Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС

Едва 47 на сто са за оставане на Острова в блока
Обновена: 17 яну 2016 18:02 | 17 яну 2016 16:30,
146
Все повече са британците, които казват "Не" на ЕС
Снимка: Reuters

Увеличава се броят на британците, които искат страната им да напусне ЕС, след атентатите в Париж и нападенията в Кьолн, показва публикувано днес социологическо проучване, предаде Франс прес.

Подкрепящите идеята Обединеното кралство да напусне ЕС са 53%, докато 47 на сто са за оставане на страната в блока, според проучването на института "Сървейшън" за в. "Мейл".

Сондажът е направен онлайн на 15 и 16 януари и в него са взели участие 1004 души. От него са изключени хората, гласували с "Не мога да преценя".

Ако бъде взето предвид и тяхното мнение, то резултатите биха били следните: 42 на сто за "Брекзит", 38 на сто за оставане и 20 на сто колебаещи се.

Бивш държавен министър от правителството на премиера Дейвид Камерън - Ник Хърбърт, оглави група в подкрепа на предоговарянето на членството на Великобритания в ЕС, наречена "Консерватори за реформи в Европа", съобщи Ройтерс.

Последователите й ще подкрепят опитите за подобряване на условията на 43-годишното членство на страната преди предстоящия референдум за излизане или оставане в ЕС.

"Целта ни е да дадем форум за хилядите партийни членове и симпатизанти, които смятат, че промяна в Европа е от жизнено значение. Искаме премиерът да успее и ако наистина успее, ще гласуваме за оставане в реформиран ЕС", пише Ник Хърбърт във вестник "Телеграф".

Ако бъдат договорени реформи, Великобритания ще бъде в много изгодна позиция - извън еврозоната и предпазена от по-дълбока интеграция и същевременно с достъп до единния пазар, допълва той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е и у нас да има референдум за излизането ни от ЕС. По мнението на един мой познат /социолог/ около 80 -90% от народа ни е против оставането ни в ЕС. Според повечето хора в България от 2007 г до сега живеем все по зле и зле.ЕС ни е донесъл бедност и лош живот .ФАКТ
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСТИНАТА1. 1 долар = 76 рубли2. барел петрол 30$3. ... няма въображение за трето... да се повтарят циклично 1 и 2 до 100
21
1
 
2
 
! Отговори
на бес че не си преди 8 години
До В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТАевропеец !! какво спечели ес от това , че слуша щатите ??? намесиха се където не трябва-сирия,либия,ирак и си докарахме сегашните арабели. защо сме заедно с турция в нато ??? ами турците не приемат нашите ценности и си имат техни планове нооо щатите ги поддържат. по скоро ес+русия би ни донесла успех
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До В ГУРБЕТА Е КЪСМЕТАКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ РАЗРУШАВАНЕТО НА ЕС ?! САЩ ИЛИ РУСИЯ ИМАТ ТАКЪВ ИНТЕРЕС ?!Русия има интерес от силен и независим ЕС с който да развива бизнес и културни отношения.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИСТИНАТАповръщай, повръщай злоба :)
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дрън дрънщяха, ако резултатите от референдума в Шотландия не бяха фалшифицирани
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС вече се е разпаднал...
16
1
 
9
 
! Отговори
Дрън дрън преди 8 години
Абе то и Найджъл Фарадж щеше да влезе в парламента и шотландците щяха да се отцепят според такива проучвания ама не стана.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Edin bulgarin v Anglia kaza, che TOI si bil uredil jivota v Anglia, drugi chujdenci i bulgari ne iskal da vlizat da ne mu vzemeli hliaba. Drugite kucheta gi iali.
14
0
 
7
 
! Отговори
Даскал Кольо преди 8 години
Оправете си правописа, неграмотници! Поне в заглавията.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със или без Англия ислямистите ще разкажат играта на Европа.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"коЙто"??? За запетая е излишно да питам, май...
11
1
 
4
 
! Отговори
Pepi преди 8 години
британците който казват "Не" ? А на Вас кой ви даде диплома по журналистика та правите елементарни правописни грешки ?
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕГРАМОТНИЦИИИИИИИИ
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едва 47% са половината (от някаква мижава анкета.)
8
3
 
6
 
! Отговори
естествено преди 8 години
, че ес е кофти ...за някои . например за нашите работодатели които изтърваха 2,5 млн крепостни селяни , после за политиците-все ги карат за някакви си реформи-е да де ама така отиват в затвора . странно ако едно обединебие е толкова лошо защо ли путин създаде евразийският съюз... че и в брикс се намърда ??а и гледам 51 щата добре се оправят. ес не е нещо идеално....както съпругите не са но за да се върви напред трябва да се правят компромиси-дано това научи и меркел и германия
7
8
 
6
 
! Отговори
Бранник преди 8 години
Велика Британия ще остане в ЕС без всякакво съмнение! Басирам се с всеки руски ***, агент, милиционер и откровентъпанар на каквато сума кажеайде почвайте
6
7
 
10
 
! Отговори
Баш комОниЗ преди 8 години
Долу ЕС и чифу...ката Камарън. Време е да им лъснат голите задни дворове на тези евро-ционистки пионки. Евро парламента няма да е световен парламент, а Страсбуг никога няма да е световен съд, нито ООН световна полиция. ООН се разпада, Русия и Китай вече го обявиха, а ЕС ще генерира "страхотен" брутен вътрешен продукт с тези азиатските ...гости!!! Давам им макс. 10 год.
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАЯТ Е БЛИЗО ДРУГАРИ,НА ТРИГЛАВАТА ЛАМЯ ВЕЧЕ ЕДНАТА ГЛАВА И ВИСИ ОСТАВА БЕРЛИН И ПАРИЖ ДА ПАДНАТ И ЕС ОСТАВА В ИСТОРИЯТА А НАВЛЕЦИТЕ КОИТО СИ ГИ ПОКАНИХА НЕКА ИМ СЕ ОТБЛАГОДАРЯТ ПОДОБАВАЩО.
4
10
 
13
 
! Отговори
Пиер Задорян преди 8 години
Искам на арабчетата да кажа едно голямо мерси, задето ще помогнат това недоразумение ЕС да отиде на бунището на историята, където му е мястото.