Полицията разчисти ромски лагер край Париж

Хиляди роми живеят в гета из цяла Франция
3 фев 2016 15:22, Елка Василева
58

Снимка: Reuters

 

Полицията в Париж разчисти наподобяващ гето ромски лагер край жп линии в покрайнините на френската столица, приютяващ стотици роми. Властите се позоваха на опасения, свързани със санитарната обстановка, съобщи Асошиейтед прес.

Активистки групи казаха, че близо 400 роми са обитавали лагера, но много от тях го напуснали още преди полицейската акция. Останалите жители си тръгнали тази сутрин без съпротива.

Хиляди роми живеят в гета из цяла Франция, често без вода и електричество. Те често са подложени на дискриминация и депортиране.

"Амнести интернешънъл" призова властите в Париж да намерят трайно решение на проблема с настаняването им и предупреди, че изгонените обитатели на лагера остават без подслон в средата на зимата и ще си направят нов лагер на друго място.

Теренът е собственост на националната жп компания, която отказа коментар, посочва АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Францияромски лагер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махат ги заради санитарни проблеми !Защо нямат канализация, вода и ток това е задължение на държавата.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е дискриминация защо закачат братята ни те имат права !
20
1
 
19
 
! Отговори
Пацо преди 8 години
Iri, какъв расизъм? Стига с тези клишета... Всичко в днешно време се свежда до 4 думи: расизъм, дискриминация, политическа поръчка и невинен! Това са основните употребявани думи по телевизия и медии... Сами си правете изводите
19
12
 
13
 
! Отговори
Iri преди 8 години
Една дума - расизъм!Не съм предполагал че такова нещо може да се случи в 21 век в сърцето на Европа. Власите са длъжни да осигурят санитарни условия на бедните хора. Трябва да отзовем посланника си от Франция докато това варварство не бъде прекратено!
18
0
 
26
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Бре, ами сега ! Защо спи посланика ни във Франция ? Я, веднага да смъмри Оланд...
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пратете ги в Кьолн. Ония както са загорели за нула време ще ги приобщят :)
16
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двойният стандарт в действие!
15
0
 
31
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Как ще живеят в покрайнините на Париж,дайте им под Айфеловата кула да направят катуна,колко място само има.
14
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама как така, няма ли да ги интегрират? Не е ли бутането на ромско гето незаконно? Какво стана, бе, дами и господа французи?
13
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Властите се позоваха на опасения, свързани със санитарната обстановка"Трябва и ние да започнем да използваме тази опорна точка, писна ми Белгия и Франция, (Брюксел и Страсбург) да ми обясняват как трябвало да спрем бутането на ромските гетаза щото те имали "права".
12
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ги е срам. !!! А правата на човека?
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво нехуманно отношение на френските власти. Защо не им са прекарали ток и канализация? България да пусне протестна нота, и да отнесе въпроса напрово в ек за правата на човека. Агенти на бхк са на мястото, и се грижат за психичното състояние на ромите. Ромите отказват помоща, като заявяват че искат да са на социялни помощи, и да крадат, било им тяхно право.
10
2
 
14
 
! Отговори
Бинго преди 8 години
До Анонимен 12И православните са част от Европа.Ако източноевропейците не бяха толкова дълго време изкуствено противопоставяни на западноевропейците /заради нечии интереси/, сега едни други нямаше да са най-силната в света държава. За да са най-добре, онези от Уолстрийт прилагат правилото "Разделяй и владей".
9
0
 
37
 
! Отговори
Щурчо преди 8 години
Франсетата да не си правят оглушки.Така, както преди няколко десетилетия приеха толкова много араби само защото те идвали от бившите колонии н Франция, така сега ще приемат и ромите, които идват от други части на Европейския съюз.Ние не се справихме с интеграцията, нека сега те да покажат как да стане това.Ако а граждани на ЕС, тези роми са си у дома в която и част на ЕС да отидат.
8
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балкански субекти ръсят мнения, отново.Когато Европа иска да сме по-меки- виновна.Когато Европа, втвърди отношението- отново виновна и лоша.Ами, недейте да ходите там. Като не ви харесва- отивайте в тайгата, където има само чистокръвни славяни, православни. Щ се насладите на живота.
7
0
 
44
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Ама защо така?! НЕ МОЖЕ!!! Интегрирайте ги!!! Покажете им "европейските ценности"!!!
6
0
 
37
 
! Отговори
X преди 8 години
Не ги е срам, да събарят постройките на хората, това не изглежда много европейско а ?
5
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте ги гонили и Айшето иска да ходи по Шанзелизето!
4
0
 
41
 
! Отговори
Интегратор преди 8 години
Франсета - нещо да нямате проблеми с интеграцията? Нали ние не сме правили нужното да ги интегрираме тези . Как може да им бутате къщите, нарушавате им правата ей.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Французите са расисти- от къде на къде незаконно влезли в Европа навлеци ще им осигуряват жилище, помощи, а на европейските граждани - НИЩО? какво като са роми - нима те нямат същите права като ромите от Алжир, Мароко, Тунис,Бангладеш, Афганистан?