Евроскептиците на Острова с 9% повече от искащите в ЕС

Обществеността отхвърлила сделката на Камерън за реформи
5 фев 2016 09:30, Елка Василева
19
Евроскептиците на Острова с 9% повече от искащите в ЕС
Снимка: архив, Reuters

Във Великобритания е регистрирана най-голямата преднина на привържениците на излизане на страната от ЕС спрямо подкрепящите оставането й в Евросъюза, откакто премиерът Дейвид Камерън съобщи, че ще се състои референдум по този въпрос, предаде ТАСС.

Според допитването на института ЮГов, публикувано във в. "Таймс", привържениците на напускане на ЕС ("Брекзит") са 45 процента, с 9 пункта повече от искащите страната да остане в ЕС (36 процента).

Още по темата

"Кампанията за излизане от ЕС достигна най-голямата си преднина, след като обществеността отхвърли сделката на Дейвид Камерън за реформиране" на отношенията между Лондон и Брюксел, пише вестникът.

"Таймс" отбелязва, че за една седмица преднината на евроскептиците над привържениците на евроинтеграцията е нараснала с 5 процентни пункта и че това е станало именно след оповестяването на проектоспоразумението за реформа във вторник.

Запитаните поддържат предложените от Камерън и шефа на Европейския съвет Доналд Туск реформи, но се опасяват, че в проектоспоразумението липсва надежден и дългосрочен механизъм за спиране на достъпа до британски социални помощи за мигранти от други страни от ЕС. Поради това проектът за споразумение получава подкрепата само на 22 процента от анкетираните, а 46 процента смятат, че британският парламент трябва да наложи вето на изпълнението на текста в този му вид.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Великобританияес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вторичната колонизация на Англия от разни същества или техните роднини дошли като високи специалисти - яли плодове на високи дървета и при падането нацелили камион с английска регистрация, изяжда страната отвътре. На ниско ниво обществото ги приема, защото не ги чувстват като пряка заплаха за работните си места, но иначе това води до големи сривове, като се почне от образование, та се стигне до социални придобивки. Лондон е типичен пример за еволюцията - учтивост заменена с колониална усмивка.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно. Уж източно европейците са им големия проблем за икономиката и работните места, ама повечето работят мизерни и ниско платени професии, не плащат почти никакви данъци. Хубаво, ще ги заменят с ниско образовани англичани, обаче проблемът с мързеливите индийци и родени там джихадисти остава, а големите западни и американски компании бързо ще се изнесат заради облекчения данъчен режим в ЕС. По статистика 1 на 20 европейски емигранти взима помощи, другите работят; тези британци са луди.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ихааа....100.000 англичани с имоти в Бг и поне 6 милиона с имоти в Испания, Италия, Гърция и Франция + забрана за не-европейци да притежават земя + тройни данъци за сезонни къщи на чужденци + визи. Старбъгс, IBM, XP и доста други си изнасят главните офиси, 80% от колите в Англия са немски, френски, т.е. 35% цена отгоре; нула субсидии, Шотландия излиза от Великобритания; губят ядрените си бази и 90% от петрола, на който се крепи икономиката им. Ааа + 10 милиона пакистанци и африканци остават.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е, защото на *** ингилизи никой не им е обяснил, че 5 милиона пенсионери ще бъдат натикани обратно на дъждовния остров; ще им въведат визи; всичките им стоки ще се облагат с ддс и мита; хилядите им компании в ЕС ще се изнесат; ще изгубят доста права по притежаване на имоти в Европа и въобще ще им се стъжни. Поляци, французи и др. лесно ще си намерят работа в ЕС, но правителството им ще се види в чудо с новопристигналите си социално слаби сънародници, повечето ще са без дом!
9
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Пускам сълза за еврейския съюз...
8
10
 
1
 
! Отговори
Кога? преди 8 години
Ако не бяхме в ЕС до сега Южният Централен Регион и Североизтока щяха да бъдат автономна зона. Турците не искат да живеят с фашистките и крадливи българи.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
дано да излязат, дано да излязат.... Британците не искат в ЕС, европейците не искат Великобритания в ЕС - какво правим тогава? Оставете ги на мира да излязат. В днешната европейска демокрация Гърция не може да напусне Еврозоната, Каталуния не може да бъде самостоятелна, Крим не се признава при положение че гласува с внушителен резултат, Великобритания не може да напусне ЕС...
6
0
 
4
 
! Отговори
и какъв преди 8 години
До Анонимен 4ще е този съюз ако за нас пак има визи и ограничения за работа ? и как точно ще формулират ограниченията само за българи и румънци а не и за останалите бивши соц.страни ? това го няма в договорите и за да го приемат трябва да се гласува от всяка една страна. като не си запознат с функционирането защо тролиш ааааа за заплатка ли??
5
6
 
6
 
! Отговори
пешо преди 8 години
да допълня долния си коментар - аз съм за единна европа без национални граници и разделение между братски народи. и знам че повечето българи подкрепят ес, противно на мнението на заблуденото атакистче в първи коментар.
4
2
 
5
 
! Отговори
ако смяташ преди 8 години
До анонимен 1българите над 70 години то си прав , че над 90 % ще са за излизане от ес . но не разбрах кога тези 2,5 млн българи работещи в чужбина са се отказали от българското гражданство или викаш тях няма да ги питаш дали искат да останат в ес или искат да се върнат(защото едно излизане е точно затваряне на границите за българите към европа). ти да не си атакист или работодател искаш нови безработни и да намалиш заплатите ?
3
0
 
15
 
! Отговори
пешо преди 8 години
ес да вземе да престане само да прави компроси с всичко, да си направи една обща концепция и да я следва. който не му изнася - вън. ако ще 5 държави да останат вътре, поне да бъдат единни и сплотени. а не днес мразим путин утре го харесваме, днес мразим ердоган, утре му даваме 3 милиарда, днес няма да правим компромиси с принципите, утре ще се мазним на великобритания.
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАКРИВАЙ!!!
1
9
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
И 90 ПРОЦЕНТА БЬЛГАРИ ЩЕ ИСКАТ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС НО УПРАВНИЦИТЕ ГИ Е СТРАХ ДА ПРОИЗНЕСАТ ДОРИ ДУМАТА РЕФЕРЕНДУМ