Ранената с нож Рекер бе избрана за кмет на Кьолн

Състоянието й е задоволително
Обновена: 19 окт 2015 10:47 | 19 окт 2015 09:05, Елка Василева
7
Ранената с нож Рекер бе избрана за кмет на Кьолн
Снимка: архив, Reuters

Хенриете Рекер, която бе сериозно ранена в събота с нож от противник на приемането на бежанци в Германия, бе избрана вчера за кмет на Кьолн, предаде Франс прес, като цитира прогнозни резултати.

Рекер бе приета в болница след нападението, извършено на пазар от мъж с расистки подбуди. Тя получава 52,7 на сто от гласовете, сочат резултати от преброяването на около три четвърти от бюлетините.

Още по темата

Рекер бе независим кандидат за кмет, подкрепена от Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел. Тя се състезаваше с още шестима кандидати и спечели най-много гласове за кмет на четвъртия по големина германски град, в който живее голяма мюсюлманска общност и който приема много бежанци, отбелязва АФП.

Хенриете, която не бе известна на национално равнище до събота, бе ръководител на общинския отдел за приемане и настаняване на мигранти в Кьолн.

В събота тя бе нападната с нож от 44-годишен безработен германец, свързан в миналото с крайната десница. Рекер бе ранена с нож във врата и веднага бе оперирана. Източник от болницата съобщи, че състоянието й е задоволително и се очаква да няма последици от нападението.

"При сегашното й състояние, ако всичко се развива нормално, вероятно г-жа Рекер ще се възстанови", каза лекар от болницата пред в. "Райнише пост".

Нападателят, който рани още четирима души, бе арестуван веднага. Полицията съобщи, че той може да носи наказателна отговорност за действията си, добавя АФП.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
2
 
! Отговори
отново расисти? преди 8 години
До с книшкъ и вишуИзглежда съюзниците от Втората световна отново трябва да окупират Германия и да отворят границите й за бежанците от войните. Немците се самозабравиха, трябва да бъдат шамаросани от Америка, Англия и Русия.
3
3
 
1
 
! Отговори
биров преди 8 години
мъж с нож винаги може да убие без проблеми една жена най вероятно е било предупреждение..
2
3
 
14
 
! Отговори
додо преди 8 години
"на четвъртия по големина германски град, в който живее голяма мюсюлманска общност и който приема много бежанци" Познайте с гласовете на кого е избрана.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рекер е подкрепена от Меркел и партията й , до сега не е била известна, но е работела по емигрантството !