Разгонената мъжка глутница – нова престъпност в Германия

Полицията безпомощна: Регистрираме, за повече нямаме сили!
6 яну 2016 19:30, Елка Василева
256
Разгонената мъжка глутница – нова престъпност в Германия
Снимка: Reuters

Крайно време е да признаем, че заедно с бежанците в Германия навлиза и една мъжкарско-насилническа норма, която вече е сурова реалност, коментира в Дойче веле Фолкер Вагенер по повод грубите посегателства срещу жени насред Кьолн.

Здраво подпийнали, под плаща на нощта, те нападат жени, бъркат под полите и в деколтетата им. Насред Кьолн, групово. Няма никакви съмнения, че извършителите са млади мъже, които на външен вид изглеждат като араби или северноафриканци. Няма съмнение и за друго: дебатите за мигрантите и бежанците навлязоха в нова, ескалираща спирала. В социалните мрежи новината избухна като истинска бомба.

Още по темата

Грубите сексуални посегателства станаха известни на обществеността със сериозно закъснение. При това шокиращата новина дойде не от полицията, а от самите жени, от жертвите. Със своите официални жалби те отприщиха лавината, която сега сериозно застрашава социалния мир в страната.

Защото нощта на разгонената мъжка глутница край Кьолнската катедрала се вписва директно в земетръсния дебат за бежанците. Германското общество е поляризирано до крайна степен. А географският произход на извършителите и характерът на техните действия разгарят още повече обществената възбуда.

Само това ни липсваше след историческата 2015! Над един милион бежанци смятат Германия за най-прекрасното място на света и затова пожелаха да намерят подслон именно тук - при това в рамките на една година. Германското правителство със сетни сили вече месеци наред крепи равновесието в една страна, чиято обществена хармония е изложена на сериозно изпитание. А онези, които защитават отвореното общество, непрестанно са подложени на атаки откъм лагера на потенциалните или откровени ксенофоби.

След случилото се в Кьолн има опасност атмосферата радикално да се промени. Когато предразсъдъците срещу чужденците започнат да звучат като факти, вече няма никакъв смисъл от предупрежденията, че не бива всичко да се хвърля в един кюп. Омразата срещу бежанците и кандидатите за убежище се надига с небивала агресивност, а ксенофобията отново излиза на мода.

Всичко това обаче не бива да засенчва факта, че ние дълго време не осъзнавахме проблема с новата престъпност в резултат от миграцията. Защото сред бежанците положително има и хора, които не са непременно образцови, мили и грижовни бащи.

Хулиганите край Кьолнската катедрала бяха млади мъже. Голямото мнозинство от бежанците - също. След изминалата 2015 година трябва да признаем, че заедно с бежанците в Германия навлиза и една мъжкарско-насилническа норма, която вече е сурова реалност наоколо ни. А този факт изисква нов тип мислене, нов тип действия.

"Вече нямаме сили"

Наложително е например да се подсили полицията. Как е възможно десетки жени да са били оставени на произвола на съдбата, без закрила срещу нападателите?

Обезоръжаващо звучи отговорът на един опитен полицай, който без никакво разкрасяване описва немощта на пазителите на реда: "Ние вече само регистрираме престъпленията, за повече нямаме сили".

А полицейският синдикат се опасява, че в случая няма да има нито една осъдителна присъда. Просто защото липсва персонал, за да бъде организирано ефикасно законово преследване на престъпниците. Тази диагноза звучи стряскащо на фона на променилите се обществени дадености в Германия.

Трудно можем да си обясним и сегашните правила за екстрадиране на хора, извършили престъпления. Здравият разум ни казва, че когато един мигрант извърши не едно, а няколко престъпления, той очевидно трябва да бъде екстрадиран.

Дори на най-обикновения пияница, който вдига скандали в кръчмата, веднага му налагат забрана да прекрачва прага ѝ, а футболните фенове, които палят пиратки на стадиона, на следващия мач също ще останат навън.

Бежанците и кандидатите за убежище обаче трябва да извършат едва ли не убийство, за да бъдат екстрадирани. След случилото се в Кьолн все по-малко германци ще проявяват разбиране към подобно практикуване на законите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
10
 
! Отговори
Права сте, Елке преди 8 години
Благодаря за реалистичното представяне на случилото се и на обстановката в Германия ! Поздрави от Германия
79
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Германците са с по-робска психика и от нас. Надайте се да дадат отпор някога. Само ще сумтят и ще гледат собствената си асимилация.
78
1
 
34
 
! Отговори
българин преди 8 години
Безумието на някои европейски ръководители,съчетано с изродското поведение на мюсюлманите,ще роди нови Хитлер на Европа.За съжаление.Какво още да стане,за да се разбере,че ислямската общност неиска,и не може да живее с други общности.Ислямът превръща човека в див изродски звяр.Решението е унищожение на исляма.
77
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел се интересува от растежа на икономиката но не и от сигорността на своя народ. Населението в Германия застарява. Младите не раждат. За да има пенсии за старите, трябва да има млади хора които да работят. Вкараха тези нерези с надежда да им бачкат но забравиха да попитат евреите какво е това животно "араб"Ако българите имат акъл няма да вкарат араби. Ще вкарат китайци и виетнамци но не и мюсюлмани.
76
5
 
11
 
! Отговори
Евгений Дайнов злото преди 8 години
Обвинявам ви във фашизъм .Аз исках в България така да ги пуснем както Меркел ги пусна свободно да грабят и насилват ,вие не позволихте ,затова сте фашисти .
75
0
 
32
 
! Отговори
дедо Ванго преди 8 години
Европа ке се вдигне. Ке стане страшно за всички, ле се лее много кръв и от двете страни, но накрая белио човек отново ке победи примитивнио. Разликата с предишните големи битки е, че този път белио човек няма да заграбва нови територии, а ще се бори за собственото си оцеляване и собствения си дом!
74
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Личи си и по стоките им взех си пералня немско производство и хладилник! *** пералнята има 3 дефекта отстранявани в сервиз само за първите 5 мес от гаранцията а хладилника издава едни пукащи звуци за които няма обяснение и са пълна мистерия! Май в заводите им бачкат вече "изнасилвачите"! И германците вече ги няма!
73
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тия глутници Меркел и меките брюкселски китки искат да бъдат разпределени по държавите като задължителни квоти!!! Единственият със запазен разум европейски политик в момента е Орбан. И полският президент също не си поплюва, нашият е *** мушморок, каквото му наредят началниците, това ще прави. И като се оправи времето и тръгне новата вълна от милиони към Европа, какво ще правиме бе?!?! Европа се самоубива просто!
72
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 80Викаш, щом си го прочел в статия трябва да е истина. Умно.
71
4
 
5
 
! Отговори
nobi преди 8 години
браво, продължавайте в същия дух. заслужавате си го
70
0
 
44
 
! Отговори
КуКлусКла преди 8 години
САЩ устремно ислямизират Европа , а такива като вярното куче на Обама Меркел не спира да втълпява на народа си че са им длъжни ......Значи амуджата има право да иснасилва наред но Германец ако направи с бежанка нещо подобно може да получи 20 години затвор минимум . Докато не спрат сляпо да вярват на ислямистката Меркел и да гледат само към ислямистите от САЩ ....нещата ще стават много зле ! Тук искам да кажа на Бойо да гледа внимателно какво става когато слугуваш безвъзмездно на САЩ !
69
0
 
28
 
! Отговори
123 преди 8 години
ако няма твърди мерки и затягане на хватката около мигрантите,този случай хич няма да е единствен и ще стане практика.Когато масово се извършва престъпление е почти невъзможно да се докаже индивидуална вина.Настана момента за действие с твърда ръка,изтърват ли го,да се сърдят на себе си после.Обаче някой има интерес от това,още не съм разбрал целта,мисля,че се цели дестабилизация на ЕС и разпадане,хм?
68
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С извозването на говорящите животни по родните им места да се заеме "Луфтвафе" и флота на адмирал Дьониц.
67
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма германци вече всички са *** - претопиха ги , а преди това им промиха мозъците!
66
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най - опасното е че политиците се опитват да потулят всичко както в Дания го правят. Има една статия "швеция изнасилената страна", която ако я прочетете направо ще ви се доповръща като разберете как хиляди изнасилвания в Швеция от емигранти се покриват умишленно всячески и всеки дръзнал да даде гласност бива гонен и притискан с легални и нелегални средства. Нещата няма да приключат добре за съжаление... но нека се сблъскат с проблема та другият път като ни говорят за интеграция да им е за обеца
65
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"След случилото се в Кьолн все по-малко германци ще проявяват разбиране към подобно практикуване на законите." това беше и целта на целия режисиран спектакъл. Просто си представям как хиляди араби решават спонтанно да се разделят на групи в два града и да нападат жени уж подпийнали. Сега германците ще се надигнат, ще протестират и на следващите избори познайте.
64
0
 
10
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
До АнонименБрато на какъв език е това? Надявам се да не си българин, че с тази "грамотност" пази майко България...
63
0
 
27
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 8 години
До АнонименМалкият, дедите на тези калоферци дето ги наричаш пиянки не са позволявали на турците да преминават яздещи коня си през Калофер-родното място на БОТЕВ ако знаеш кой е де!!!! СЪМНЯВАМ СЕ
62
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е просто втората фаза от помохамефанчването на Европа! Едно време по " верме разделно" турците какво са правили тука!?
61
0
 
38
 
! Отговори
Хей преди 8 години
Да се върнем към 2006 .Световното в Германия предстои ,но един папа ,скромен учен ,монах предупреждава,ако Европа не приеме християнските си корени тя ще загине като късната Римска империя.Шок и ужас,колко невъзпитано тръбят феминистките.Каква неука средновековна мисъл викат от Шарли Едбо и правят карикатура как троицата прави секс .Християнството умря- пишат немски медии .Италия кани Кадафи ,а жени приели исляма от Рим крещят пред Ватикана-Аллах е велик . Това преди Брайвик ,Обама ,Бойко и тн .