Разгонената мъжка глутница – нова престъпност в Германия

Полицията безпомощна: Регистрираме, за повече нямаме сили!
6 яну 2016 19:30, Елка Василева
256
Разгонената мъжка глутница – нова престъпност в Германия
Снимка: Reuters

Крайно време е да признаем, че заедно с бежанците в Германия навлиза и една мъжкарско-насилническа норма, която вече е сурова реалност, коментира в Дойче веле Фолкер Вагенер по повод грубите посегателства срещу жени насред Кьолн.

Здраво подпийнали, под плаща на нощта, те нападат жени, бъркат под полите и в деколтетата им. Насред Кьолн, групово. Няма никакви съмнения, че извършителите са млади мъже, които на външен вид изглеждат като араби или северноафриканци. Няма съмнение и за друго: дебатите за мигрантите и бежанците навлязоха в нова, ескалираща спирала. В социалните мрежи новината избухна като истинска бомба.

Още по темата

Грубите сексуални посегателства станаха известни на обществеността със сериозно закъснение. При това шокиращата новина дойде не от полицията, а от самите жени, от жертвите. Със своите официални жалби те отприщиха лавината, която сега сериозно застрашава социалния мир в страната.

Защото нощта на разгонената мъжка глутница край Кьолнската катедрала се вписва директно в земетръсния дебат за бежанците. Германското общество е поляризирано до крайна степен. А географският произход на извършителите и характерът на техните действия разгарят още повече обществената възбуда.

Само това ни липсваше след историческата 2015! Над един милион бежанци смятат Германия за най-прекрасното място на света и затова пожелаха да намерят подслон именно тук - при това в рамките на една година. Германското правителство със сетни сили вече месеци наред крепи равновесието в една страна, чиято обществена хармония е изложена на сериозно изпитание. А онези, които защитават отвореното общество, непрестанно са подложени на атаки откъм лагера на потенциалните или откровени ксенофоби.

След случилото се в Кьолн има опасност атмосферата радикално да се промени. Когато предразсъдъците срещу чужденците започнат да звучат като факти, вече няма никакъв смисъл от предупрежденията, че не бива всичко да се хвърля в един кюп. Омразата срещу бежанците и кандидатите за убежище се надига с небивала агресивност, а ксенофобията отново излиза на мода.

Всичко това обаче не бива да засенчва факта, че ние дълго време не осъзнавахме проблема с новата престъпност в резултат от миграцията. Защото сред бежанците положително има и хора, които не са непременно образцови, мили и грижовни бащи.

Хулиганите край Кьолнската катедрала бяха млади мъже. Голямото мнозинство от бежанците - също. След изминалата 2015 година трябва да признаем, че заедно с бежанците в Германия навлиза и една мъжкарско-насилническа норма, която вече е сурова реалност наоколо ни. А този факт изисква нов тип мислене, нов тип действия.

"Вече нямаме сили"

Наложително е например да се подсили полицията. Как е възможно десетки жени да са били оставени на произвола на съдбата, без закрила срещу нападателите?

Обезоръжаващо звучи отговорът на един опитен полицай, който без никакво разкрасяване описва немощта на пазителите на реда: "Ние вече само регистрираме престъпленията, за повече нямаме сили".

А полицейският синдикат се опасява, че в случая няма да има нито една осъдителна присъда. Просто защото липсва персонал, за да бъде организирано ефикасно законово преследване на престъпниците. Тази диагноза звучи стряскащо на фона на променилите се обществени дадености в Германия.

Трудно можем да си обясним и сегашните правила за екстрадиране на хора, извършили престъпления. Здравият разум ни казва, че когато един мигрант извърши не едно, а няколко престъпления, той очевидно трябва да бъде екстрадиран.

Дори на най-обикновения пияница, който вдига скандали в кръчмата, веднага му налагат забрана да прекрачва прага ѝ, а футболните фенове, които палят пиратки на стадиона, на следващия мач също ще останат навън.

Бежанците и кандидатите за убежище обаче трябва да извършат едва ли не убийство, за да бъдат екстрадирани. След случилото се в Кьолн все по-малко германци ще проявяват разбиране към подобно практикуване на законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
20
 
! Отговори
С надежда в сърцето преди 8 години
Аз пък имам един малък законен "Смит" 38 специал + Р... Ама да не дава господ... Имам и майка, жена и дъщеря.
119
0
 
15
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Като бръкнат под полата на Маркел тогава може и да има промяна... ама като я гледам си е чиста секс манячка която иска черният боздуган насилствено в нея така че едва ли....
118
0
 
32
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Обърнете внимание как същите неолиберални предатели които подкрепят феминизма, атаките срещу белите европейски мъже и превръщането на европейските мъже във втора категория граждани и които уж са за правата на жените сега на практика оставят европейските жени да бъдат изнасилвани от *** и че полицията не можела да направи нищо и трябвало да се примирят! Разбирате ли как първо се атакува образа на белия мъж и той се подиграва и останалите сега без мъжка опора жени стават жертва на псетата.
117
0
 
7
 
! Отговори
като от филма преди 8 години
Живите мъртви
116
1
 
6
 
! Отговори
Ijfx'f преди 8 години
До С надежда в сърцетоНе брат, аз съм се заредил с харпуни и арбалети за да не ме хваща закона /ЗВВООБ/
115
0
 
33
 
! Отговори
Джак преди 8 години
Пак изкривяване на истината от страна на неолибералите. Тук не става въпрос за поведение на мъже а за поведение на диви зверове. Става въпрос за агресивност и насилие насочено към белите европейски жени а и деца и мъже от страна на ***. Става въпрос за агресия, омраза и расизъм насочен срещу европейците от страна на глутница побеснели кучета африканци и ислямисти. Тия диваци трябва да се изгонят от Европа, те нямат място там.
114
0
 
30
 
! Отговори
Един луд преди 8 години
Нали са мюсюлмани, демек гордеят се, нали не пиели алк. мюслитата, нали била религията им самоя мир и рай, нали германките и ядат свинско, защо пипат по "мръсните" германки? А от всичко прозира sataninskata им 4ovekonenavistna идеология, създадена да руши и унищожава всичко различно от нея...Не ми се говори даже...
113
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ,можее полицията . Ама и забраняват,да може .Също, както на полицията у нас е забранено да работи перманентно срещу криминалната престъпност.И и остава да констатира престъплението и после да търси ,кой ,как...къде ...защо ....
112
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията в западна европа и тя се учи от тях- вижте Белгия и случая с 8 мъже и 2 жени.
111
0
 
39
 
! Отговори
Калтак преди 8 години
Силата на тези *** е в стадото. Поотделно са нищо. Там е заровено кучето. Събирайки толкова primati на едно място, германците увеличават силата им. Трябва бавно, методично и по-отделно... нататък се сещате какво имам предвид, нали... Нашите римляни са същите. Курназ в стадото, иначе носа си не показват от ***'алата сами. И те така...
110
0
 
40
 
! Отговори
реалист преди 8 години
Подобно нещо неможе да се случи в Бг. Не защото имаме силна полиция(няма да направят нищо), или армия(трагедия) или действащи институции в областта на правораздаванет или силна държава като цяло!Но има едни момчета дето пазят Бг родината си и в тях вярвам! Агитките на Левски,ЦСКА, ЛОКО(ПД), БОТЕВ(ПД) И БЕРОЕ! Дори да имат различия в тежките за нацията моменти се обединяват около това, че са българи! Сигурен съм че ако подобно нещо стане с български момичета! Тези момчета ще накажат яко нерезите
109
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато стана случката със студентката продавачка! Нали излезе доброволен патрул в сф! Медиите веднага почнаха, че не било редно, не били, какви били, да не са нацисти, квалифицирани! Да ама живот в Бг се спасява все от неквалифицирани,щото онези квалифицираните синеблузи ги няма никакви и се скатават! Тръгнаха да проверяват момчетата от гражданския патрул и да им правят проблеми! Напомнят за себе си само ако става въпрос за привилегии и заплати!
108
0
 
22
 
! Отговори
сексолог преди 8 години
Раздайте на мигрантите надуваеми кукли.
107
0
 
17
 
! Отговори
Dirty Muddy преди 8 години
И каква стана тя... Пегида ги разгонваха, а сега Пегида ще им разгони женският родител. 2015-Ха, Ха, Ха, Хо, Хо, Хо2016-Ах, Ах, Ах, Ох, Ох, Ох
106
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само дето такава дружина в германия отдавна няма, станали са страхливци и сега улиците вечер опустяха има само араби нечците не от работа в къщи и това е
105
0
 
33
 
! Отговори
точно така преди 8 години
Полицаите са прави глутниците не са техен проблем! На глутницата се противодейства с ловна дружина! Авджии с глаткоцевно 12 калибър 30 нули или бренеке! Само това върши работа оспбенно ако в глутницата има и бесни животни!
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Andji kade si ima li oschte mesta v BRD v bG ima tam schte otidem Demokrazia 26 g
103
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато те е страх да излезеш от дома си! Когато навън те дебнат нашественици! Когато политиците за който си гласувал, вместо да вземат мерки ти дават наставления как да се нагаждаш и съобразяваш с пришълците! Когато си обезорьжен, нямаш на кого да се оплачеш и кой да те защити, когато не ти дават и сам да се защитиш, когато те е сттах да се защитиш и си готов да си търпиш и траеш!ТИ ВЕЧЕ СИ РОБ! ПРИЕМИ ГО! ЧЕСТИТО
102
0
 
52
 
! Отговори
С надежда в сърцето преди 8 години
Надявам се муджахидините да знаят, че в България все пак доста хора имат законно оръжие (а и незаконно). Надявам се още, да са наясно, че западната толерантност ние не я притежаваме. Надявам се да не правят такива грешки тук. Иначе много мършша ще фиряса по тия земи!
101
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 123 Това придава съвсем ново значение на предсказанието: Сирия още не е паднала???