Новогодишната реч на Меркел с арабски субтитри

Обръщението ще бъде преведено на десетина езика
30 дек 2015 16:14, Елка Василева
72
Новогодишната реч на Меркел с арабски субтитри
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Бежанската криза, терористичните нападения в Париж и дългата битка за оставането на Гърция в еврозоната са сред основните теми, на които германският канцлер Ангела Меркел ще се спре в новогодишното си обръщение, съобщи БНР.

То ще бъде излъчено след централните новини на първи канал на германската телевизия на 31 декември и ще бъде преведено на десетина езика.

В новогодишното си обръщение германският канцлер прави преглед на изминалата година и посочва основния път на развитие на държавата за следващата – такава е традицията в речите, държани на 31 декември от управляващите в Германия. Тази година Меркел няма да направи изключение, но промяна все пак ще има.

Тазгодишното новогодишно обръщение ще е преведено и на арабски, за да могат да го разберат бежанците, които пристигнаха през 2015 година в страната. 1 милион души поискаха бежански статут в Германия и това ще е централната тема в речта на канцлера. Тя отвори врати за бягащите от война и разрушения в Сирия и Ирак с думите "Ще се справим!" и се очаква в новогодишната си реч да повтори тези думи.

Освен на арабски думите й ще имат субтитри и на пущунски, английски, френски език и фарси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
10
 
! Отговори
тя преди 8 години
Защо ли ми стана тази жена толкова антипатична? Сигурно , защото върши големи простотии спрямо европейците!
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези хептен откачиха
46
0
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Толерантност е последната добродетел на едно загиващо общество- Аристотел
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пропуснали са турския, иначе според мен по-правилно би било речта да е на арабски, а субтитрите на немски, так ще е по-толерантно някак си... А може би още по-добре ще е да поканят кончита вурст да я произнесе.....
44
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 8 години
И ДА НЕ ЗАБРАВИШ, ПО СТАРА ТРАДИЦИЯ, ДА СИ СЛОЖИШ И ФЕРЕДЖЕТО, ***!
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарение на гастарбайтерите от Турция,Югославия и др Германия се изправи и стана най-развитата икономика в ЕС.Сега може би ще успее да изхрани тези 1 милион пришълци,може и два милиона да поеме за изхранване.Но докога?Те не искат да работят,така,че само ще смучат от парите на германците.И ако се справи финансово,то дали ще успее политически, етнически?Дали ще се претопи нацията и Германия ще се превърне в Халифат с джамии и забулени арабелки,а белите ще бъдат бити и изнасилвани?Ще видим.
42
0
 
8
 
! Отговори
Дитрих Замундов преди 8 години
Да,ще търсят след някоя и друга година швабите субтитри в замунда за речите на държавниците си!Учете немски може да се изкара някой лев!
41
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
изкукала жена , вече и на арабски проговори...
40
1
 
4
 
! Отговори
меркел преди 8 години
поскан салза от мъка .. между баджаците
39
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-следващия канцлер на Германия ще е от пясъчните хора и ще изнася речта си качен на гърба на банта, заобиколен от мучащи уукита и джаваси. Само Трипио ще знае немски и ще превежда за двамата единствено оцелели германци - Йода Шикългрубер и Оби-Уан Хитлер.
38
2
 
32
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Сега на немски с арабски субтитри, след 20 г. на арабски без субтитри,
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германия и германците са неразбирами за много от българите , всички сме хора но средата,стандарта,начина на живот оказват голямо влияние върху начина на мислене и оформянето на нашия характер.Затова преди да ги критикувате помислете.СССР,Югославия,Чехословакия, се разпаднаха,Германия се обедини и за тия 25г.се превърна във гигант и локомотив на европейската икономика.Те могат и без нас но Европа без тях е нула.
36
2
 
17
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Пресата, радиото и телевизията са изцяло в ръцете на правителството и левите или дори чуждестранни хуманитарни организации. Точните данни за влизащите в страната мигранти или не се казват или не се знаят. Такива данни - няма!Данни за престъпления извършени от мигранти не се съобщават за да не се създава настроение.Положението си е направо СТРАШНО и при тази политика няма никаква надежда за оправяне.Надявам се, че отговорих на въпроса, който е доста сложен.
35
2
 
16
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Това промиване на мозъците става по много рафиниран начин и не е директно. Въпреки това, истината е, че буквално ВСЕКИ ден има предавания за 3-тия райх.Голяма част от хората в Германия, благодарение на тази пропаганда, не искат да се идентифицират като патриоти. Нещо повече, ако в Германия кажеш, че си патриот, това се идентифицира с нацист или дясно-радикал, което не е задължително да е вярно. Това затваря автоматично устите на всеки, който е критично настроен. Хората просто се страхуват.
34
2
 
13
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Какво правят германците? Четох наскоро статия на един психолог за германския народ. Сред различните твърдения е вярно следното- мозъците на германците непрекъснато се промиват с твърдението, че те са виновни за 2-рата световна война, както и за КЦ и избиването на евреите. Въпреки, че младото поколение няма никъква вина в тези престъпления непрекъснато се поддържа една кампания. Това е и причината- отношението на германците и другите народи да не могат да се нормализират.
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Кукувица А германците какво правят? Спят ли? Какво чакат? Да почнат да ги привикват за с.нет? Ще видим докога ще изтраят и те и останалите европейски народи. Във всеки случай Европа я очакват страшни катаклизми и за това вече се пише и говори.
32
0
 
33
 
! Отговори
Гневен българин преди 8 години
След някоя и друга година новогодишните обръщения в Германия ще са с немски субтитри.
31
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как смее да се показва на обществени места без бурка. Че те новите европейци ще се обидят.
30
0
 
22
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Какво невиждано падение за Германия. Абе тези хора защо търпят, уж ги мислехме че не се примиряват и отстояват правата си. Ужас, да вземат да се стягат и да я свалят тая откачалка докато не е пламнала цяла Европа. Не знам защо и как така се случва през опредени периоди от време разни ненормалници ръководят Германия и от това си патят милиони хора.
29
2
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 39(Цитат от Уикипедия):"Мухамед Амин ал-Хусейни е бивш главен мюфтия на Ерусалим. Родом от палестински произход, той е свиреп антиционист, отявлен привърженик на национал-социализма, борил се срещу създаването на еврейска държава на територията на Палестина."Пуснах го пак щото не излязоха някои символи но мисля че и така става ясно.Прочее, заключението ми е че Хитлер би се радвал на това арабско нашествие.Съвсем сериозно, еврейската общност в Германия вече е против бежанците!