Хиляди на антиимигрантски протест в Дрезден и Прага

В чешката столица пробваха да подпалят бежански лагер
85
Хиляди на антиимигрантски протест в Дрезден и Прага
Снимка: БТА

Хиляди граждани се включиха в събота вечер в демонстрация против имигрантите в източния германски град Дрезден по призива на движението ПЕГИДА, предаде ДПА. Не липсваше и контрадемонстрация, на която присъстваха около 2 000 души.

Някои демонстранти носеха руски знамена и транспаранти с надписи като "Мир с Русия" и "Спрете войната срещу Сирия", отбелязва Асошиейтед прес. От полицията не съобщават за сериозни сблъсъци.

Участници в шествието скандираха "Меркел трябва да си върви" заради решението на канцлерката Ангела Меркел да допусне над 1 милион мигранти в страната миналата година. ПЕГИДА обяви вчерашния ден за ден на международни шествия срещу мюсюлманите и мигрантите.

Подобна демострация имаше и в чешката столица Прага, където дори се стигна до сблъсъци между демонстранти и контрадемонстранти. Неколкостотин полицаи бяха пратени да разтърват двата лагера, които се замерваха с бутилки и фойерверки.

В чешката столица антиислямските демонстранти бяха около 1500 души с табели с надписи като "Не на имиграцията - спрете Меркелизацията" и "Ислямът не е религия, а фашистка идеология".

Чешката полиция съобщи, че неизвестни нападатели са подпалили вчера вечерта бежански лагер в Прага, като са ранили един човек, предаде Асошиейтед прес. Ивета Мартинкова, говорителка на полицията, каза, че вчера към 19.30 ч около 20 души са нападнали центъра с коктейли "Молотов". Тя допълни, че не е ясно кой стои зад атаката и дали тя има общо с протеста.

Според ТАСС в чешката столица са демонстрирали 3000 души срещу миграционната политика на ЕС. Оратори отправяха предупреждения за опасност от "ислямизация на Европа" и настояваха чешките власти незабавно да предприемат строги мерки срещу незаконните мигранти. Някои от по-радикално настроените демонстранти скандираха "Чехия за чехите!", "Мигрантите вън!" и "Европа без ЕС!"

В Амстердам също имаше протест, макар и в него да се включиха едва около 200 привърженици на ПЕГИДА, по-малко от присъстващите леви контрадемонстранти, които викаха "Бежанците са добре дошли, фашистите – не!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: прагаДрезден
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
4
 
! Отговори
муспи преди 8 години
"Промивката на мозъци" е приключила успешно. Евреите движат Великото преселение, те държат парите правителствата и армиите, те представят в медиите събитията както си искат и нито един не им споменава името! Говорят за някакви "ляви и дясни" в Европа, сякаш сме в началото на 20 век пред Първата световна?!
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Начело на Германия , човека с рицарските доспехи!
40
0
 
1
 
! Отговори
Bulgarian преди 8 години
Ако може да се запозная лично с господина с рицарски доспехи от фотоса. И аз искам рицар у дома! :))))
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, не чухте ли тази сутрин Соломон Паси?Меркел се готви за поста Генерален секретар на ООН!!!Така ще избяга тя от народната любов, съда и затвора в Германия.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо контрадемонстрантите вееха знамената на гей-движението?
37
0
 
3
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
Някой има ли идея от къде се финансира ,,Пегида''?
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шоп 40А всеки, който успее да налее малко разум (дори нищожно количество!) в главата ти, заслужава Нобелова награда!!!
35
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и защо трябва да се нарича 'световна война', тази която уж европеецът щял да почне? аз ли ходя в арабските страни и руша джамии? случайно някой европеец да е взривил бомба в Мека, Медина, Дамаск? Да е изклал мюсюлманите там? и не ми излизайте с евтините номера, че кръстоносците били почнали първи! арабите обсаждат Константинопол още през 7 и 8 век, нападат Франция по същото време и избиват половината население на Испания.
34
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, ако 1 милион безработни млади мъже европейци, непризнаващи порядки, се изсипят в С. Арабия или ОАЕ, и започнат порядъчно подпийнали да опипват и изнасилват жените, да искат помощи и от време на време да режат по някоя глава, кой ще ги търпи?
33
3
 
53
 
! Отговори
тя преди 8 години
Европа е пред РЕВОЛЮЦИЯ , която ще бъде предизвикана от сегашните европейски предатели упрамвляващи Европа!
32
28
 
22
 
! Отговори
ким сун преди 8 години
Всичко върви по план.Европейците се нахъсват против мюсулманите и скоро ще има клане.Европееца ако не започне световна война няма да е себе си.
31
3
 
83
 
! Отговори
Гост преди 8 години
До АнонименГлупости! ПЕГИДА не е крайно дясна фашистка органиация. 5000 демонстранти в Дрезден са фашисти, така ли? ПЕГИДА е против ислямизацията на Европа.
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Неизвестен.....и аз така
29
0
 
92
 
! Отговори
Неизвестен преди 8 години
За първи път има повод да се радвам, че държавата ми е бедна и никой не иска да дойде тук.
28
37
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Всяко движение, което е против унищожението на Фашиска ***, е антиевропейско.
27
2
 
95
 
! Отговори
Жалки соросоиди преди 8 години
Когато будни млади българи зададоха неудобни въпроси на Тиквун в Лондон ги обвиниха в заговор и намеса на КГБ ДС ит.н.Така наречената министърка на МВР заяви,че който не харесва действията и е заплаха за националната сигурност.За ислямизацията на Европа *** обвиняват Путин.За протестите на европейците срещу африканкото нашествие също обвиняват Русия.Ако европейците не се събудят и не изгонят полу човеците ще загине цивилизацията в ЕС
26
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
v drezden i praga ordite nesa smeli kolkoto arabelite takache nishto losho vseki da e sas vazelan
25
0
 
87
 
! Отговори
Запада запада преди 8 години
Зомбираните толеpaстu, които са за приемането на африканските терористи подписват смъртната присъда на Запада. Дано западняците се осъзнаят преди да е станало прекалено късно.
24
100
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПЕГИДА е крайно дясна фашистка организация, създадена и финансирана основно от Кремъл.
23
0
 
100
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
а беше ВЕЛИК Кан Ювигии ТЕРВЕЛ !!! ТЕРВЕЛ Е ВЕЛИК И ПОКРОВИТЕЛ НА ЕВРОПА ! ТЕРВЕЛ спира арабските набези в Европа - избива 120 000 арабески !