Меркел не пуска Острова да напуска ЕС

"Не може да има компромиси с ценностите на съюза"
16 дек 2015 17:37,
38
Меркел не пуска Острова да напуска ЕС
Снимка: Reuters

Германия иска да се постигне сделка за оставане на Великобритания в Европейския съюз, но не може да прави компромис с основните принципи на 28-членния блок, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Ройтерс.

"От една страна, искаме да постигнем споразумение, с което британското правителство да води успешно кампания за оставане в ЕС на референдума, от друга, не искаме и няма да поставим под въпрос фундаменталните принципи на европейската интеграция. Това включва в частност принципите за свободно движение и за недискриминация между европейските граждани", подчерта канцлерът пред долната камара на парламента, Бундестага, преди среща на върха на ЕС, посветена на европейското бъдеще на Обединеното кралство.

"Целта на дипломатическите усилия за прекратяване на четиригодишния конфликт в Сирия е да се постигне дългосрочно решение, което не включва сирийския президент Башар Асад", каза Меркел, цитирана от БТА.

"Идеята е да се прекрати войната в Сирия без Асад... Асад никога не може да е част от едно трайно решение", изтъкна канцлерката.

Засега не е възможно да се облекчат санкциите срещу Русия заради Украйна, отбеляза Меркел. Евентуалното отменяне на санкциите срещу Русия е свързано с пълното изпълнение на мирните споразумения от Минск, което още не се е налице, каза тя пред Бундестага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
за какви ценности става въпрос аз и моето семейство непрекъснато ходим на гостив марбург в посока касел от 71 година до сега германия е неузнаваема вратите накъщите се заключват по тъмно никой не излиза в алди лидл и пени са само шалварии забрадки живеят в район на 3 км от града обособено там германец не ходи
23
1
 
14
 
! Отговори
EP преди 8 години
До КукувицаГосподинът, към когото е насочен Вашият коментар, няма представа, какво е демокрация. А иначе за Германия - каква демокрация е това, след като хората са застрашени от загуба на работа заради критично отношение към системата? Тоталитаризъм е това! Пълен! Боже, в какъв свят ще живеят децата ни?
22
4
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименНе знам, кой е изкукал, но ти със сигурност не живееш в Германия! Как смееш да дискутираш страна, която изобщо не познаваш?Ако живееш в Русия, имаш право да критикуваш живота там! Информирай се първо, и тогава пише коментари тук!
21
0
 
16
 
! Отговори
EP преди 8 години
До КукувицаМного добро описание на действителността в Германия! Едно време си мислех, че Германия е демокрация. НЕ - Дикратурата в Германия е в мащаби, които преминават границите на всякакви мои представи за ограничаване на правата на гражданите!Какво бъдеще има тая държава?
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е зле един по един да се изнижем от евро.ейския коминтерн. Накрая комсомолката ще си остане сама с ценностите.
19
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай, че не разбрах - в DW пускат статия, че ако поляците не харесват Меркел - да си ходят, а сега англичаните въпреки, че не харесват ЕС, да остават?Бабче, кво не ти уйдисаха поляците и кво си се залепила зад англичаните?
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая почна да цитира САЩ повече от Пл.евню. Пуска тарамбуките от цял свят, пък Асад и бил виновен.
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Англичаните въобще няма да я питат. А ако Меркел продължи с безконтролното приемане на имигранти, няма начин Англия да остане в подобна локва. Може да са всякакви, но си пазят тяхното.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая почна да цитира САЩ повече от ***. Пуска тарамбуките от цял свят, пък Асад и бил виновен.
15
1
 
20
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
до 20 За съжаление не съм изкукал. Не знам как е в Путинова Русия. Може и да е същата работа, Но в Германия, поне напоследък, думата демокрация е дума без съдържание.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като има опция влизане, трябва да има опция излизане. Но това не се харесва на масоните които дърпат конците на комсомолката.
13
2
 
13
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Образуват се блокове от т.н. Противодемонстранти, които са донякъде платени от властите, т.н. леви или зелени, които за просто хулигани, хвърлячи на камъни, анархисти и имат за цел да създават както хаос както беше преди няколко дни в Лайпциг, така и да плашат нормалните хора за да не излизат на улицата срещу официалната политика.Но....тежи неща са познати и на българите, защото 2% изключително богати трябва да държат останалите 98% роби. Това не става с избори, а само с манипулация.
12
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 19: Личи, че си изКукал ! Това което си написал не се отнася за Германия, а за путинова Русия.
11
3
 
18
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Междувременно общественото мнение, пресата и дори частното мнение се дели в Германия на официално и на не-официално. Интересното е, че официалното мнение се поддържа от около 20% от населението. Неофициалното от останалите 80%.Меркел успя да прекара от ГДР типичното за късния социализъм следене, предателство, подтискане на всякъкви свободи. Като добавим и това, че ФРГ е васална държава е ясно, че положението не е добро и се влошава с всеки изминат ден. Хората ги е страх да демонстрират.
10
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само, че "не е възможно да се облекчат санкциите срещу Русия заради Украйна", но трябва и да се увеличат, като ЕС намали потреблението на руски газ !
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АФД е съкращението на новата партия "Алтернатива За Германия2. Тя е надеждата за ПРОМЯНА.Всички останали - ХДС, СПД, ЛЕВИ, ЗЕЛЕНИ - са една обща "чорба", подкрепящи Меркел в политиката и за "бежанците". Германия се ИЗОЛИРВА постепенно от всички околни държави, но Меркел и Со. не могат или не искат да проумеят това.
8
2
 
17
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Да, Германия не е суверенна държава. Потсдамската конференция регулира само края на войната, а Германия остава окупирана. Договорът със САЩ от 1968 година обвързва ФРГ като колония на САЩ.Германците след ВСВ са възпитавани в НИХИЛИЗЪМ, а не в любов към Родината. Думата Нация и всичко НАЦИОНАЛНО се избягва по известни причини и до днес и се окачествява като дяснорадикален термин. Но съпротивата расте, АФД напредва и печели все повече продкрепа. АФД е ИСТИНСКАТА ОПОЗИЦИЯ.
7
3
 
16
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
50% от Германците ги е страх да говорят открито по важните теми на деня.9 минути аплодисменти в понеделник при речта на Меркел на конгреса ХДС, надминаха и Хонекер от времето на соца в ГДР.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Госпожа Меркел, братовчедите ви, англичаните, може да са много коварни(и към вас са били такива, и може би все още), но не са толкова хамави по отношение на мигрантите.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са пълни театри. Германия е окупирана страна, за да решава кой може и не може да напуска ЕС.