Камерън: Ако британците искат вън от ЕС, ще се съобразим

Засега обаче правителството няма планове за такъв изход
10 яну 2016 19:31, Красимир Ангелов
27
Камерън: Ако британците искат вън от ЕС, ще се съобразим
Снимка: БТА

Ако британците гласуват за напускане на ЕС на референдума за членство в края на 2017 г., правителството ще трябва да намери начин да го извърши, заяви премиерът Дейвид Камерън, цитиран от Ройтерс.

Публикувано в четвъртък проучване на общественото мнение показа, че повечето от британците, които вече са решили как ще гласуват, ще подкрепят излизане от ЕС.

Премиерът Камерън подчерта, че не смята, че напускането на ЕС би било правилното решение, ако успее да постигне планираните реформи в отношенията с блока. "Британската общественост ще вземе своето решение. Ние трябва да изпълним това решение, каквото и да е то", заяви той в предаване по BBC. И продължи: "Не мисля, че излизането от ЕС е правилният отговор", но ако британците решат това, правителството ще трябва да намери начин”.

Засега британското правителството обаче не подготвя планове за случай на напускане на ЕС. Вместо това Лондон се съсредоточава върху плановете за предоговаряне на отношенията с ЕС и за организиране на референдума, заяви Камерън и изрази увереност, че може да се постигне споразумение по най-спорния въпрос от неговите предложения - плановете за ограничаване на социалните плащания за мигранти от ЕС.

Британският премиер се надява на успех още на срещата на лидерите на ЕС следващия месец в Брюксел. Ако обаче през февруари не се постигне споразумение, референдумът може да се състои през септември или по-късно, съобщава БТА.

Самият премиер не обвързва политическата си съдба с референдума. "Ще остана премиер, даже ако след референдума Великобритания прекрати членството си в ЕС", подчерта Камерън и посочи, че собственото му бъдеще в политиката зависи не от референдума, а от провеждането му. Ако кариерата ми зависеше от изхода от референдума, това би могло да попречи на обективността на гласуването, заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
камерън е мноо голям - подкрепяше приемането на чужденци в ЕС, но не и в Англия. Поне пък българските демократи приеха хиляди ***. Изобщо не знам как още има българи в България. за 25 години демокрация ви размазаха бе хора
14
1
 
2
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Преди много години, по време на честването на 50 РД на един именит български лекар, който е немски възпитаник, Тодор Живков заяви: " Ние през ПСВ и през ВСВ сме били с Германия и ако трябва и през ТСВ ще бъдем с нея! Ха, ха, ха..."
13
3
 
3
 
! Отговори
Johny English преди 8 години
До ИдеалистТи ако искаш отивай в германския халифат , но на мен ми се седи в Ингланд . Тиквата от сега да договаря да продължим да си ходим там свободно в замяна на пълна подкрепа за тях , каквото и да искат !
12
10
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Още сега си тръгвайте. Ние оставаме с Германия!
11
2
 
22
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Да вие сте по-подходящи за щат от САЩ, отколкото за член на ЕС ! И без това сте троянския кон на краварите в ЕС!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Mай месец са изборите. Най-вероятно повечето хора ще гласуват да напусне. Ползите са само за големите компании. Повече хора имащи достъп до пазара, подбиват заплатите. А от техните колонии какви същества са довлекли, просто не е истина. Меринджей до меринджей.
9
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какви европейци са тези....то не са пакистанци,индийци,африканци,азиатци,араби,и какви ли още не но къде са европейците се пита във въпроса........
8
31
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Turciq e nai velika
7
2
 
14
 
! Отговори
Онанимен преди 8 години
Камерън е пълен ***.Британците не искат имигранти извън ЕС. Защо не се вслуша във волята им?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Abe moderatore, ako si umoren, varı da spish! Kakvi sa tiq cenzuri ? Nishto obidno ne sam napısal!!!!!
5
0
 
2
 
! Отговори
Iberte egalite frate преди 8 години
I za kralicata li pak taka?
4
6
 
26
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Знаем как се преброяват гласовете при вота, както и за отцепването на Шотландия от Англия, извъртяхте го, за да не могат да се отделят, а иначе статистиката показваше 80% за излизане , ама , хайде, вЕрваме Ви.
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 3! Ti Anglichanite ne gi misli! Tesa bogatı v momenta i to mnogo bogatı!
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това с референдума е за наивниците. По сикоро човек си задава въпроса: Защо Англия иска да напусне ЕС, нали ЕС е много успешен? Толкова го хвалиха този ЕС и изведнъж един от основателите на "фирмата", един от най-важните акционери във фирмата решава да напуска! Какво знаят британците, знаят ли нещо което другите не знаят че искат да бягат, да не би да се окаже, че "стабилният" ЕС има трилиони дългове и после всички да плащаме а те да се измъкнат.
1
6
 
36
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
И ако Британия излезе от ЕС къде ще ходят да чистят българите не ми е ясно?