Белгия учи бежанците, че жените могат да носят минижупи

Курсът "Как да се държим с европейките" ще бъде задължителен за всички
12 яну 2016 07:09,
67
Белгия учи бежанците, че жените могат да носят минижупи
Снимка: Reuters

Белгийските власти смятат да въведат специален курс по културна адаптация за имигрантите, които продължават да прииждат в страната, съобщи министърът за убежището Тео Франкен пред местните медии.

Обучението ще бъде ориентирано към мъжете, пристигащи без семейства и ще се фокусира върху отношенията между жените и мъжете в Европа, включително информация за сексуалните връзки между тях.

Жените имигранти пък ще научават за гражданските си права. Новият курс ще се води в бежанските центрове и ще бъде задължителен за всички, за които бъде преценено, че могат да останат в страната.

Имигрантите ще научават за правата на европейките да гласуват, да работят, да се забавляват.

"Ще обясняваме, че е нормално жените да излизат, че могат да носят къси поли и че не можеш да ги докосваш просто, ей ,така", поясни министърът.

Подобни курсове вече са били преподавани в бежанските центрове в Белгия.

"Много мъже, пристигнали сами, идват от култури, където има строго разделение между мъжете и жените. Тук отношенията са по-свободни и има пълно равенство между половете. Няма да отстъпим и на сантиметър от това", заяви Франкен пред тв канал VTM.

Макар въвеждането на курса да беше обявено след нападенията над жени в няколко германски града на Нова година, белгийските власти отричат той да е свързан със събитията в Кьолн.

"Нещата трябва да се направят ясни от самото начало, защото често става дума за слабо образовани и за неграмотни хора. Трябва да използваме всички възможни средства, за да обясним нашите ценности и да защитим демократичното върховенство на закона", смята белгийският миграционен министър.

Според  Франкен инцидентите с жени не са чести, но са факт. Миналата седмица е експатриран афганец, изнасилил 11-годишно момиче в бежански център.

Организации, водещи интеграцииони курсове за новопристигнали чужденци съобщиха, че само в Брюксел ще са нужни 15-20 хиляди места. В момента такова обучение се предлага само на около 3000 души и се води от доброволци.

Междувременно Свободният университет на Брюксел обяви 10 работни места за бежанци. Кандидатите трябва да имат признат статут и познания по арабски, английски и по културата на пристигащите в ЕС имигранти. За да няма обвинения за дискриминация, за работата ще могат да се кандидатират и белгийски граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
4566 преди 8 години
rape refugees
36
0
 
1
 
! Отговори
притеснява ме снимка преди 8 години
зачохлените ги поместват в рубрика ес. това е страшнотодопреди мееци такива снимки бяха в раздел близък изтокявно днес.бг вече се счита за исля...мска принадлежност
35
0
 
4
 
! Отговори
До 38 преди 8 години
Медицината не е установила у тях потентност, по-висока от тази на останалите мъже.Истината е друга - свободата и равноправието трябва да се заслужат. А сега какво стана? Някакви бежанци идват от държави, където са били третирани според средновековни тоталитарни правила и са имали статут горе-долу като роби. В Европа се видяха свободни и незаплашени от линчуване,пребиване с камъни, скопяване или хвърляне от покрив на висока сграда. И веднага се разпасаха и самозабравиха
34
0
 
8
 
! Отговори
За да ви уважават преди 8 години
"Културна адаптация на емигрантите, става дума за слабо образовани и неграмотни хора - там ви е грешката, господа белгийци.Когато някой иска да бъде приет някъде, той трябва предварително да се е самоубедил, че правилата на домакините са задължителни и за него.Ако той идва, за да бъде хранен и обгрижван, но започне да вилнее и да налага своите правила, редно е да бъде натирен от страната, но преди това да отработи в рудници или каменоломни солена глоба, а също и издръжката, получена даром.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДИАГНОЗА:"Белгия учи бежанците, че жените могат да носят минижупи"---ЗАКЛЮЧЕНИЕ:Каквато майката, такава и щерката.Д-р Менгеме.
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
след курсовете следват - беседи и семинари ако ставаше така Садам и Кадафи щяха да са водачите на цевилизованото общество неизбежно - ще се стигне до насилие и строги военни мерки - просто не зависи от властите това са естественни процеси и логична последователност на нещата -просто гледайте
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасно, а следващият урок за какво ли ще бъде, например че блусът е танц, а не средство за съвокупление ?
30
0
 
12
 
! Отговори
bobo преди 8 години
Тояга трябва,а не курс
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега какво да очакваме - зачулени с минижупи ли?
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 'Пиша от Индия'. Ти да не си от Индията в Столипиново, или Максуда. Щото в държавата Индия всъщност груповите изнасилвания са доста чести, аз помня един фрапантен случай на изнасилена японска туристка и това не е единствен срещу туристти. А за индийки е съвсем отделно.
27
0
 
28
 
! Отговори
ха!! преди 8 години
.,,.Афганистанец изнасилил 11годишно момиче''-ето го лицето на средния бежанец.Ето за какво става въпрос!! А те ще ги превъзпитават с приказки за минижупи
26
0
 
13
 
! Отговори
no name преди 8 години
До Пиша от ИндияЩо пишеш глупости??? Преди месеци имаше случай на брутално групово изнасилено момиче в Делхи в АВТОБУС на гр.транспорт. Никой не беше реагирал. Има безброй статии за застрашителните размери на тези престъпления точно в Индия. Потърси в гугъл и ще видиш. Грешно си информиран
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не направят изследване къде се корени тази висока потентност сред мюсюлманите.
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ходи обяснявай на бика, че червеното е цвят като всички останали.
23
10
 
9
 
! Отговори
Пиша от Индия преди 8 години
Тука да пипнеш жена е абсолютно немислимо и крайно нездравословно, получаваш си наказанието в рамките на няколко секунди. Пребиват те като куче, не полицията, а хората наоколо. И това е добре. Щото дойде ли ченгето, *** жална .
22
1
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Не е възможно да превъзпитаваш един оформен вече като характер и възгледи възрастен човек.Просто не става.Това става само в детска възраст,но не и при изграден вече характер.
21
0
 
30
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Същите "европейци", които ни учеха как да интегрираме "нашите роми" - се насадиха на същите пачи яйца.
20
1
 
28
 
! Отговори
no name преди 8 години
"Миналата седмица е експатриран афганец, изнасилил 11-годишно момиче в бежански център" - първо- този *** защо е оставен жив??? второ - защо го връщате, за да се върне пак през някоя друга бразда/граница, а не го съдите и затворите в тъмницата??? трето - как очаквате подобни индивиди да се интегрират??? четвърто - курсове за обучение ??? WTFFFF??? тия европейци са болни мозъци. не дай Боже в БГ някой бежанец да нападне българин/ка - аз ще съм първата, която ще изляза със сопата и брадвата!!!
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро ще ги учат че може да носят бради и да са всъщност мъже а не жени а също и много други европейски ценности.
18
0
 
36
 
! Отговори
Ив преди 8 години
Стига глупости бе!! Разкарайте ги от Европа бе!! Тия *** тотално ми падат в очите. Супер се кефя на европа и културата, която си имаме, обаче това е тотално разпиюолване за хора, които не ни ценят нито грам!!! Ако някой ме плюе, ще му забърша един шамар и няма да го погледна повече, а наще с перце ги галят! ***! Ако европейците знаеха как онез са вилнели в собствените си държави, трябва да им треперят гащите! Изнасилванията там са национален спорт.