Белгийският принц Лоран заформи нов скандал

Отчел пазаруване на храни, зимна почивка като представителни разходи
Обновена: 2 ное 2015 16:12 | 2 ное 2015 14:52, Елка Василева
3
Белгийският принц Лоран заформи нов скандал
Снимка: архив, Reuters

Белгийският принц Лоран бе замесен в нов скандал, този път свързан с изразходването на дотацията, която получава, съобщиха местни медии.

Доклад на Сметната палата показа, че принцът отчел като представителни разходите за училището на децата си, от пазаруване в магазин за хранителни стоки и от зимна почивка.

Още по темата

Медиите уточняват, че всяка година принцът получава дотация, от която една част е под формата на заплата, а останалите средства са за представителни разходи. Под "представителни" се имат предвид разходите, свързани с разноски около дейности, в които принцът представлява държавата.

Депутати от водещата партия в правителството предложиха Лоран да бъде лишен от дотация за пет години. Те настояват за ново преразглеждане на закона за дотациите на кралското семейство, след като това законодателство вече бе променено преди две години. Благодарение на последните поправки бюджетът на семейството на краля бе сериозно ограничен.

Лоран често предизвиква обществена полемика с поведението си. В последните години той стана център на конфузни сцени и при свои официални посещения в чужбина, а в допълнение дворцови хроникьори го цитираха да се съмнява, че е син на крал Албер Втори, оттеглил се от престола в полза на Филип, брат на Лоран.
 

/БТА/
 


3
Още по темата: Белгияпринц Лоран
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
- Добре охранен с осморна гуша.
- Нагъл
- "отчел като представителни разходите за училището на децата си, от пазаруване в магазин за хранителни стоки и от зимна почивка"
- абе с една дума перфектния БГ депутат
1
0
 
5
 
! Отговори
Бо преди 5 години
Хрантутник!