Мюсюлманин, който иска да остане на Острова, да учи английски!

Дейвид Камерън: Това ще е мярка срещу дискриминацията
18 яну 2016 12:14, Елка Василева
24
Мюсюлманин, който иска да остане на Острова, да учи английски!
Дейвид Камерън. Снимка: архив, Reuters

Трябва да се помогне на мюсюлманите да научат английски като мярка срещу дискриминации и полова сегрегация вътре в техните общности, заяви министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън, цитиран от Франс прес.

Ръководителят на британското правителство призова в статия за в. "Таймс" за противопоставяне срещу "ретроградното поведение" на някои мъже мюсюлмани, които осъществяват "вреден контрол" над жените, които ги заобикалят.

Камерън отпусна средства в размер на 20 милиона лири стерлинги, за да помогне на мюсюлманите да подобрят нивото си на английски, един от векторите на интеграцията. Той цитира данни, според които 190 000 мюсюлмани на острова говорят малко или изобщо не говорят английски. Това са 22 процента от всички мюсюлмани, живеещи във Великобритания.

Британското общество трябва "ясно да каже какво очаква от тези, които идват да живеят тук", пише премиерът. "И не бива никога да позволяваме на пасивната ни толерантност да ни възпре да кажем суровата истина", допълва той.

"Занапред ще казваме: ако не си подобрите английския, това може да ви попречи да останете в Обединеното кралство. Това ще помогне на тези мъже, които пречат на партньорките си да се интегрират, да разберат, че ще има последици", пише Камерън.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
:-) преди 8 години
Великобритания има голям флот. На корабите и по родните места!Проблемът е, че голяма част от тези са родени на Острова :-)
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще научат, колко му е! Не им трябва много: ***!! SHIT!! FART!! BITCH!!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти първо ги научили елементарни навици, къпането, ходене на правилното място до тоалетна и още куп елементи за нас европейците работи, па последно ги учи на език
14
0
 
10
 
! Отговори
Щорм преди 8 години
Камерън по-скоро ислямистите ще те интегрират и ще те направят муджахидин отколкото ти тях. Т0лерастията е тежко заболяване което се лекува само с тежки и сурови уроци от реалността.
13
0
 
7
 
! Отговори
ех камърън преди 8 години
де да беше това. И да знаят език , като не ги искат, как дас е интегрират. Този проблем го имат всички мигранти.Стига сте алчняли, послушайте народа си, затворете страните си за мигранти. много е просто. В крайна сметка, народът ви ви е дал пост длъжност и благополучие, от неговите данъци ви се плащат огромните заплати.Много къса ви стана паметтаЗа твое сведение африка се развива и затова сипрща недохосните хора по европейските земи.Вие ли сте най-наивни на земята
12
0
 
5
 
! Отговори
mahaite gi tia преди 8 години
pomijar, deto pljue bulgari i rumanzi, a ina4e na müsülnanite podmazvane. njamat rabota v evropa tija zakosteneli fesove. ne go li razbrahte?
11
1
 
13
 
! Отговори
яуае,уея, преди 8 години
Англичаните, които искат да остават в България и да закупуват на далавера къщи в чиста околна среда - да учат български език. Че ми е писнало да лаят на кучешки.
10
26
 
4
 
! Отговори
Разликата преди 8 години
Арабите са по-качествен материал от балканските кенефистанци. Българин в белите държави означава крадец, мързелив типаж или в най-добрия случай - простиитутка
9
5
 
36
 
! Отговори
гневна европейка преди 8 години
Не само да учат английски, ами и мъжете да си обръснат брадите, жените да хвърлят забрадките, фереджетата, и всякакви там потури, бурки и какво ли не щеш още. Всяка неделя - на църква. Джамиите ги събарят. СТИГА ТОЛЕРАСТИЯ !!! Който иска да живее в Европа - да става християнин и да е като нас. Който не иска - свят широк - Афганистан, ОАЕ, Африка......морета, океани.... Прав им път !!! Ние сме мнозинство за сега и те ще се съобразяват с нас, а не ние с тях.
8
0
 
30
 
! Отговори
Еееееей, хора преди 8 години
Там 22 процента от мюсюлманите не говорят английски и правителството вече взима мерки.Тук хрантутим огромна маса роми, а 70 процента от децата им не знаят български. Колко процента от възрастните не го знаят, никой не ни казва.Нашето правителство обаче взима едни много специфични мерки - дава колкото е възможно повече бонуси и привилегии на тези хора, а те за благодарност искат все повече и повече, без да дават на държавата нищо друго, освен още и още гърла за хранене, които раждат ударно.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако някой иска да живее някъде,той трябва да стане член на общността и да знае езика за да може да общува с другите,не просто да съществува паралелно в свой собствен свят,не значи да се отрече от себе си,а да слее своя свят с общия за да има диалог и разбиране
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми давете се. Приятно пиене на вода от Темза
5
8
 
2
 
! Отговори
Издавени Смит Резили преди 8 години
- По-добре да се издавииим отколкото да сме рая 5000 годиниии!
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Very well, excellent. Еваларка. Страшни мерки. Тамън като ви заредят Биг Бен и парламента с тротил, любезно и книжовно с кеймбриджски акцент и шекспирова фонетика ще ви запитат: How would you like to explode - blowing up or blasting fast and loud?
3
8
 
14
 
! Отговори
* преди 8 години
А майчиния език-чувал ли е Камерън за това?
2
0
 
30
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Това е нечувана дискреминация,незабавно БХК да влезе в час и тя да обвени англииското правителство в нехуманно отношение спрямо миролюбивите ислямисти.Ислям това е мир и любов.
1
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Копиране на изказванията, действията и мерките на Путин едно към едно. Що така бе, мъдреци? *** да кажат нещо за рублата че тука няма как да ме опровергаят.