Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС

Едва 47 на сто са за оставане на Острова в блока
Обновена: 17 яну 2016 18:02 | 17 яну 2016 16:30,
146
Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС
Снимка: Reuters

Увеличава се броят на британците, които искат страната им да напусне ЕС, след атентатите в Париж и нападенията в Кьолн, показва публикувано днес социологическо проучване, предаде Франс прес.

Подкрепящите идеята Обединеното кралство да напусне ЕС са 53%, докато 47 на сто са за оставане на страната в блока, според проучването на института "Сървейшън" за в. "Мейл".

Сондажът е направен онлайн на 15 и 16 януари и в него са взели участие 1004 души. От него са изключени хората, гласували с "Не мога да преценя".

Ако бъде взето предвид и тяхното мнение, то резултатите биха били следните: 42 на сто за "Брекзит", 38 на сто за оставане и 20 на сто колебаещи се.

Бивш държавен министър от правителството на премиера Дейвид Камерън - Ник Хърбърт, оглави група в подкрепа на предоговарянето на членството на Великобритания в ЕС, наречена "Консерватори за реформи в Европа", съобщи Ройтерс.

Последователите й ще подкрепят опитите за подобряване на условията на 43-годишното членство на страната преди предстоящия референдум за излизане или оставане в ЕС.

"Целта ни е да дадем форум за хилядите партийни членове и симпатизанти, които смятат, че промяна в Европа е от жизнено значение. Искаме премиерът да успее и ако наистина успее, ще гласуваме за оставане в реформиран ЕС", пише Ник Хърбърт във вестник "Телеграф".

Ако бъдат договорени реформи, Великобритания ще бъде в много изгодна позиция - извън еврозоната и предпазена от по-дълбока интеграция и същевременно с достъп до единния пазар, допълва той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
бе кво да преди 8 години
До В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТА 65защитава турция ...самолета навлязъл за 17 секунди, вече е бил излязъл от турция и те го свалили !!! той не е летял към вътрешността на страната !! ами по твоята логика понеже в кърджали преобладава турското население ако реши да се отцепи турците трябва да пратят танкове да ги защитят ! има си ред ако турция има проблем с кюрдите и не е начина държава от демократично нато да нахлува в икар
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС вече е история. И Холандия се подготвя да проведе референдум за излизане от ЕС
41
0
 
3
 
! Отговори
ами преди 8 години
До Анонимен 65тези 3 млн пенсионери строиха комунизма а при бай тошо нямаше пенсионен фонд а всичко в бюджета с който се строяха гигантомански ненужни заводи.защо казваш , че останалите няма да стигнем до пенсия?? ако работиш над 5 години в страна от ес си получаваш от там заработентото така , че работещите навънка не ги мисли.жалко за тези в България , че внасят за пенсии на полицаи ,администрация и политици но никой не ги е вързал,нали?
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До твоя приятелЕми то щото според евроатлантическите социолози България има ръст на икономиката от 4.2% и от както сме в ЕС живеем най-добре в цялата история на България, само 3 милиона пенсионери които ровят в контейнерите за огризкиот храна не са съгласни, а всички останали никога няма да станат пенсионери и ще работят миячи и чистачи в ЕС и ще живеят добре.
39
0
 
8
 
! Отговори
ученик преди 8 години
Все повече са журналистите, коИто са неграмотни!
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 48Не само че не знаят какво става, ами е тотален хаос и безхаберие в Брюксел. А щом англичаните искат да излизат значи нещо не е наред, главният акционер явно знае нещо повече от дребните риби, иначе нямаше да иска да напуска фирмата ако всичко и беше наред.
37
10
 
3
 
! Отговори
твоя приятел преди 8 години
До Анонимен 51социолог с неговите 80 % против ес ...може да е прав но само за възрастовата група над 80 години. иначе при 2,5 млн работещи в ес , семействата им и учещите в ес против не знам дали ще намериш и 15% . дори и *** и турците ще са за ес понеже повечето са се изнесли натам
36
9
 
3
 
! Отговори
ДО До 123 преди 8 години
Проблемът е,че русофил няма да бъде допуснат до президентската надпревара,а дори и да бъде допуснат,вотът ще бъде фалшифициран.
35
0
 
8
 
! Отговори
Който ...когато преди 8 години
Който се смее последен ще си е най-добре, а когато това стане факт - цяла Европа ще плаче. Едни хора, с едни пари, от един друг континент, отдавна работят по въпроса и ТТИП е на финалната права на задкулисните преговори. И докато Европа се занимава с изпратените милиони мигранти, току виж сме осъмнали в индианския резерват на белите дебели чичковци...
34
1
 
1
 
! Отговори
До 48 преди 8 години
Момент - казваш англичаните "главният акционер" знаел нещо за "фирмата" ЕС, което другите от фирмата не знаели? Т.е. самата фирма (освен главния и акционер) не знае, какво става вътре в нея!? Айде по-леко с изхвърлянията.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия има интерес от силен и независим ЕС с когото да развива двустранни взаимоизгодни отношения които са от интерес и за двата съюза.
32
1
 
4
 
! Отговори
кво нато преди 8 години
До В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТАбе, единодушие ти л.уд ли си?? турците как си свалиха руският самолет ,дори и нато призна , че е над сирия ! турците как навлязоха в ирак без покана ...с танкове !!! ако дойдат към кърджали кой ще ги спре -обама ли?? майтапчия !! а ако забелязваш казах ес+русия но русия без путин !!! получавай си грантовете и тва е
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не ни пита когато преди да ни заробят ни вкараха в тази *** наречена ЕС.На запад една крава взема повече субсидии от колкото е пенсията на един БЪЛГАРСКИ ПЕНСИОНЕР. И ми говорят за равенство и солидарност....а....измамници.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е и у нас да има референдум за излизането ни от ЕС. По мнението на един мой познат /социолог/ около 80 -90% от народа ни е против оставането ни в ЕС.===И аз съм против, но излезем ли от ЕС това е смърт, ще ни смажат. Страната е тотално зависима от ЕС. Достатъчно е да спрат да зареждат основните хипермаркети които владеят хранителния пазар и в България ще след 2 седмици ще, настане мор, хората ще се колят за храна. От днес за утре не можем да станем членове на Евразийския съюз.
29
1
 
6
 
! Отговори
т.ъпак преди 8 години
До Анонимен 41къде са оръжията на садам бе ??? дори англетата си признаха , че няма такива а са ги използвали като предтекст !!! либия да застрашава европа-алоооо кадафи беше дружка с берлускони и спираше терористите да идват в европа !!! защо щатите НЕ приемат и те тези бежанци ??? нищо добро не носят краварите на света
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 31Иначе изобщо нямаше да организират референдум англичаните. Явно знаят англичаните нещо за ЕС, нещо което другите не знаят и сега с референдум ще "питат" народа дали да излязат от ЕС. Какво знаят, че изобщо искат да излизат - главния акционер в една "успешна" фирма не решава просто ей така да бяга от фирмата? Май ЕС ще се окаже фалирал както Гърция, следва Испания и ще почнат всички да падат като круши и останалите държави.
27
3
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 8 години
От първата до последната ти дума - само лъжи!
26
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 8 години
ЕС е безсмислен защото се ръководи от САЩ, чрез продажни европеиди и ге.йове. Ако се ръководеше от европейци, които милеят за запазването на Християнска Европа щеше да е хубаво да продължи да съществува, но в този си вид не. И не знам тези хорица продажни нямат ли капка съвест, че предците им са пазили тази Европа с огън и меч и с цената на живота си векове наред, а те я предадоха за няколко сребърника.
25
2
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 8 години
стига ръси глупости. Ако знаеха нещо англичаните, нямаше да питат народа, а щяха управниците сами да си го решат. Грешните анализи и слухове, си ги задръж.
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До на бес че не сиЛибия и Ирак имаха оръжия за масово унищожение, ако САЩ не бяха се намесили можеше да бъде застрашен целия свят, ЕС трябва да сме благодарни на САЩ, че се отървахм само с бежанска криза защото ако Саддам и Каддафи бяха използвали срещу нас оръжията си за масово унищожение щеше да има стотици милиони жертви в Европа!