Трябва да сте любезни, мен ме покани госпожа Меркел!

Публикуваха доклад на полицията за случилото се в Кьолн
7 яну 2016 13:00, Елка Василева
272
Трябва да сте любезни, мен ме покани госпожа Меркел!
Снимка: БТА

Нови подробности излизат около скандала, избухнал след събитията в Кьолн през новогодишната нощ.

Изданието "Билд" публикува доклад на полицията, в който подробно се описва какво точно се е случило на площада пред Кьолнската катедрала и в сградата на жп гарата.

Още по темата

Както стана известно по-рано, около 1 000 млади мъже, предимно с арабска или северноафриканска външност,  се делели на групи и нападали жени. До момента само от Кьолн в полицията са подадени над 100 жалби на пострадали, които съобщават за посегателства, изнасилвания, обиди и грабежи. Близо 50 жалби са постъпили в полицията в Хамбург, има аналогични случаи и в Берлин, Дюселдорф и Щутгарт, но не е известно дали те са свързани един с друг.

В публикувания доклад на полицията за ситуацията в Кьолн се казва, че повечето от нарушителите на реда са били пияни или дрогирани. Те са се били събрали на площада между гарата и катедралата малко преди настъпването на 2016 година. Умишлено пускали фойерверки към другите празнуващи и към полицията, хвърляли бутилки по хората.

"Дори появата на полицията и предприеманите мерки не са накарали тълпата да прекрати това, което е вършела както пред гарата, така и в самата сграда на гарата", се казва в доклада.

Не се посочва общо колко хора е имало в онзи момент на площада. Полицаите са били между 150 и 200.

За да бъдат избегнати смъртни случаи, служителите на реда решили да прочистят площада. Безредиците обаче не спрели, като се преместили в сградата на гарата.

Към органите на реда постоянно се обръщали момичета, които съобщавали за нападения и сексуални посегателства, се посочва в документа.

"Поради големия брой такива деяния службите за сигурност са се ограничили с установяването на спокойна обстановка, както и други най-необходими мерки. Тъй като е било невъзможно да се помогне на всяка жертва и престъпникът да бъде оперативно задържан, полицаите са били на границата на разочарованието", пише в доклада.

В един момент органите на реда просто не можели да приемат нови жалби, пише авторът на документа.

"Мен ме е поканила госпожа Меркел"

Авторът на доклада посочва, че за първи път през 29-те си години служба се сблъсква с подобна проява на неуважение.

Той пише, че престъпниците пред очите на полицаите унищожавали документите си за самоличност, заявявайки, че на другия ден ще получат нови.

Цитиран е чужденец: "Вие трябва да бъдете любезен с мен. Мен ме е поканила госпожа Меркел".

Нарушителите на реда игнорирали забраните на полицаите, ходели по нужда в сградата на гарата, спали на пейките и по пода, преминавали от един перон на друг през линията, заплашвали свидетели и пострадали, се казва в полицейския доклад.

Правоохранителните органи провеждат разследване срещу трима заподозрени. Ралф Егер – вътрешен министър на провинция Северен Рейн-Вестфалия, не посочи подробности в интерес на следствието.

Освен това е известно, че полицията анализира социалните мрежи, видеозаписи и снимки, направени през новогодишната нощ на площада. Идентифицирането на престъпниците сред тълпата обаче е много сложно, казват от органите на реда.

От полицията в провинция Северен Рейн-Вестфалия, където се намира Кьолн, смятат, че престъпниците са действали по предварителен сговор. "Когато 1 000 мъже от Северна Африка се събират на едно място, това не може да е случайност", казват от органите на реда.

Кандидати за убежище в Германия може да бъдат депортирани, ако се установи, че са участвали в серията посегателства срещу жени в новогодишната нощ в Кьолн, предаде междувременно Асошиейтед прес, като цитира германския министър на правосъдието Хайко Маас.

В интервю пред германския в. "Функе" Маас каза, че законът позволява хора да бъдат депортирани по време на процеса за предоставяне на убежище, ако тези хора са осъдени на една или повече години затвор, допълва АП.

Пред в. "Билд" вчера германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза, че всеки, който е извършил сериозни престъпления, независимо от статута си, ще трябва да очаква депортиране от Германия, допълва АП.

Сега в Германия действа правилото, че бежанците, извършили престъпления, може да получат до три години затвор и да излежават присъдата си на територията на страната, допълва ТАСС.

Трябва да обсъдим възможното изменение на това правило, посочи Де Мезиер пред "Билд", цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: нападенияКьолн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
2
 
35
 
! Отговори
Яшар преди 8 години
Германците много обичат да се хвалят със службите си. Обаче службите им пропуснаха факта, че този милион имигранти са армия на Идил и броят и продължава да нараства. Вчера изнасилваха, утре ще гърмят с бомби, а в други ден ще размажат Германия. После Франция, Италия, Англия и останалите държави, които изпаднаха в зависимост от САЩ. Защото тези държави загубиха чувството си за самосъхранение. Същото се отнася и за България. Вместо службите ни да охраняват държавата, те си джиткат бизнеса с враговете ни, бутат кинти в офшорки и си подготвят маршрути за бягство, при необходимост.
153
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам въпрос когато Германия и Швейцария изгонят поне 60-70 % от тази *** ,защото това ще стане ,не се съмнявам , те къде ще отидат ?
152
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли един истински водач с топки в тая Европа на левите резби и меки китки да каже истината на хората и да ги поведе.За 24часа нема да остане ни една резана маимуна а на Света София ще има златен кръст.Къде отидеха мъжете в тая Европа. Треперят ми ръцете от гняв и мъка.
151
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анонимен 197Това е вдъхновението за сексуалните посегателства - мракобесната религия, която обещава рай на небето, ако се вършат зверства на земята. Организирани престъпници с религиозни мотиви, използващи опита на насилията над жени в собствените си страни и по-специално на площада Тахрир в Египет. А кой ги организира, който ги прати в Европа с подобни послания и който им плати екскурзията и дрогата за да издържат на дългите преходи.
150
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам защо всички са забравили разпространената в края на август 2015 година информация как върховен мюсюлмански предводител насъсква прииждащите към Европа мюсюлмани с думите "Отивайте в Европа и опрашвайте жените им, защото мъжете им са мързеливи!"? Дори подобни вдъхновения бяха изречени и пред насъбралите се около Одрин прииждащи къв България или Гърция мюсюлмани, от одринския мюсюлмански ходжа или там какъвто му е религиозния сан.Това е вдъхновението за сексуалните посегателства - мракобесната религия, която обещава рай на небето, ако се вършат зверства на земята. Организирани прес
149
3
 
19
 
! Отговори
Ципрас преди 8 години
Честита Нова година фрау Меркел.Хахахаааа
148
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ключът от бараката се крие в щатите и англия и техния рупор шорош! С помощта на *** нпо-та те бомбардираха джан.говците с клипове в интернет и ги подканяха и напътстваха къде да гастролират.Бяха и финансирани. А дъртата комсомолка папка и изпълнява като зомби. Само се чудя кога ще изригне тоя народ или всички вече са от вида Кончита Вурст. Не че ние сме по смели!
147
1
 
24
 
! Отговори
Марк преди 8 години
Трябва да кажем на германците : " Добре дошли в действителността!"
146
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел да пита Боко как се фалшифицират избори, защото на следващите ще загуби здраво :)
145
3
 
53
 
! Отговори
Бай Добри преди 8 години
Още преди години във един форум написах че тези стотици милиони "тъмни субекти" от близкия изток и от Африка са перфектното оръжие за масово поразяване по опасно дори от нормална армия и рано или късно някой ще се възползва от това оръжие! Действат бавно но сигурно и постепенно унищожават обществото отвътре. Като вирус. Тогава много хора ми се смяха, но ето че сега теорията ми се потвърди!
144
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НадяНадя краво ако дойда у вас и правя тези неща дали ще уважиш порядките ми. То бива безмозъчност ама тва твойто направо е крайно.
143
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези в Германия поне си имат оправдание, имат покана.
142
1
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много се радвам за Германия, точно това заслужаваха. Те се опитаха да направят това и за другите европейски страни но те бяха с всичкия си и категорично отказаха да стават за смях. Нека пикаят в техните гари, спят в техните подлези, обарват техните жени и т.н. Интересно как полицията ще спре десетки хиляди нарушители, как ще арестува хора които нямат лични документи и не им знаят даже имената. Това е само началото, жесток шамар за наивниците които посрещнаха тази *** с аплаузи и храна.
141
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е чудесен шамар за цялата германска върхушка, жалко че не може същото да се случи във Вашингтон.
140
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pазвpащeнная тoлepантнocтью жeнcтвeнная пoлитика Eвpocoюза ужe давнo нуждаeтcя в peopганизации. Измучeнный Cтаpый Cвeт на пpoтяжeнии ceми дecятилeтий выпeндpивалcя и нe давалcя бpутальным альфа-cамцам, cпocoбным навecти пopядoк на кoнтинeнтe, пoка нe наpвалcя на кpeпкo cлoжeнных дикаpeй идeйных cтopoнникoв патpиаpхата из Афpики и Ближнeгo Вocтoка... Po-tocno ot tova obiasnenie...Pak sme na gresnata strana...
139
2
 
78
 
! Отговори
Непростимо за Меркел преди 8 години
Меркел създаде нов вид ФАШИЗЪМ! И това НИКОГА няма да й бъде простено. Тя се нареди до Хитлер с нов, но нацизъм с обратен знак - с репресия към беззащитните жени на собствения си и народ и народите на Европа. Жените в частност също никога няма да й го простят. Поне аз - не, никога!
138
2
 
51
 
! Отговори
Нъц преди 8 години
Дори утре да се обърне палачинката и ново правителство да поиска да извади имигрантите от Германия, как ще го направи? Те, ако рекат, че няма да мърдат оттам. с каква сила ще ги отпратят обратно? Могат да им спрат издръжката, но трудно биха им се противопоставили, ако решат да си я вземат сами. Богатите араби и разните полулегални престъпни ислямистки мрежи също могат да ги поддържат, дори и да не получават помощи от германското правителство.Па и нужда няма, в Германия има много за разграбване.
137
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер...това трябваше да се случи,за да се опомнят самите германци и да кажат край ,....край на Меркел,край на мюсюлманската емиграция .....
136
1
 
54
 
! Отговори
ядосана преди 8 години
Не знам дали не ме избива на смях през сълзи вече. Всичко това се очакваше и народи с непромити мозъци откога предричахме подобно нещо, но явно германците твърде дълго са обучавани да изпитват вина и сега това им идва като гръм от ясно небе. Убедена съм даже, че сигурно ще има такива, които ще отричат, че случилото се в Кьолн е свързано с безконтролното пускане на "бежанци". Само още не мога да преценя колко време остава до появата на нов Хитлер, при тези условия ще никнат като гъби
135
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да се реши въпроса полицията трябва да се оборудва с огнехвъргачки.