Вдигат заплатите на еврочиновниците в Брюксел

Служителите на ЕС ще получат увеличение от 2,4%
5 яну 2016 12:52, Елка Василева
15
Вдигат заплатите на еврочиновниците в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

Служителите в институциите на ЕС ще получат тази година увеличение на заплатите с 2,4 на сто и това ще натовари бюджета със 100 милиона евро годишно, съобщи медийната група Ер Те Ел.

Медията отбелязва, че това решение предизвиква противоречия на фона на изискването към държавите от ЕС да намалят разноските за администрацията.

Коментарът е, че подобен подход разпалва допълнително антиевропейските и еврофобските настроения. Представител на фондация "Робер Шуман" определя решението като "лошо послание в неподходящ момент".

По неговите думи вместо сами да се потупват по гърба, чиновниците в ЕС трябва да потърсят решения на кризите пред Европа с мигрантите, с вътрешния пазар, с Гърция и еврозоната, със състоянието на икономиката. Критиците отбелязват също, че ЕС е изправен пред разпадането на Шенген и предстоящия британски референдум.

Посочва се, че обяснението за повишаването на заплатите е свързано с допълнителната натовареност на чиновниците в последните месеци. Отбелязва се, че националните администрации са били натоварени не по-малко, но там повишение на възнагражденията не се обсъжда.

Медията уточнява, че за последните пет години чиновниците на ЕС са получили повишение от един процент на заплатите, но занапред тази индексация ще бъде автоматична и няма да може да бъде възпрепятствана от Европейския парламент.

В европейските институции съществуват дузина категории на заплащане, като възнагражденията са най-често между 3000 и над 20 000 евро на месец. Към тези суми се прибавят множество допълнителни приходи, като чиновниците имат правото на ограничено данъчно облагане, почти двойно по-ниско от всички останали, работещи в Белгия, Люксембург и Франция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: ЕСзаплати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
33 преди 8 години
Щото сегашните са им малки... и БЕДНА БЪЛГАРИЯ ГИ ХРАНТУТИ, а тук ПОЛОВИНАТА НАСЕЛЕНИЕ СЕ ЧУДИ КАК ДА СВЪРЖЕ ДВАТА КРАЯ !!!
13
0
 
0
 
! Отговори
за какво, питам преди 8 години
За кво бе байно. натресе ни чу.. м ата на вековете. За какво и парите си вдигаш. От кръвта на жертвите ти. Това ли е прогресът, това ли е развитието. това ли бяха нашите мечти и нашите надеждизащо вече никой не употребяв любимата ми ду мичка миркакво е това. защо пра.. вителствата изтребват народите сикога в историята е било товазащо медиите не ползват словото по предназначение.хей
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Английският премиер гн Камерън сие прав,че неще Европейската Мафия повече.
11
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Безсрамници!! За лекарства да ги дават дано!!
10
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 8 години
юЦялата" работа"я свършиха , остава само да си увеличат "малките" заплати! Не ги ли е срам тези безсрамници?
9
1
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Чиновниците са тези които ще затрият ЕС. Всчките му действия показват че тоз Съюз е изграден да ги обслужва. Построили са на практика 1 вътрешен Комунизъм със столица Брюксел!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Останалото увеличение ще им дадат, когато арабският стане официален език в Европа.
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еврочиновниците са си построили комунизма с парите не европейските данъкоплатци. Колкото и да се омаже в работата, еврочиновник не може да бъде уволнен - може само да го преместят на друга позиция със същата заплата и същия ранг. А резултата от работата е очевиден - това ЕС я изкара още година, я не!
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унищожиха Европа, напълниха я с готовани, убийци, изнасилвачи, прокараха закони неразбираеми и от самите тях! Значи, че си заслужават увеличението!
5
0
 
9
 
! Отговори
Do 1 преди 8 години
Poluchavat :-) davate im:-)
4
2
 
3
 
! Отговори
Rakovski преди 8 години
Mashallah...stimul da ojiviavat:-)
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 1НЯКОИ ВЗИМАТ 40 000 ЕВРО....
2
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Какво има да се чудите много правилно решение са взели,те самите разбират,че ЕС си отива защо да не се нагушат и вземат повече пари.След като се разпадне ЕС тия ще им трудно да си намерят добре платена работа те немогат да работят одговорно решават това което им кажа тези които им увеличават заплатата.Това е истината те са едни готованци алчни.
1
1
 
33
 
! Отговори
1 преди 8 години
По-сладко от държавната чиновническа работа няма. Канцеларски плъхове с по 20 000 евро.