Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС

Едва 47 на сто са за оставане на Острова в блока
Обновена: 17 яну 2016 18:02 | 17 яну 2016 16:30,
146
Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС
Снимка: Reuters

Увеличава се броят на британците, които искат страната им да напусне ЕС, след атентатите в Париж и нападенията в Кьолн, показва публикувано днес социологическо проучване, предаде Франс прес.

Подкрепящите идеята Обединеното кралство да напусне ЕС са 53%, докато 47 на сто са за оставане на страната в блока, според проучването на института "Сървейшън" за в. "Мейл".

Сондажът е направен онлайн на 15 и 16 януари и в него са взели участие 1004 души. От него са изключени хората, гласували с "Не мога да преценя".

Ако бъде взето предвид и тяхното мнение, то резултатите биха били следните: 42 на сто за "Брекзит", 38 на сто за оставане и 20 на сто колебаещи се.

Бивш държавен министър от правителството на премиера Дейвид Камерън - Ник Хърбърт, оглави група в подкрепа на предоговарянето на членството на Великобритания в ЕС, наречена "Консерватори за реформи в Европа", съобщи Ройтерс.

Последователите й ще подкрепят опитите за подобряване на условията на 43-годишното членство на страната преди предстоящия референдум за излизане или оставане в ЕС.

"Целта ни е да дадем форум за хилядите партийни членове и симпатизанти, които смятат, че промяна в Европа е от жизнено значение. Искаме премиерът да успее и ако наистина успее, ще гласуваме за оставане в реформиран ЕС", пише Ник Хърбърт във вестник "Телеграф".

Ако бъдат договорени реформи, Великобритания ще бъде в много изгодна позиция - извън еврозоната и предпазена от по-дълбока интеграция и същевременно с достъп до единния пазар, допълва той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
2
 
! Отговори
бе ти си преди 8 години
До източно румелиец 111жив шоп бе !!! какво те грее къде е роден шефа ти,къде живее и т.н. дали е софианец,майна,гларус или чайка . ами ти може и дори да не го срещаш почти ! важното е да плаща изрядно и добре !!! но ако те топли това щом е от твоят край може и без пари да му работиш !!
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ауфидерзеен, ЕС!
61
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Британците са ренегати - всички останали европейски граждани са твърдо ЗА Европейския Съюз, най-благородното политическо формирование съществувало някога.
60
5
 
1
 
! Отговори
да те питам преди 8 години
До източно румелиецкои са били преди собствениците на изкупените хотели и заводи? местни хора ли бяха ? на тях не им ли робуваше или те бяха направили съдружник ? каква е разликата на заплащането при местен собственик и при шеф софианец?? да не би всички работници и служители да са били преназначени с нови договори и на орязани заплати???
59
6
 
2
 
! Отговори
екс преди 8 години
Вие сте гнусна, продажна псевдомедия, и очевадно проруска. Гнус ме е от вас, и след тоя последне пост, никога повече няма дори да погледна днес.бг! Нещастни хейтъри и провокатори. Най-противното обаче, е че *** ви трият постове на всички, които са на друго мнение, дори да не ползват цинизми и забранени думи. Това се нарича ЦЕНЗУРА, и ви пожелавам да живеете в такава държава - примерно северна Корея ... сбогом нещастници.
58
2
 
9
 
! Отговори
Да го кажем направо преди 8 години
Не само британците са против ЕС-ами и по-голямата част от европейските граждани--това вече е факт
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 95През 1960-те и 1970-те България е на първо място на глава от населението по добив на домати в Европа. През 2014 г. България е на четвърто място в света на глава от населението, по износ на благородни метали, от което България получава 0,7% от печалбата на чуждестранните "инвеститори"
56
0
 
5
 
! Отговори
ами преди 8 години
До В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТАщатите не са народ а са огромна смесица от народности -освен това в южните щати говорят испански а не английски. австралия също съществувува не толкова отдавна. добруджанци от кого произлизат и каква е разликата им с тези от пловдивско например??кюрдите мразят турците а не съм забелязал добричлия да ме мрази
55
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пинокиооо Преди 89та година пенсионния фонд беше пълен и пенсиите постоянно растяха, пенсионерите не знаеха какво е мизерия. И този фонд беше окраден от така наречениет демократи по време на прехода. Затова сега пенсионерите ровят заедно с клошарите в контрейнерите за отпадъци за остатъци от храна.
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНикоя не те държи вързан. Заминавай за истинската си родина, защо се измъчваш тука?по леко пръцкай да не ти се скъса задната халка
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНай-големите успехи в историята на България след 1878 г., измерени със съотношението на средния й БВП на глава спрямо средния световен и средния западноевропейски - по данни на Ангъс Медисън са 70-те и 80те години на ХХ век. Тези постижения сега са недостижими за нас в обозримото бъдеще.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България може да е по-зле в ЕС отколкото бяхме преди 89та, но излезем ли от ЕС ще настъпи истински мор. България няма нито икономика, нито пазари, нито армия - изцяло сме зависими от западните компании и Брюксел. А Русия е заета да си пази богатсвата от озверелите глутници хиени и чакали които вият на умряло и точат лиги за ресурсите и защото без тях загиват, така че Русия и да иска не може да ни вземе под крилото си. България я чака само мизерия в следващите 50 години.
51
0
 
2
 
! Отговори
а от кога преди 8 години
До В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТАтова е територия на турция??? такава държава съществува от колко няма и 150 години(не ми казвай за османската империя защото това са били пленема а не народ и са заргабили чужди територии-все едно италия сега да претендира за половин европа). а за добруджанци-ами те на какъв език говорят, дали се самоопределят като добругжанци или българи?? що за тъпотии ръсиш??
50
2
 
2
 
! Отговори
пинокиооо преди 8 години
До Анонимен 72при комунизма нямаше пенсионен фонд !!! имало е до 1944 ,после *** са го издухали а после не са създали такъв !! за това и няма лични партиди -просто не са се събирали и пестели пенсиите ! не ми го хвали комунизма , че достатъчно видях от него .то и на прасето му е осигурена *** и храна но няма свобода и избор ,нали???
49
3
 
4
 
! Отговори
българина преди 8 години
Долу ЕС т.е. ФЕС федерация на еничарите сунити. Референдум за излизане от фес
48
2
 
2
 
! Отговори
до 70 от славянин преди 8 години
За нестоплящите еврофили - не само Ингилистан ще напусне Аврупистан, ами и Аврупистан ще отиде в небитието! Отърване от естествения край няма!
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен"Великобритания никога няма да излезе от ЕС.Всичко е просто мрънкане за повече привилегии за острова."Защо в ЕС страните членки се изнудват една друга по такъв долен и калташки начин за повече привилегии и едрки дърпа софрата към себе си, и кой е по силен получава повече, а по малките - супата такова... и огризките от богатите. Мерси от такъв съюз, то се видя, че няма да изкара дълго и с Англия и без нея...
46
0
 
3
 
! Отговори
съвсем нормално преди 8 години
До В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТАе американската армия да защити кюрдите от истъпленията на турците !! нали са демократи !!! не може турците да отказват автономия на кюрдите защото това е кюрдска земя !! защо за косово може а за кюрдите не? а защо и за крим не може ? а бе ....демократ
45
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До амиПри бай Тошо пенсионерите бяха осигурени с всичко необходимо за достоен живот и пенсионния фонд беше пълен. След 89та година при прехода беше ограбен от "демократите". При социализма за всеки имаше работа, жилише, безплатно здравеопазване и образование и спокоен живот, нямаше мутри, мафия, корупция, престъпност, банкови фалити, безработица, бедност, наркомания, проституция, чалгаризация, просяци, бездомници - това са все "екстри" на евроатлантизма.
44
4
 
2
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Ингилистан май ще каже ''сбогом'' на Аврупистан!