Няма опасност от ислямизация на Европа, смята Алгафари

Повечето бежанци били достатъчно добре финансово
Обновена: 15 сеп 2015 12:32 | 15 сеп 2015 09:52,
68
Няма опасност от ислямизация на Европа, смята Алгафари
Снимка: кадър bTV

Няма опасност Европа да се ислямизира заради бежанската вълна, заяви в сутрешния блок на bTV Нидал Алгафари. Според него в момента е популярно да се говори за това, но не е възможно да се случи.

В студиото бившият заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев подкрепи думите му. Той наблегна на факта, че ЕС има 505 млн. граждани, а бежанците са около 200-300 хиляди. Според него това не е такъв голям процент от населението и опасност от ислямизация няма.

Керемедчиев допълни, че трябва да има разграничение между бежанци и икономическите мигранти. Според него последните са голяма част от потока, който навлиза в Европа.

"Когато наистина започнем да помагаме на бежанците, които бягат от войната и да ограничаваме мигрантите, които всъщност искат да живеят по-добре, ще помагаме на хората, които са в беда", посочи той.

Според Алгафари бягащите от война бежанци наистина са малък процент от тълпите, които заливат Европа. По-голямата част от тях са икономически мигранти и идват от места, където на практика няма война, посочи той. Алгафари допълни, че голяма част от бежанците са кюрди, които са “подкокоросани да тръгнат към Европа“, а не бягат от война.

Той допълни, че те идват с достатъчно добри финансови средства и искат да се устроят в Европа. Керемедчиев заяви, че целта на повечето е Германия, защото там имат близки и познати.

Те подчертаха, че Германия подбира хората, които приема. Целта им е да дадат убежище основно на хора с добри професии и образование - лекари, инженери и други. Официална политика на британското външно министерство е да подбере хора с образование, допълни Керемедчиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
8
 
! Отговори
ИДЕАЛИСТ преди 8 години
Който иска да ползва благата на християнска Европа да се покръсти! Който не иска, да заминава за Америка!
46
11
 
6
 
! Отговори
До вижте 59 преди 8 години
Алгафари е Сириец. Той създаде покритото с лоша слава предаване КуКу. Същия беше и имидж мейкъра на недостойния Президент Георги Първанов.Сирийците бягат от Башар Асад и неговия мракобесен режим. Те не искат да отиват в Русия защото Путин въоръжава Башар Асад.
45
1
 
15
 
! Отговори
CC преди 8 години
"Повечето бежанци били достатъчно добре финансово"- тогава защо не се качат от Турция на самолет като нормални хора и да отидат където си искат? А? А плащат на каналджии и рискуват живота си и този на близките си, а?Не е ли малко подозрително това поведение. Щом имат пари значи това си е чиста проба нахлуване с цел ислямизация на Европа. Какво ще ми говорите. то добре че не искат тук да стоят, тъкмо зап. европа да види сега кон бобо яде ли и да си плати за това че унищожи България.
44
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали знаете, че там, където има джамия, се счита за мюсюлманска територия? У нас джамиите са многократно повече от православните църкви и продължават да се строят. Германия си е Германия- ще я подкрепят, ще се оправи. Да гледаме себе си. Смелата италианка Ориана Фалачи е наистина абсолютно права, но западните политици не я слушаха, обвиняваха я в национализъм, расизъм и какво ли не. Тя познаваше проблема със сблъсъка на цивилизациите и говореше направо, но не беше удобна и преди, и сега.
43
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това отдавна го казах. За тях образованите, за нас останалите. Заедно с ромите ще стане много весело.
42
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На този мазньо с удоволствие бих врътнал две здрави пестници!
41
0
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
А защо искат наготово хубав живот? Защо не останаха тези мъже, които се вижда на снимките че са повече от жените и децата, да се бият за родината си! Какво означава това, че са богати?!Ще дойде някой богат в дома ти, ще се засели и ти ще трябва да го търпиш! Буквално е така, но нормално ли е?
40
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Европейските ценности са за хора, който могат да ги оценят и пазят. На който камилата му е по ценна от жената, иска да бие челото в земята по 5 пъти на ден и смята че който не е като него - трябва да умре - няма работа в цивилизования свят. Да си се трепят из пустините, да си *** камилите, от време на време като някой малко по умен им стане "цар" като Кадафи или Саддам - ще им се намаля бройката профилактично и толкова. Като отказват да еволюират - да си тънат в мизерия и войни.
39
0
 
27
 
! Отговори
Мехурчо преди 8 години
Ни Дал Алгомнари да си ходи откъдето е, а да не дава акъл на Българите какво да правят в своята си държава.
38
0
 
17
 
! Отговори
Е преди 8 години
ДА ПИТАМ КАТО СА КЮРДИ КАКВО ПРАВЯТ ТУКА? ТУРЦИЯ ГИ ГОНИ НАСАМ ЗА ДА ОСВОБОДЯТ СИРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ ЛИ?
37
0
 
17
 
! Отговори
Алекс Спб преди 8 години
До Анонимен"Важното е какво правят и защо точно Саудитска Арабия изяви желание да построи 200 джамии,а не светски ислямски държави примерно като Турция или Египет."Отговора е много лесен, те ще построят джамии, ще ви турят по два-три имама от "Ислямски университет", може даже да са българи по паспорта, обаче учили в Катар или в СА - и няма да имате проблеми със подготовка на вахабити за ИД в България. Сега е по-сложно, трябва да се максираш, че си беженец.
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЛГАФАРИ МАЙ Е КУХ КАТО ЛЕЙКА. ПО ЕДНА ДЖАМИЯ НА 100 ЧОВЕКА- ТОВА ПРЕДЛАГА САУД.АРАБИЯ . Я ДА СМЕТНЕ...А ПОСЛЕ УЧИЛИЩА ТЕХНИ ЩЕ ТРЪГНАТ ДА ВДИГАТ . ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ЖЕНЯТ ЩЕ СЕ ПЛОДЯТ И ...КРАЯТ Е ЯСЕН
35
1
 
22
 
! Отговори
аз преди 8 години
Когато разберем,че има опасност от ислямизация,ще сме в гета като *** в хамерика
34
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** наркоман.
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е за него няма по разбираеми причини,но той ли е капацитета по бежанския проблем?!!
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даде какво са 800 000 при милионите турци в българия, германия и франция.
31
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето такива шарлатани ще ни дават акъл, докато не стане късно!!!! Аз вярвам на Ориана Фалачи, която още преди 15г. предупреди , че Европа ще потъне в минарета и ще стане ислямска територия, ако т.нар. "леберални" правителства/ васални на ФАЩ и чужди интереси/, не бъдат сменени с далновидни и честни политици. Този ли шашмаджия ще ни учи на история и то българска??? Освен да обслужва различни партии и да гледа откъде духа вятърът , нищо друго не може.
30
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи според този тук, бежанците са 200-300 хиляди, само Германия очаква до края на годината 800 000, а да не броим тези ислямисти ,които са вече в Европа и със сигурност не са хиляди а милиони
29
5
 
17
 
! Отговори
От 40 преди 8 години
Виждам 3 минуса. Несъгласни с оценката за управлението на нашия Умчо от Б. Тогава когато излямизираните ви разбият живота, принудят да им спазвате правилата и изискванията, забулете си жените и си сложете фесове. Но ще е късно, безкрайно късно! Тъй като сте страхливи и продажни съм сигурен, че тръгнете да се гъзите в джамиите а у дома да псувате през зъби. Браво, нали знаете, преклонена главица сабя не я сече. Отлично поклонници на Падишаха от Б, вие от сега сте се подготвили за поредното
28
1
 
20
 
! Отговори
42 преди 8 години
ТАКИВА АКЪЛИ СА НИ ПОУЧАВАЛИ И ПРЕДИ 500Г. МЮСЮЛМАНСКО РОБСТВО И СМЕ ВИДЯЛИ КАКВИ СА ПОЛЕДИЦИТЕ, АМА ЯВНО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЗА НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА ПРОЯВИМ ТВЪРДОСТ.