що получаваш толкова минуси? Навсякъде в пъти повече от плюсовете. Май проблемът е в твоя телевизор.
47
10
 
8
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 8 години
Хаха. Някой тука каза да гледаме Турция как не била изостанала. Ама тя не е нито африканска, нито арабска държава. Бачкат като луди и това дава резултати. А Европа мързела и инфантилността ще я загробят.
46
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми да я заливат аз отдавна сьм офейкал от там дреме ми
45
20
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
До Луд с МотикаСамо пълни *** могат да изкажат подобно мнение! Не си морете малкото мозъче с проблеми, чиято сложност не е по силите дори на хора с над средна интелигентност. Има кой да мисли. Европа се гради от велики умове, а не от ***.
44
5
 
18
 
! Отговори
11 преди 8 години
Сега се изписва с големи букви "алчни мигранти", а ЕС и САЩ изкупуват петрола на " Ислямска държава за стотинки "- финансират ги :) . Въобще толкова жалки алчни и малки хора сме всички ние.Да мразиш по презумция. Кой продава уръжия на ИД, боеприпаси. Мега структури като ЕС и САЩ с повече от 5 милиона редовна армия и всичката техника на света с ядрено уръжие и т.н не могат да се справят с 500 хил. души армия.Истината прозира - "жалки сме " и аз съм част от това.
43
22
 
7
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
По-важният въпрос в случая е защо тези мигранти до един се натискат да ходят в "загниващата, еврогейска и ***" Европа, а НИТО ЕДИН, поне един от кумова срама не избяга в православният рай на другаря ***? Смятам, че отговора ясен дори и на най-върлите и платени путлераски ***
42
17
 
4
 
! Отговори
11 преди 8 години
Защо тези емигранти не са заливали Европа преди 5 годнини???Защо го правят по толкова рискован за живота начин???Защо бягат към Германия а не към България или Румъния???Арабските държави не са чак толкова изостанали колкото си мислим - вижте съседна Турция.Тези хора дават луди пари за да избягат до Европа. Значи не са чак толкова бедни и за да се юрнат вкупом значи наистина положението "касапница".И не остават при нас защото ги бием унижаваме за да си тръгнат - решаваме проблема по нашенск
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
га им пихте петрола - не ривахте, а са ривети?
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на мигрантите много добре правят машала
39
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така и се пада на Европа щом слушат чичо Сам
38
4
 
4
 
! Отговори
до 54 товарищ преди 8 години
Като ви чета коментара и вие сте се понаквасил
37
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо не разбирам и няма логика. Много от тях идват от всъщност богати страни. Живот в претъпкано общежитие в Германия със 143 евро джобни на месец и пълна несигурност едва ли може да ги поблазнят. Освен това имат достъп до интернет и знаят за опасностите за живота им и адът по гарите в момента. Обикновени икономически мигранти едва ли биха тръгнали точно сега и по такъв начин. Миграцията от тези страни и преди беше възможна.
36
3
 
5
 
! Отговори
КПСС преди 8 години
Ето трябваше ПРАВДА да цитирате
35
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До аоСмешник, това е най-смешното в русофилите, че никога не са ходили в Русия или са прочели един руски автор (повечето руски класици са опозиционери между другото - Пушкин, Лермонтов, Толстой...). Ако отидеш в Москва, в маршрутката няма да чуеш руска реч докато стигнеш до центъра. Половин Туркменистан, Узбекистан, Казахстан е там... от мюсюлманите щял да бяга в Русия, ***....
34
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, някъф щял да бяга към Русия. Те са 30 години зад нас така както ние сме 20 години зад Германия. Не съм чул нито един българин да е хукнал натам...
33
6
 
24
 
! Отговори
ао преди 8 години
Скоро ние ще бягаме към Русия, помнете ми думата. Няма как да живеем в хармония с мюмюлманите, при тях всичко е различно и неприемливо поне за мен.
32
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗащо бягат от Либия където вече е демокрация а не диктатура на Кадафи