Клип във Франция инструктира какво да се прави в случай на атентат

Видеото е разпространено от френското правителство
17 фев 2016 17:30, Елка Василева
3
Клип във Франция инструктира какво да се прави в случай на атентат
Снимка: архив, Reuters

Френското правителство разпространи видеоклип, в който инструктира населението какви действия трябва да предприеме в случай на терористична атака, предаде Франс прес.

Видеото е с продължителност 2 минути и 40 секунди. В него освен инструкции към французите как да избягат или да се укрият в случай на терористичен акт, има и раздел с инструкции как да окажат първа помощ на ранени.

Съветите в клипа са следните: Бягай, ако условията позволяват! Ако е възможно, помогни на други хора да напуснат опасното място! Не се излагай на риск! Предупреди за опасността хората, които са около теб! Разубеди ги да не се приближават до източника на опасността!

В случай, че бягството е невъзможно, на хората се препоръчва да намерят помещение, в което да се заключат и барикадират. Ако и това е невъзможно, да се подслонят зад нещо солидно, като например стена или колона, да изгасят лампите и да оставят мобилния си телефон включен, но без звук и без вибрация.

Във видеоклипа се препоръчва, след като хората са на сигурно място, да позвънят на спешните телефони 17 и 112 . Когато към мястото на атентата се приближат силите на реда, се препоръчва хората да не се затичват към тях, да нямат резки движения и да вдигнат ръце във въздуха с отворени длани.

В клипа се препоръчва също, когато хората влизат в дадено място, да обърнат внимание къде са аварийните изходи. Ако успят да се спасят, когато има атентат, хората не трябва да съобщават пред медиите или в социалните мрежи подробности за операциите на специалните сили на мястото на атентата.

Във видеото се показва и как хората могат да окажат първа помощ на ранени, като например да спрат кръвоизлив.

Клипът се появява два месеца след като властите разпространиха афиши как да се действа в случай на атентат и три месеца след атентатите в Париж, в които ислямисти убиха 130 души.
 

/БТА/


3
Още по темата: Францияатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Garibaldi преди 2 години
"хората не трябва да съобщават пред медиите или в социалните мрежи подробности за операциите на специалните сили на мястото на атентата."

Добавям: "защото, ако го направят това може да разкрие инсценировката на събитието и да провали плана на службите" ала Sandy Hook и други режисирани атентати.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СКАЧАТЕ НА АТЕНТАТОРА ПРЕДИ ДА ИЗВИКА АКБАРА КОЛКО Е ВЕЛИК,ТАКА ИМА ШАНС ПОНЕ ХОРАТА ОКОЛО ВАС ОСОБЕНО АКО СА ВИ БЛИЗКИ ДА ГИ СПАСИТЕ.