Германски кмет изпрати автобус с бежанци при Меркел

Така протестира срещу миграционната политика на канцлера
14 яну 2016 16:37, Елка Василева
56
Германски кмет изпрати автобус с бежанци при Меркел
Снимка: архив, Reuters

Германски кмет, недоволен от Бавария, през която в страната пристигат мигрантите, заяви днес, че е изпратил автобус с 51 бежанци в правителствената канцелария в Берлин, за да протестира срещу миграционната политика на Ангела Меркел, съобщи Франс прес.

Според комюнике на Петер Драйер, оглавяващ селската община Ландсхут, тази символична акция цели "да отправи сигнал, че не може и не бива да продължаваме по същия начин в политиката за приемане на бежанци".

Автобусът се очаква да пристигне в германската столица късно следобед. В него пътуват 51 сирийци на възраст от 21 до 45 години, получили вече бежански статут в Германия и "записали се (доброволно) за пътуването до Берлин", гласи комюникето.

"Опитваме се да интегрираме тези хора, но това няма да стане, ако пристигне нова вълна от един милион (мигранти). Ето защо е време да ударим с юмрук по масата", обясни Драйер пред телевизия "Ен 24".

Организацията в защита на мигрантите "Про азил" обаче остро осъди тази инициатива, която "използва отчаянието на бежанците и злоупотребява с него, за да заяви: искаме да затворим границите".

"Превръщат хората в инструмент, за да осигурят картинка на медиите", с негодувание заяви за "Ен 24" ръководителят й Гюнтер Буркхардт.

Богата южногерманска провинция Бавария поема повечето бежанци, пристигащи от Австрия, след като са преодолели опасно пътешествие през Средиземно море и Балканите. После ги преразпределят из другите региони на Германия, но Бавария неведнъж е заявявала, че е претоварена и с труд осигурява подслон на всички мигранти.

Съответно баварските ръководители вече от месеци критикуват водената от Меркел политика на протегната ръка към бежанците, заради която рейтингът на канцлера пада. След като заплаши да затвори границата с Австрия, премиерът на провинцията Хорст Зеехофер настоя да бъде определен максимален брой бежанци, които да бъдат приемани.

Канцлерът Меркел обеща съществено да намали броя на бежанците чрез действия в европейски и международен мащаб, но твърдо отказва да определи таван. Миналата година Германия отвори вратите си за около 1,1 милиона кандидати за убежище, което бе осезаемо предизвикателство за логистиката, разработена от властите.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То хубаво до Берлин, ама защо в правителствената канцелария? Директно пред къщата на Меркел! И през оградата - да си изсипят в двора и...
38
0
 
32
 
! Отговори
888kama преди 8 години
VEROJTNO TANTE MERKEL E OBJSNILA NA ISLAMKITE SKOTOVE CHE SA TUK DA OPLOJDAT GERMANKITE I TE VEDNAGA SE ZAEHA.
37
0
 
34
 
! Отговори
888kama преди 8 години
MERKEL PREDADE HRISTIANSKA EVROPA NA DIVITE ISLAMOFASHISTKI NORDI,VAN DIVACITE OT EVROPA.VEDNAGA
36
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До редактора-преводача : Град Ландсхут не е селска община, а е столица на провиция/област/ Долна Бавария.
35
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много интересно как ще се ислямизира Полша, с ония диви поляци.
34
0
 
41
 
! Отговори
до 37 преди 8 години
ТА ТО В ГЕРМАНИЯ , ГЕРМАНЦИ НЕ ОСТАНАХА , ЗАТОВА И ОНИЯ ВИЛНЕЯТ!
33
2
 
47
 
! Отговори
кем преди 8 години
Мигрантите в Германия, германците в Русия, Меркел изпълни това което и наредиха от ФАЩ, сега вече каквото и да стане е късно.
32
6
 
34
 
! Отговори
Кирчо преди 8 години
До шикелгрубер--37;AАбе Хитлер е нищо пред Сталин ,който води класацията.Сталин е виновник за ВСВ, най--кървавата.
31
0
 
52
 
! Отговори
шикелгрубер преди 8 години
До тяда предлагаш на германците Пиночет е все едно да продаваш на краставичар краставици. В тяхната история има един фюрер/лидер, пред когото Пиночет е жалко диктаторче.
30
3
 
58
 
! Отговори
диян преди 8 години
от дълго време е предсказано че на земята ще доиде антехриста .Вече е тук казва се Ангела Меркел
29
2
 
50
 
! Отговори
тя преди 8 години
За Германия е нужен един ПИНОЧЕТ да тури ред в държавата!
28
0
 
52
 
! Отговори
тя преди 8 години
Да изпрати автобуса в дома й , при мъжа й. Там може само да ги приеме, а не в държавите , които ги не искат!
27
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе няма ли един генерал в тая Германия да направи военен преврат и да се приключва с тая емигрантска простотия. Подкарва ги по вундербундер щрасе с ръце на главите и по няколко откоса и айде у рая на мюслитата при девиците и Моамед да им дуа на *** каwali.
26
0
 
75
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Много хубаво е направил човека - отдавна мина времето,когато баба Меркел трябва да се откаже от своите доброманщини,които са в УЩЪРБ НА ЦЯЛА ЕВРОПА! Та това са хора с отрицателна кул тура,с отрицателен заряд,с опасни намерения и желание да НАЛАГАТ СВОИТЕ ОБИЧАИ,НРАВИ И ПОРЯДКИ! НЕ НИ ТРЯБВАТ! И за децата е ясно,че 90 процента от тях не са никакви бежанци,а прикрити радикални ислямисти,които освен "Аллах акбар! " и да избиват хора друго не знаят!Те това ни докара до главите канцлерката Меркел!
25
0
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те ги приемат в Русия , но дават само работа без екстри. Тези не искат в Русия да работят, те искат в Германия да НЕ работят....
24
1
 
71
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Кой ще ги пусне тези в Русия, направо ще се "изпарят" още на границата. Те отиват там където знаят, че ще им минават номерата. В Русия няма кой да ги търпи нито миг.
23
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се учудя ако про азил се спонсорира от Сорос.....
22
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Про азил не е легитимнаИ насажда омраза към християните
21
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Опитваме се да интегрираме тези хора, но това няма да стане, ако пристигне нова вълна от един милион (мигранти). Ето защо е време да ударим с юмрук по масата", обясни Драйер пред телевизия "Ен 24"---..КАТО НЕ ОБЯСНИ, ЧЕ МАСАТА Е НАКЛОНЕНА ВЪВ ВЪЗДУХА.
20
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ландсхут наистина е страхотно градче с чудесна архитектура, приветливи и усмихнати хора. Скоро не съм ходил там, но дано не се е променило. Селцата около него са много живописни и има страхотна природа. Изобщо Бавария, като цяло е най-красивата немска провинция. Самите немци го казват и всеки гледа да се уреди там да живее. За Мюнхен да не говорим, че вечерта няма да ми стигне да пиша за красотите му. За съжаление обаче вече е пълен с ***, които се движат на орди по центъра и около гарата.