Отмяна на свободното движение в Шенген застрашава ЕС

Има страх от утрешния ден, призна премиерът на Швеция
Обновена: 24 яну 2016 10:50 | 24 яну 2016 09:48, Красимир Ангелов
48
Отмяна на свободното движение в Шенген застрашава ЕС
Снимка: Reuters

Отмяната на свободното придвижване в рамките на Шенгенското пространство застрашава Европейския съюз, заяви министър-председателят на Швеция Стефан Льовен в интервю за телевизия "Евронюз".

"Ако се разпадне споразумението, под въпрос ще се окажат ЕС и всичко, за което сме се трудили много години", подчерта той.

Министрите на вътрешните работи на страните членки на ЕС ще обсъдят утре на неформална среща в Амстердам възможността за удължаване на граничния контрол в Шенген. В момента Норвегия, Швеция, Дания, Австрия, Германия, Франция и Малта са затегнали контрола по границите си.

Според шведския премиер нестабилността на пазара на труда и увеличаването на социалното напрежение са довели до рязък ръст на национализма в Швеция.

"Става дума за страх от утрешния ден, който изпитва населението. При много нестабилен пазар на труда хората си задават въпроса: "Ще има ли за мен утре работа и ако не, какво ще стане с мен?", обясни премиерът.

Радикалната партия "Шведски демократи", настояваща за спиране на миграциятя в кралството, е подкрепяна от 25 процента от шведите, показват социологически проучвания, цитирани от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Vanina преди 8 години
Според последно изследване "Шведски демократи" са получили 28,8 %.metro.se/nyheter/yougov-mp-far-lagsta-stodet-nagonsin-sd-fortsatt-storsta-parti/EVHpat!tziHetGvKLhiM/
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е за възстановяване на държавите и митнически граници !Всяка регионална и национална икономика трябва да са правилно и хармонично развити.В името на правилно и хармонично развитие и заетост на всеки ЧОВЕК! По- добре е да се дават милиарди за увеличаване и използване на националния капитал- знаещи,можещи и опитни ЧОВЕЦИ,увеличаващи националното богатство, вместо за охраната и "заниманията" на престъпната политическа ***,управляваща БГ след 1989г!
20
0
 
0
 
! Отговори
лъвчо преди 8 години
пътувай, момче.не си се престарал да градиш европаимат думата данъ1 коп..латците
19
1
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
одисей е гръцки герой, известне с хитростта. Даже се опитва да клинчи от троянската война...
18
3
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
нвсяка една църква е зависима от друга по-голяма. Етнофилетизмът е антиуниверсален, т.е. руши замисъла на самата църква за единство между народите и за премахване на етнически, племенни и народностни различия.
17
2
 
3
 
! Отговори
до Одисеус преди 8 години
По тази твоя логика ти си способен да се кланяш на Аллах и не на твоят Бог Исуссмени си никът в такъв случай пиши се МОАМЕД или ИбрахимОдисей е Гръцки богне се оприличавай на това което не си!!!!
16
7
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
одисей е редно да се събуди. Европа не е християнски континент, а светски. Великите готически и барокови катедрали отдавна не са молитвени храмове, а предмет на много добри постъпления от туристи - т.е. музеи. Т.е. някакво противопоставяне по оста християнство-ислям е просто немислимо, освен ако някой не е останал в 16 век. По-скоро има противопоставяне между модерност и патриархалност.
15
9
 
1
 
! Отговори
циника преди 8 години
европейската цивилизация даде много на света и представлява един от най-високопрофилните достижения на цивилизацията изобщо. Но е вече уморена, стара, липсва ценностен капацитет, липсва дори и мотив за нейното съществуваване....редно е да си отиде. На света му предстои хаос, конфликти, войни, от които ще изплува и новият световен ред, нова и по-справедлива цивилизация. Нищо страшно за цивилизацията няма да се случи заради смъртта на европейската такава.
14
6
 
0
 
! Отговори
циника преди 8 години
това за забраната на кръщенето в Европа го пусна Гласове. Няколко часа по-късно Дачков се извини във Фейсбук, че е менте-новина. Но така или иначе това ще се случи, тъй като тенденцията е такава. Мотивът е, че не трябва да се упражнява религиозна принуда върху децата. Има логика в това...
13
2
 
7
 
! Отговори
бутай и да бягаме преди 8 години
До---- е тук се оля-----прочети в сайта на Евро-Парламента бе...ТОВА Е ИСТИНА--влиза в сила от 1 март-2016 год.Официално е решението бе шорошоиде см-от-ан.........."Ето ти и началото--"Кръщаването на деца нарушава член 16 от Европейската Конвенция във връзка с член 22-кърмачетата,в действителност все още не са в състояние да разбират и упражняват свободната си воля,и всъщност са в позиция да приемат някаква вяра,без да са наясно с това"""----нататъка си намери документа сам и си чети--ЯСНО..
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел - закъснялото отмъщение на Хонекер
11
0
 
14
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Умствената непълноценност на ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ е умопомрачителен!!! В Европа никой никога повече няма да живее СПОКОЙНО!!! Политическият остеритет, стегнацията, финансовото фиаско, беэработицата а сега и мигрантите ПОДПАЛИХА европа!!!
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И когато същата тази Европа сега? Къде са онези Париж, Брюксел и дори Стокхолм, които са били само преди четвърт век? От една Европа с непоклатими традиции и неменяющимся от векове природа са останали само острови и отпадъци.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Верно ли има ***, дето са повярвали на партенката за кръщенето? А по въпроса за Шенген, Меркелица да питат. Тя е архитекта на хаоса в Европа.
8
0
 
3
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Едно време си мислих че ги пускат тия *** само да унищожат населението в европа, защото чрез революциите си, ренесанса който са прекарали и моралното издигане са една идея по горе от всички останали. Мислех че трудно се контролират и няма да се поддадат на световния ред. Щяха да го свалят, уви истината е че тук дори били по зле, стадо овце, което се контролира много лесно, само под свирката на чобанина си. От 45-та насам е умрял духа на Европа.
7
7
 
2
 
! Отговори
е тук се оля преди 8 години
До бутай и да бягаменяма такъв закон който да забранява кръщаването на деца (то и няма как да мине защото е дискриминация на религиозна основа...т.е ограничава религиозните права)!!! ясно , че драпаш към евразия но кой те спира...купи си билет и дерзай !!
6
4
 
14
 
! Отговори
бутай и да бягаме преди 8 години
ДА СЕ ЗАТВАРЯ ТОВА безумие Е.С.--защото в момента има геноцид над европейската цивилизация...Само един пример ви давам--Приели са в Евро Парламента закон-в който забраняват на християните да кръщават децата си--Това не е лъжа--това е самата истина...ИР забележете кога се приема този закон--на фона на масовата инвазия на мюсолмани в Европа---е това какво е....???
5
0
 
27
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Това което застрашава ЕС е безумната политика на лидерите и! Свободното предвижване в ЕС е САМО за нейните граждани! Между другото това е идеята на "Шенгенското споразумение". Само че сега са правят на неразбрали. Милион и половина мюсулмани влезнаха и щъкат из ЕС без документи, за какъв "Шенген" изобщо може да става "?"!!?? Освен това изобщо не си дават сметка че увеличават безработицата за сметка на собствените си граждани! Как няма да се рaдикализират!!
4
1
 
18
 
! Отговори
do 12 преди 8 години
Мда даже преди няколко дена съвсем Безскрупулно по БЪЛГАРИЯ ОН ЕР говориха как до 10 години парите в формата на хартия трябва да Изчезне и как парите щели да си стоят в Банките Еврейските Банки ще ви направят свой Робино преди това Камък под Камък няма да ОстанеПОДГОТОВКАТА ЗАПОЧНА ОФИЦИАЛНО ПО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЙ
3
1
 
24
 
! Отговори
и тоя е изперкал преди 8 години
смята , че отмяната на шенген застрашава ес !!! това което застрашава ес и нас европейците е нашествието на мюслитата което бе предизвикано от меркел и разни меки китки -като шведите са най-виновни приемайки огромен брой уж бежанци нежелаещи да се интергрират а целящи разширение на исляма в европа. и политиците отново не виждат вината в себе си....също като нашите ***