ЕК: София не е уведомила за блокадата на границата

Брюксел не е получил уведомление от българските власти
Обновена: 3 фев 2016 12:09 | 3 фев 2016 12:09, Елка Василева
29
ЕК: София не е уведомила за блокадата на границата
Снимка: архив, Булфото

До момента Европейската комисия все още не е получила уведомление от българските власти за проблемите със свободното движение през границата с Гърция, съобщиха за БНР от комисията.

Още по темата

В Брюксел не е пристигнало писмо относно блокадата на граничните пунктове между България и Гърция, отговориха на запитването от Европейската комисия.

Вчера външният министър Даниел Митов съобщи, че правителството подготвя съответната комуникация, за да поиска намесата на Еврокомисията, ако се налага.

Според европейския регламент за функционирането на вътрешния пазар България трябва „незабавно“ да уведоми Еврокомисията за това, че има сериозни пречки за свободното движение на стоки между държавите-членки.

Процедурата след това изисква Гърция да докладва в най-кратък срок за ситуацията и за предприетите действия от гръцките власти.

Ако ЕК прецени, че наистина се нарушава принципът на свободно движение, тя може да изисква от гръцкото правителство да вземе всички необходими и мерки за премахване на посочената пречка в срок, който тя определя. След това Атина ще има 5 работни дни време за отговор, в който да потвърди действията си или да оспори критиките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** неизМитов ромеите са му запушили устата с пара поли мегали пачки евракис!
19
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
На българското правителство може да се разчита само ако има далавера за него и кръжеца около него. За Бат Бойка като няма комисионни не го интересува.
18
0
 
10
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
А, стига подлагане на всеки срещнат ! Стига !!! Ако нашите фермери бяха блокирали пътя, гърците щяха да ни осъдят за нула време да им платим за загуби. Що за създания живуркат по тия министерства - кеф ти Външно, кеф ти на Просветата...
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До HELLAS ARMED FORCESДа ти го.......... разбития гръцки ***.
16
0
 
19
 
! Отговори
Махнете го! преди 8 години
Кога най-после ще махнете този гол *** от Външно? За номинацията за ООН било рано, за затворената граница - ако се наложи...Налага се да го махнете по най-бързия начин да си кара медения месец и да дойде някой, който разбира и му се работи за България, а не за ....
15
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свещената ви гръцка земя е някъде из Африка. Ходете там и си я пазете! А на южните Балкани земята си е наша, а гърците сте нашественици, не бива да го забравяме това!
14
1
 
13
 
! Отговори
Веселин преди 8 години
дрън,дрън,..........бюрокрацията в действие.5 дена за това ,5 дена за онова .....и то ще дойде пролетта и всички ще се хванат да сеят земите си и няма да има блокада:):):)
13
2
 
17
 
! Отговори
Роската П преди 8 години
Не бива да пускаме съобщение до Брюксел, така ще дразним нашите европартньори Гърция.Нека да имаме повече толерантност и да поживеете още 1-2 седмици в тировете.Очаквам от всички тираджии толерантно и евроатлантическо поведение.
12
0
 
13
 
! Отговори
Оставка преди 8 години
Това некадърно управление да си отива, лошото че не виждам поне малко по-свестни.
11
0
 
7
 
! Отговори
до Пеевески преди 8 години
Ти очевидно хабер си нямаш от транспорт, каква Македония и Турция те гонят, когато например камионът трябва да стигне до Атина?А известно ли ти е, че са блокирани и границите със споменатите държави?
10
0
 
14
 
! Отговори
Национал преди 8 години
НЕКАДЪРНИЦИ! Нищо повече.
9
0
 
14
 
! Отговори
?! преди 8 години
Има ли нещонормално в нашата държава?
8
0
 
16
 
! Отговори
asdf преди 8 години
Е, може и ЕК да не са информирали, но информираха българския народ през медиите. Това е и цялата политика, която се води във всички насоки - медийно лаене и никакви реални действия зад него... но няма проблем, ще търпим още поне сме си овце
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов, чии интереси защитаваш?На българските граждани или на гръцките тарикати!Абе няма ли някой да се поинтересува от проблемите на хората ве!От всякъде ни мачкат нас!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През това време тези по камионите ще изпопукат.....Е-бем ти бюрокрацията!
5
0
 
34
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
"Управляващите" ни некадърници ВСЕ ОЩЕ НЕ СА ЗАДЕЙСТВАЛИ ПРОЦЕДУРАТА В БРЮКСЕЛ. Защото, очевидно, са свикнали всички въпроси да решават чрез намесата на КАПО ДИ ТУТИ КАПИ (като във всяка уважаваща се мафия), а не по законния начин.
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нашите пак не разбрали кво се прави при извънредна ситуация. некадърници. има незавършили студенти по-кадърни от вас
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митоff, събуди се бре момче, да не дойдат камионите пред външно, МС или парламента.Нали заедно с Гърция сме в ЕС, още първият ден трябваше да се задвижите, а не да оставите хората да висят по ГКПП-та.Какво значи "ако се налага"? Кога според управляващите ни ще се наложи???
2
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е от кой да получи?!))От некадърниците дет ни управляват ли ...
1
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов каза че ги е информирал, а май е излъгал