ЕС рискува да рухне като Римската империя!

Холандският премиер: Трябва да спрем този приток на мигранти
27 ное 2015 19:45, Елка Василева
71
ЕС рискува да рухне като Римската империя!
Снимка: Reuters

Европа рискува да рухне подобно на Римската империя заради кризата с мигрантите, заяви холандският премиер Марк Рюте, чиято страна от януари 2016 г. поема ротационното председателство на ЕС, предаде Франс прес.

Между страните в ЕС има много разногласия за начините за справяне с наплива на стотици хиляди сирийци, иракчани, еритрейци и други мигранти, напуснали страните си, за да дойдат в Европа.

"Първият етап е да се уверим, че границите са добре контролирани. Римската империя ни го показа и всички ние го знаем - големите империи рухват, ако границите им не са добре защитени“, каза Рюте, цитиран от британския в. "Файненшъл таймс".

Холандският премиер говори пред малка група журналисти, поканени от Брюксел предвид предстоящото холандско председателство на ЕС в първата половина на 2016 г. Холандското правителство обяви миграционната криза за приоритет по време на председателството си.

"Трябва да спрем този приток на мигранти, пристигащи в Европа, не можем да продължаваме със сегашните равнища", заяви Рюте, цитиран от електронния всекидневник "ИЮ Обзървър".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 3 а русия империя ли е... още по- зле и от ЕС- свалят и военни, пътнически самолети, хиликоптери и т.н ио тя ...отменя визите за Турция МУХАХАХАХАХАХ турците са се утепали да плажуват в Русията...
3
2
 
21
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Вече три статии една след друга в които толерастите зоват, стига бежанци ми това не е според разбиранията на нашия *** който непрекъснато плямпа за едни ценности.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За разлика от Римската империя, ЕС не е империя. Съпоставянето е меко казано смешно. ЕС от доста време вече не взима самостоятелни решения, а е използвана като кuрва.
1
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей разгеле, една прагматична държава да поеме командването. Дано да се стегнат малко нещата.