Ципрас положи клетва като премиер на Гърция

Борисов го поздрави и му пожела успех с реформите
Обновена: 21 сеп 2015 21:12 | 21 сеп 2015 21:01, Красимир Ангелов
29
Ципрас положи клетва като премиер на Гърция
Снимка: БТА

Лидерът на лявата партия СИРИЗА Алексис Ципрас положи клетва като министър-председател на Гърция, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Ципрас положи гражданска клетва за вярност към гръцката конституция - в разрез с общоприетата практика, при която церемонията обикновено се извършва в присъствието на религиозни лидери.

Новият – стар премиер отново зае поста след победата на предсрочните парламентарни избори, проведени в неделя. В тях СИРИЗА спечели 145 от общо 300 места в гръцкия парламент.

Същевременно българският премиер Бойко Борисов поздрави лидера на СИРИЗА Алексис Ципрас за постигнатата победа на предсрочните парламентарни избори, стана ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

"България и Гърция са приятелски и партньорски държави и сътрудничеството между тях има стратегически измерения. Убеден съм, че и в бъдеще отличните политически отношения между нашите две страни ще продължат да се разширяват чрез задълбочаване на сътрудничеството и стимулиране на икономическите, енергийните, инфраструктурните и културно-образователните връзки между България и Гърция", посочи Борисов.

"В последния ни телефонен разговор потвърдихме в частност, че газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане остава важен елемент от двустранните отношения и приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС. Надяваме се в най-скоро време да бъде съставено стабилно правителство, което да проведе успешни икономически и финансови реформи, гарантиращи стабилността и просперитета на приятелска Гърция. Приемете моите най-сърдечни пожелания за успех в бъдещата Ви дейност", се казва в телеграмата, с която българският министър-председател поздравява лидера на СИРИЗА за победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ГърцияАлексис Ципрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
Нашите кооперанти работили в Тунис. .Либия. .Ирак. .получаваха два пъти по ниски заплати от местните специалисти. .нямаха и пенсионно осигуряване..във Франция емигрантите също получават по ниски заплати. Пример лекарите от африканските страни. .трябвало да приравнят дипломи. .нямаха за това се чака 15 ГОДИНИ..ТАЗИ ПОЛИТИКА ДА Я ПРИЛАГАТ И У НАС.ОГЛЕДАЛНА ПОЛИТИКА СПРЯМО АРАБСКИТЕ ЕМИГРАНТИ ..ПЪРВО ДА РАБОТЯТ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. .ЧИСТОТАТА. .
11
1
 
6
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Гърците да искат Франция да си приватизирана летища и пристанища..поща..лотария..да покаже как се приватизира. .и да прибира емигрантите от Либия и колониите си.
10
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
- Бабо Меркел, где така ?- На джамия, Мустафа ! ... :) :) :)Хак да ви е ислямизираната и римлянизирана Европа.Аз заминавам за бяла и православна Русия !
9
1
 
15
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Интересна работа: Борисов поздравява спечелилия изборите Ципрас, а троловете на Борисов плюят по спечелилия изборите Ципрас. Защо така, тролчета? Ако Борисов спечели изборите другия месец, и по него ли така ще плюете?
8
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредното доказателство, че хората не се учат от грешките си.Може би когато изгонят Ципрас с павета и запалени факли, гръцкият народ малко ще се позамисли.
7
2
 
16
 
! Отговори
българин преди 8 години
Ципрас не е Жан Виденов и Сириза не е БСП.Гърция пък не е България.И отношението на Европа и светът към Гърция е много по различно отколкото към България през 90-те.Така,че не ги мислете гърците-те ще се оправят.Нищо против гърците нямам,само казвам,че съм оптимист за тяхното бъдеще.Гърция е била и ще пребъде.Техните политици не са като нашите, а и светът гледа на тях с по добри очи.
6
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5. Защото гърчолята се оказаха големи баламурници. Но те ще си сърбат попарата.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас е пич.
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ги върти гърците това тарикатче ... как ги омайва и лъже не е истина просто.
3
28
 
6
 
! Отговори
винету преди 8 години
До 2 анонимник. Е това не трябваше да го пишеш. Защото ципурата разбира 100 пъти по-малко политиката от Бойко. Защото се репчеше тъпо на ЕС и кредиторите, а после им се надупи, сдаде поста след 8 месеца власт и сега я изкара пак няколко месеца, я не. А Бойко, пич, няма изборна загуба за 10 години, беше 2 пъти кмет на столицата, изкара почти пълен мандат (ако не беше мафията да му спретне протестите щеше да е цял), но сега ще изкара втория.
2
22
 
22
 
! Отговори
ИЗ СИРА СА преди 8 години
Тази клетва май е само за няколко месеца пак. Убедих се, че няма по-големи *** от днешните гърчоля.
1
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
STO PATI POVECE RAZBIRA POLITIKATA OT BOIKO BORISOV--