Нападенията в Кьолн били координирани

Не трябва да обвиняваме спазващите закона мигранти, зове министър
Обновена: 10 яну 2016 22:06 | 10 яну 2016 21:40, Красимир Ангелов
70
Нападенията в Кьолн били координирани
Снимка: Reuters

Властите трябва бързо да установят дали поредицата сексуални нападения и обири в новогодишната нощ в Кьолн, повечето от които се приписват на чужденци, са свързани с подобни деяния в други градове, заяви германският министър на правосъдието Хайко Маас в интервю за "Билд".

Още по темата
"Когато такава орда се събере да извършва престъпления, това изглежда планирано по някакъв начин. Никой не може да ме убеди, че това не е било координирано или подготвено", заяви Маас. Той не изключи също да има връзка между нападенията в Кьолн и нападенията над жени в други германски градове в новогодишната нощ.

"Всички връзки трябва да бъдат щателно проверени. Има подозрение, че е била избрана конкретна дата с очаквана численост на присъстващите", каза Маас.

Наред с това министърът предупреди, че не трябва за тези нападения да се винят спазващите закона мигранти, след като в полицейски доклад бе съобщено, че повечето заподозрени нападатели са бежанци или незаконно пребиваващи в Германия.

Същевременно полицията в Кьолн съобщи, че подадените жалби за прояви на насилие в новогодишната нощ вече са 516, 40 процента от тях са за сексуална агресия, предаде Франс прес.

В новогодишната нощ около 1000 мъже, голяма част от тях пияни, са се струпали около централната гара в Кьолн. Повечето са имали вид на хора от северноафрикански или арабски произход, напомня ДПА.

Хайко Маас обаче заяви, че е погрешно да се прави връзка между новогодишните изстъпления в Кьолн и пристигането на над 1 милион бежанци в Германия през 2015 г. "Разбира се, че сред тези над 1 милион души има такива, които извършват престъпления, но няма данни броят на престъпленията да е скочил рязко след бежанския поток", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Дръмко преди 8 години
Координирана атака срещу Меркел и единството на ЕС.. Това е. Кой има интерес - Путин. А бандитът действа по бандитски, заедно и чрез бандити. Следователно КГБ стои зад всичко това което се случва в ЕС и Турция. А за у нас да не говорим. Ние сме опитни зайчета на ФСБ.
45
0
 
1
 
! Отговори
защо тези преди 8 години
.....са все млади мъже бе? а меркел да бъде изнасилена и прогонена в Сирия или Африка
44
0
 
0
 
! Отговори
men преди 8 години
малко социално инженерство от баба меца и шефовете и с кривите носове и големите ушаги. леко инсценирани грабежи и изнасилвания (който е виждал немски полицаи в действие добре знае че няма да седят и да гледат как някакви *** изнасилват германки на площада), съответна реакция - бой на амуджи и произволно хванати чужденци от не дотам цивилизовани немски граждани - и решението : гледайте на изборите 2017 кого ще изберат немците заради страха от нацизма и саморазправата.
43
0
 
0
 
! Отговори
До 44 преди 8 години
Ами то си е така.Аз на колкото бели жени съм поискал все са ми давали,даже и са си искали.
42
0
 
6
 
! Отговори
Германия... преди 8 години
ще се събуди и тогава- жална ви майка !!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
Накрая ударът срещу А. Меркел удар срещу сравнително монолитната европейска търговска зона, която е затворена, и е експортно ориентирана. Очевидно това пречи, и се търси начин чрез различни методи на въздействие европейската търговска зона да бъде преориентира от експортна към импортна. Още повече, че силния към момента долар създава още по-големи препятствия пред експорта на САЩ, и натиска върху техния производствен потенциал става все по-висок. Предполагам, че и провокациите ще растат.
40
3
 
4
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 8 години
И аз бях на площада и много ми хареса да ме стискат. Едни такива, яки, а не като моя Трътльо. Мама Меркел да приеме поне още 1 млн., та да има и за по-старите жени.:)
39
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страх ви е господин министър да признаете, че сгрешихте като пуснахте толкова много престъпници в страната си.Вярно, сигурно не всички са престъпници, но се говори че 50000 от мигрантите са бивши бойци на ИД.През август в мрежите течеше клип, на който ислямски имам ги изпращаше в Европа с думите "Идете, опрашвайте жените им, защото мъжете им са мързеливи.Защо подценявате всичко това?Извинете се на народа си и на народити на Европа, защото този мигрантски поток е поканен от Меркел.
38
0
 
5
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
От чисто техническа гледна точка, обаче, няма как толкова много мъже да действат синхронизирано, при това да извършват насилие, заради което могат да бъдат подложени на строги наказания. Тези мъже са били предварително мотивирани, вероятно дори с пари, и стимулирани с различни психоактивни вещества плюс алкохол. Това е силите на не само на една от специалните служба, а на няколко работещи в сътрудничество. Предварително са били и нахъсвани от провокатори, който са пресъздавали сцени на насилие.
37
2
 
1
 
! Отговори
Сини дънки и ризка преди 8 години
Със сигурност са били координирани. Вероятно се цели дискредитация на политиката на А. Меркел относно интеграцията на бежанците. Но това е само повърхностната цел. Главната цел е налагането на по-мащабни проекти за търговия, и засилване на англо-американското влияние в ЕС. В едно с театъра на Камерън, който със своите действия посочва като алтернатива на ЕС усилване на търговките връзки със САЩ, Канада и Австралия. Всички тези действия имат общ вектор.
36
0
 
8
 
! Отговори
дани преди 8 години
До 46Там е работата, че не са само 500 жени. Доста повече са, но властите прикриват умишлено тези случаи, за да няма напрежение. Има нападения, грабежи също. А това е кофти политика, която рано или късно ще ти гръмне в лицето.
35
0
 
11
 
! Отговори
дани преди 8 години
Изказването на правосъдния министър на Германия показва, че тези хора си нямат идея с кого си имат работа. Никой не можел да го убеди, че не било организирано. Може да бъде неорганизирано, защото те са различни от вас, не действат като вас, нямат вашите задръжки. Вземете, че вденете най-накрая!
34
3
 
6
 
! Отговори
ferdy преди 8 години
1000 маймуни нападнали немските жени, а немските мъже през това време счупили китка, гледали сеир и се пощипвали весело един друг...Ало Ханс, Ото - какво става, момчета?!
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не са координирани,просто това им е манталитета и държанието. те не признават никакви *** закони. минават десетки граници,чупят хотели,късат документи,плюят и изнасилват
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само са били координирани,ами са били убедени ,че ще им се размине безнаказано.
31
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Лечителятнашите руски братяте са по-зле и от маймуняците в Германия бе ушaнко
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българинаГерманците се убеждавам са дървени и при това много прости философи:)) държавата им е разбитаи що реши така? Какво са 500 нападнати жени или 1000 заподозрени маймуни на 85 млн население? Ще намерят начин да се оправят, ако ще и 100 хил получовека да трябва да депортират.А може и да приложат позабравения принцип "арбайт махт фрай" :)))
29
2
 
15
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
В 7 немски града, по едно и също време?! Абе, тия са били от отбора по синхронно изнасилване... хаха. :)))
28
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Които сме били по арабския свят, сме наясно, че няма нищо организирано. Просто маймуняците са се напили и са видели бели жени. Това е тяхната представа за нашия свят. Че на бялата жена трябва само дай поискаш, и тя ще ти даде.
27
4
 
18
 
! Отговори
българина преди 8 години
Германците се убеждавам са дървени и при това много прости философи:)) държавата им е разбита и не могат да разберат кой е виновен