Нападенията в Кьолн били координирани

Не трябва да обвиняваме спазващите закона мигранти, зове министър
Обновена: 10 яну 2016 22:06 | 10 яну 2016 21:40, Красимир Ангелов
70
Нападенията в Кьолн били координирани
Снимка: Reuters

Властите трябва бързо да установят дали поредицата сексуални нападения и обири в новогодишната нощ в Кьолн, повечето от които се приписват на чужденци, са свързани с подобни деяния в други градове, заяви германският министър на правосъдието Хайко Маас в интервю за "Билд".

Още по темата
"Когато такава орда се събере да извършва престъпления, това изглежда планирано по някакъв начин. Никой не може да ме убеди, че това не е било координирано или подготвено", заяви Маас. Той не изключи също да има връзка между нападенията в Кьолн и нападенията над жени в други германски градове в новогодишната нощ.

"Всички връзки трябва да бъдат щателно проверени. Има подозрение, че е била избрана конкретна дата с очаквана численост на присъстващите", каза Маас.

Наред с това министърът предупреди, че не трябва за тези нападения да се винят спазващите закона мигранти, след като в полицейски доклад бе съобщено, че повечето заподозрени нападатели са бежанци или незаконно пребиваващи в Германия.

Същевременно полицията в Кьолн съобщи, че подадените жалби за прояви на насилие в новогодишната нощ вече са 516, 40 процента от тях са за сексуална агресия, предаде Франс прес.

В новогодишната нощ около 1000 мъже, голяма част от тях пияни, са се струпали около централната гара в Кьолн. Повечето са имали вид на хора от северноафрикански или арабски произход, напомня ДПА.

Хайко Маас обаче заяви, че е погрешно да се прави връзка между новогодишните изстъпления в Кьолн и пристигането на над 1 милион бежанци в Германия през 2015 г. "Разбира се, че сред тези над 1 милион души има такива, които извършват престъпления, но няма данни броят на престъпленията да е скочил рязко след бежанския поток", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.