Войник е бил повален на земята от младежи в кв. "Моленбек" в Брюксел

Другият войник е трябвало да прибегне до самоотбрана
20 яну 2016 16:00, Елка Василева
12
Войник е бил повален на земята от младежи в кв. "Моленбек" в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

Военнослужещ от патрул за охрана на обществения ред в Брюксел е бил повален на земята от група младежи в арабския квартал "Моленбек" в Брюксел, прочул се като гнездо на местните джихадисти, съобщават местни медии.

Снощи военният патрул е бил на обиколка в станция на метрото в квартала, когато станал свидетел на яростно пререкание между две групи непълнолетни. Военните се намесили в полза на едната от страните, тъй като законът ги задължава да предприемат действия, когато видят, че нечия сигурност е застрашена.

При последвалата схватка единият от военните е бил повален на земята, а другият войник е трябвало да прибегне до самоотбрана, за да не му бъде отнето зареденото служебно автоматично оръжие. Един от участвалите в сбиването младежи е бил набит, ранен и задържан от военните. Младежът вече е бил изправян пред съд за предишни провинения.

Военните патрули за опазване на обществения ред в Брюксел бяха въведени преди година, след първите атентати на джихадистите в Париж. Предполага се, че полицаи и военни са основните цели на местните терористи, повече от които са с адресна регистрация в "Моленбек".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: белгияМоленбек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази жалка държава Брюксел, която ако не беше межру Германия и Франция, щеше да е едно мизерно село, направи грешката да създаде цели квартали от араби и фанатици, които вече пораснаха. А Германия с простотията си вкара над 1.2 милиона същите такива без документи, без самоличност и сега се чуди какво да ги прави. Еми. Такава маса народ след 15 години ще си сложи колана с бомбите и ще провежда джихад. Не знак как Европа от най-силния континент стана център на овцете. Да видим до кога!
8
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги биите, разстрелваите ги на място. Ще видите как ситуацията ще се кротне за има няма 2 дни. После ще тръгнат наобратно и ще плачат пред вратите на Сирия, че в ЕС ги бият и убиват. А при нас в ЕС ще стане в пъти по спокойно. Само дето няма да има кой да щипе и изнасилва жените но едвали някоя жена ще съжалява за това.
7
4
 
56
 
! Отговори
Djin преди 8 години
Не бит, а трябвало е да бъде убит
6
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4Щото БХК, Хуйнян Райтс Уоч, Америка за Белгия, Отворено Общество и куп други такива само това чакат и ще линчуват войничето, за дето е отстрелял един млад, кафяв джихадист.
5
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се благодари изключително много, че не са го изнасилили.
4
2
 
55
 
! Отговори
Некъф луд преди 8 години
Евро.гейска ценностна система. Даваш си д*пето и очакваш да не те изклецат. Тъпите *** и толерасти ни напълниха с тази ***.
3
1
 
86
 
! Отговори
Подгряват преди 8 години
Още само подгряват. Сериозните бунтове, отцепване на квартали и барикадиране, взривяванията и подобни още не са започнали. Като започнат, ще дойде Меркелица и ще каже че трябва да обслужват по-добре недоволните млади мъже и че европейците са виновни задето не са ги интегрирали и трябва да им дават повече и че трябва да се строят повече джамии и да има места само за тях където да властва закона на шериата и да имат собствена партия и т.н. докато Европа съвсем се ислямизила и стане Еурабия.
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес.бг, от ден на ден ставате все по-зле - "....основните цели на местните терористи, повече от които са с адресна регистрация в "Моленбек", като знаете адресите на терористите - дай те ги на властите в Белгия.При вас властва неграмотност и некомпетентност, дори да публикувате преводни статии, пак вие си носите отговорност за публикуваните глупости!
1
7
 
46
 
! Отговори
Еу Солдатики преди 8 години
И тия с Майка Раша тръгнали посранци да бият...