Бавария ще съди кабинета на Меркел, ако бежанският поток не намалее

Германската конституция задължава правителството да направи това
3 фев 2016 09:44, Елка Василева
17
Бавария ще съди кабинета на Меркел, ако бежанският поток не намалее
Снимка: архив, Reuters

Германската конституция задължава правителството да намали бежанския поток. Ако то не го стори, срещу властите ще бъде внесен иск във Федералния конституционен съд. Това заяви в интервю за ТАСС премиерът на Бавария Хорст Зеехофер в навечерието на работно посещение в Москва, предаде агенцията.

Миналата седмица Мюнхен изпрати до канцлера Ангела Меркел официално писмо с призив да ограничи миграцията, напомни той. Зеехофер се надява посланието да има ефект. "Ако ли не, следваща стъпка ще бъде внасянето на иск. Държавата има конституционни задължения пред федералните провинции и те са да ограничи неконтролируемия поток от бежанци", каза политикът.

През 2015 г. в Германия са пристигнали близо 1,1 кандидати за убежище. Меркел неведнъж е казвала, че няма да ограничава приема на бежанци. По думите й убежище трябва да получат всички правоимащи независимо от техния брой, както се посочва в конституцията. За въвеждане на ограничения ще се наложат промени в основния закон. Правителството е съгласно, че мигрантският поток трябва да бъде намален, но по други пътища, отбелязва агенцията.

Заради миграционната криза Европа е в трудно положение, тъй като външните й граници не се охраняват и далеч не всички страни от ЕС признават механизма за разпределяне на бежанците, подчерта Зеехофер.

Санкциите на ЕС срещу Русия влияят отрицателно върху търговските отношения и по-специално върху икономиката на Бавария. В интерес на всички страни би било ограниченията да се премахнат. Първо обаче трябва да бъдат осъществени договореностите от Минск, каза баварският премиер.

В момента световната общност има да решава задачи, свързани с миграционната криза и борбата с тероризма, напомни той. "Убеден съм, че тези предизвикателства изискват общи действия. И без Русия това е невъзможно. Бихме желали Русия да дава конструктивен принос и се надяваме да получим конкретни сигнали, че е готова за сътрудничество", добави партньорът на Ангела Меркел в управляващата коалиция.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
истинските немци, прусаци, са в Тюрингия и Саксония. Там са наследниците на тевтонските рицари, вижте какво правят в Дрезден, Лайпциг. Баварците са едни лоясали самодоволни селяни.
13
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 8 години
Каква ли е причината Меркел да приема без ограничения тия мъже под формата на "бежанци" ?
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да я съдят, да я пратят в бежански център. Тези, нерезите, ще я осъдят.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз искам да я съдя Меркелката ! За геноцид над нас европейските граждани, заради това,че съсипа не само Германия, ами цяла Европа. Нашите правителства са принудени да строят огради, да увеличават броя на полицаите, да харчат пари вместо за нас, за тези ***. И НАИСТИНА ДА ЗАВЪРЖАТ НА ПЛОЩАДА И ДА МИНАТ ВСИЧКИ *** ДА Я ОПИПАТ.
10
0
 
0
 
! Отговори
Танаси преди 8 години
През 2015 г. в Германия са пристигнали близо 1,1 кандидати за убежище. И те от какво се оплакват? :-)*** Василева не си ли прочита написаното?
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
баба меркел да се не притеснява путин ще я вземе в русия нали е завършила в съюза образованието си знае руски в сибир има място за бабушка меркел даже и като баба яга може да плаши децата
8
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние само съдим теа и ония , а кога ще съдят Тодор Живков за Възродителен Процес , нищо няма да съдят
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo na bavarzite te sa nai gotinite a Seehofer e Super Politik bovareza e Super
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баварското шпионче-уличница Зеехофер изпратено с мисия, щото даже и най-малоу.мния шваб разбра, че без руските пазари и суровини са гола вода, ама пак да вметне ей тъй, помежду другото за минските споразумения, пък ако мине номера. Е няма да стане, Зеехофер, няма. Каквото реши Путин, това ще бъде. Умилкването като пуделчета в краката на Великия е безпредметно. Той е над тия неща.
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И ние ще съди гн Борисов в страсбург ако не намалеят бежанците.БСП ще го съди.
4
0
 
28
 
! Отговори
реалито е такова преди 8 години
Абе направо да я връзват за първото дърво тая бабушкерница--щото съсипа цял континент.....
3
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък прочетох набързо "България ще съди кабинета на Меркел ..." и си викам "Най-после и на Бойко му дойде ума в главата!".
2
0
 
15
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
През 2015 г. в Германия са пристигнали близо 1,1 кандидати за убежище. АЛОО ***...ИМАТЕ ПРЕДВИД 1 ЕМИГРАНТ И ЕДНА ДЕСЕТА ОТ ВТОРИЯ...ТОЕСТ САМО СИ Е ПРОТЕГНАЛ РЪКАТА ПРЕЗ ГРАНИЦАТА....***
1
0
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
много сте закъснели трябваше да искате оставката и съд за меркелсъсипа ви уредената държава сега сте едно нищо